Android işletim sistemli telefonlarınızda yonetici yetkisine sahip olabilmek icin Root işlemini gercekleştirmeniz gerekiyor. Root işlemi sayesinde, akıllı telefonunuzda yuklu gelen uygulamaları kaldırabilir veya telefonunuza ceşitli ozelleştirmeler yapabilirsiniz.
Root nedir ve ne işe yarar?
Root, Linux tabanlı işletim sistemlerinde Yonetici Yetkisine sahip olmak icin yapılan işlemdir. Android işletim sisteminde Linux tabanlı calıştığı icin bu işlemi yapmamız gerekiyor. Yonetici yetkisine sahip olduktan sonra Android ’li cihazımıza her turlu modifikasyonları yapmamıza izin veriyor.
Root, garanti dışı bırakır mı?
Akıllı telefonlarımız ilk aldığımızda firmalar tarafından yuklenen ROM ile gelmektedir. Bu ROM‘u değiştirmek isteyen kullanıcılar Root işlemeni yapmalılar. Akıllı telefonunuzun ROM‘unu değiştirerek onu hızlandırabilir veya ozelleştirebilirsiniz. Unutmadan belirtmemiz gereken bir kısım ise, Root işlemi akıllı telefonunuzun garanti kapsamına dahil değildir. Root işleminden sonra cihazınız bozulursa teknik servis sizden ucret talep edebilir. Fakat cihazınızı Unroot yapar ve servise gonderirseniz, tamiri garanti kapsamından yapılacaktır.
Root nasıl yapılır?
Root işlemine başlamadan once cihazdaki verilerimizin yedeğini almamız gerekiyor. Yedeklerimizi aldıktan sonra Odin, USB surucu ve Root dosyalarını temin etmeliyiz. Root dosyasının cihazımız ile uyumlu olmasına dikkat etmemiz gerekiyor, uyumlu olmazsa cihazımız acılmayabilir. USB suruculerini Samsung ’un kendi sitesinden temin edebilirsiniz.
– İlk başta cihazımızda Ayarlar – Guvenlik – Bilinmeyen Kaynaklar ’a izin veriyoruz.
– Cihazımızı kapattıktan sonra Download Mod ’a giriyoruz. Onun icinde Ses Kısma + Home + Guc tuşuna basıyoruz. Acılan ekranda Ses Acma tuşuna basıp bilgisayara bağlıyoruz.
– Odin Programını acıyoruz ve cihazımızı PC ’ye bağlıyoruz.
– PDA kısmından Root dosyamızı seciyoruz ve Start tuşuna basıyoruz.
– Cihazımız birkac defa acılıp kapandıktan sonra işlemimiz tamamlanmış oluyor.
Samsung Root Rehberi
Android Telefonlar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Samsung Root Rehberi
-
09-09-2022, 07:02:14