Android, hepimizin bildiği gibi acık kaynaklı bir işletim sistemi. Acık kaynaklı bir sistem olduğu icin, ureticiler belli başlı noktalarda kendilerine has cozumlere gidebiliyorlar.

Telefonları, ayarlardan sıfırlamak genel olarak tum cihazlarda benzer. Fakat hard format atma gibi komplike konular biraz daha farklı olabiliyor.

Bu makalemizde LG G2, LG G3 ve LG G4 gibi LG ’nin modellerine nasıl hard format atılacağını sizlere gosteriyoruz.

LG G2, G3 ve G4 ’e Hard Format Nasıl Atılır?

Akıllı telefonlar da tıpkı bilgisayalarımız gibi işletim sistemleriyle beraber geliyorlar. Bu cihazların işletim sistemleri tamamen kalbi. Eğer yazılım doğru bir şekilde calışmıyorsa, cihazınız da calışmayacaktır.

İşte bu nedenle tam stabil calışmayan, hata veren ya da acılmayan bir akıllı telefonu tekrar calıştırmak icin en basit yollardan bir tanesi hard format.

Hard format nedir?
Telefonun icerisinden, yazılımı sıfırladığınız soft format, cihazı fabrika ayarlarına geri dondurme işine yarıyor. Fakat telefonunuz acılmıyorsa ne olacak?

Hard format, telefonun icerisinde kurulan ROM ’un tamamen sıfırlanıp, yeniden varsa hatalarından arınarak yeniden yuklenmesi anlamına geliyor.

Yazılım hatası yuzunden acılmayan ya da başlamayan bir telefonu, hard format yaparak acabilirsiniz.