Telefon şifresi nasıl kaldırılır?
Android
işletim sistemli akıllı telefonlarda desen koruması daha cok kullanılırken, iOS işletim sistemi tarafını bunu numaralarla yapmayı surduruyor. Her ne kadar yuz tanıma ya da parmak izi okuyucusu gibi ileri guvenlik onlemleri hayatımıza girse de hala geleneksel diyebileceğimiz şifreleme sistemleri kullanmak zorundayız. Peki, telefon şifremi unuttum diyenler ne yapacak?

Bu makalemizde unutulan telefon şifresi nasıl kaldırılır? sorusuna yanıt veriyoruz.

Telefon şifremi unuttum – Android icin unutulan şifreyi kaldırma
Google ’ın unutulmuş şifreler icin bir cozumu bulunuyor. Bunun icin Google Cihazımı Bul ozelliğinden faydalanabilirsiniz. Tabii yedeklemediğiniz verilerden vazgecmeniz gerekiyor. Cunku bu aşamada cihazınızı silmek gerekecek.

Eğer Google hesabınızla giriş yaptığınız bir telefonunuz varsa, sistemde otomatik olarak telefonunuzun nerede olduğunu gorebilirsiniz. Tabii bu ozelliği kullanabilmek icin telefonunuzun acık olması, bir Google Hesabı ’nda oturum acılmış olması, mobil veriye ya da kablosuz bir ağa bağlı olması, Google Play ’de gorunmesi, konum ozelliğinin ve cihazımı bul ozelliğinin acık olması gerekiyor. Sonrasında herhangi bir bilgisayardan buraya tıklayarak Google hesabınızda oturum acın.

Ekli dosyayı goruntule 1460
Cihazınızı haritada gordukten sonra yapmak istediğiniz işlemi secebilirsiniz. Burada Cihazı Sil seceneğini sectikten sonra tekrar kurulum yapabilirsiniz. Daha once verileri Google ’a yedeklediyseniz, kurulumun ardından yedekten geri yuklemeniz mumkun.

Eğer Samsung marka bir akıllı telefonunuz varsa Samsung ’un Mobil cihazımı bul ozelliğini kullanabilirsiniz. Benzer şekilde calışan ozellik sayesinde yine şifrenizi kolayca acabilirsiniz. Bunun icin Find My Mobile sitesine girmek yeterli. Samsung hesabınızla giriş yaptıktan sonra sağda Unlock My Device seceneğini goreceksiniz.

Fabrika ayarlarına donerek de şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Telefonunuz icin belirlenmiş tuş kombinasyonlarını kullanarak onu sıfırlayabilirsiniz