Rehber kayıtlarınız artık guvende. Gerci yeni bir teknoloji değil. Android‘e ozel de sayılmaz. iOS‘da da iCloud uzerinden ya da girdiğiniz Gmail hesabı uzerinden, rehberinizi senkronize edebiliyorsunuz.
Android kullanıcıları başta olmak uzere, pek cok kullanıcı Gmail kullandığı icin, direk rehberinizin Gmail ’de yedeklenmesi oldukca pratik ve guvenli.
Kısaca Android işletim sistemli akıllı telefonlarımızın rehberindeki numaraları, Gmail hesabımız ile senkronize edip, orada saklayabiliyoruz.
Artık SIM kartım kırıldı ben ne yapacağım, tum numaralarım oradaydı gibi serzenişler geride kaldı.
Tabi sizler de benim gibi telefonunuzu evde unutabiliyorsanız, numaralara ihtiyac duyacaksınız ve numaralarınız mail adresinizde saklı olacak.
Bunu bilmek, evde unutulan telefonun uzuntusunu inanın hafifletiyor.
Şimdi sizlere Android ’deki numaraları, Gmail ’e senkronize edip, Gmail ’den ulaşmayı gostereceğiz. Bir suru kullanıcının eminim ki işine yarayacaktır.
Hadi başlayalım.
Android rehberinizi gmail uzerinden goruntuleyin
Bu yazıyı ilk yazdığımız 2012 yılında, rehberi Gmail hesabınıza yedeklemek biraz daha zordu. Şimdi otomatik olarak Android cihazınızın ayarlar kısmından hesaplar sekmesini actığınızda, Google hesaplarından, detaylara girdiğinizde hangi verilerin senkronize bir şekilde calışmasını istediğinizi seciyorsunuz. Senkronize et dediğinizde mevcut hesabınızdaki bilgiler kişilerinize aktarılıyor, ya da kişiler listenizde olup, Gmail ’de bulunmayanlar kaydediliyor. Senkronizasyon kısmında kesinlikle kişileri acık tutuyorsunuz ve hangi hesabı kullanıyorsanız, o hesapta bu işlemi yapıyorsunuz
Yeni kişi eklerken doğrudan Gmail hesabına kayıt
Yukarıda anlattığımız gibi, kişiler kısmıyla tamamen senkronize calışacak şekilde rehberi ayarladığınızda, zaten veriler kayıt altına alınıyor. Fakat yeni bir kişi kaydederken de doğrudan Gmail hesabınıza kaydedebiliyorsunuz.
Kişilerden, kayıt ekle dediğimizde 3 ve daha fazla opsiyon karşımıza cıkıyor. Benim iki tane Gmail hesabım var. O yuzden 4 tane cıktı. Sizin telefona senkronize edilmiş şekilde 5 tane Gmail hesabınız olsaydı bu sayı 8 olacaktı.
Mail adresinde gorunmesini istediğiniz ve cok mail adresiniz varsa aralarından bir tanesini secerek giriyorsunuz.
Sıra geldi Gmail hesabımızdan numaraları gormeye. Normal Gmail hesabınızı actığınızda sol ust koşede bir secim alanı bulunuyor. Bunu mail kısmından kişileri sectiğimizde, mail yerine senkronize edilen kişi listenizi / rehberinizi goruyorsunuz
Kişiler artık gozukuyor. Kişisel gizlilik gereği isim ve numara gostermemek adına listeyi gostermiyoruz. Fakat telefonunuzdaki rehberi artık buradan kullanmaya başlayabiliyorsunuz.
En cok iletişim kurduklarınızı da filtreleyen Google, pek cok guncelleştirmeyi ve işlemi burada yapmanıza imkan tanıyor.
Android’deki Rehberinizi Gmail’de Gorun
Android Telefonlar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Android’deki Rehberinizi Gmail’de Gorun
-
09-09-2022, 07:03:09