Evet arkadaşlar bundan 3 sene onceye kadar durmadan Mix Maker arardım bişeyler oğrenmek icin kimsede birşey soylemezdi internettede 1-2 konu haric hicbiryerde bulunmuyor ben mix-mastering ve kayıt bilgilerimi azda olsa imkanı zorda olsa sizle paylaşmak istedim.
Oncelikle kanal kısmından zayıf olan arkadaşlar icin kayıt :
[IMG]http://img440.**************/img440/7918/z123.png[/IMG]
Kayıt bilgilerini zaten heryerde bulabilirsiniz karıstırarakta oğrenebilirsiniz gelelim Mix ve Mastering'e.
Birazdaha kısa olduğu icin Masteringi anlatıyım :
Mastering : Adı biraz korkunc ve zor gibi birşey gibi gelsede mastering kaydın hemen hemen en kolay noktasıdır ve sadece ve sadece kulak ve sessiz bi ortam ister Mastering'te resimde belirttiğim gibi 1 Dortluğu 3 Kanalda alırsanız 1. Kanal Vocal Back Olur 2. Kanal Verse'niz 3. Kanalda Vocal Back olur Vocal backların birinin PAN Değeri -70 İse Diğerinin PAN Değeri +70 olmalıdır Verse'nizinde Pan değeri 0 da ortada kalmalı Bu -70 ve +70 ler seslerin yonunu etkiler -70 Left yani sesin sol taraftan gelmesini sağlar bu değeri ne kadar arttırırsanız ses o kadar soldan gelir. (Bilmem Anlatabildimmi

Mix. :
Mix bolumunu bilmeyenler icinse kayıt ekranında kanalın birine 2 kez tıklıyoruz ve ses dalgaları yakından ve editlenebilinir duruma geliyor Solda Files / Effects / Favorites bulunmakta Effects bolumunden mix yapıcaz Oncelikle Mix yapımında en onemlisi sıra dır sırasıyla yaptınızmı herhangi bi aksilik olacağını sanmıyorum :
1- Amplitude - Amplify Fade - Center Wave
2- Delay Effects - Dynamic Processing - Limit Hard -3
3- Delay Effects - Dynamic Processing - Compander
4- Filters - FFT Filter - Kill The - 60Hz Ground Loop
5- Filters - FFT Filter - Kill The - Mic Rumble
6- Filters - FFT Filter - Kill The - Subharmonics
Arkadaşlar buraya kadar olanlar genelde herkezin kullandığı her kayıtta olması gereken effectler şimdi ben size 2 tane kendi kafanıza tarızına gore mix yapmanızı sağlıyacak effect soyliym deneyerek yaparsınız :
7- Filters - Parametric Equalizer
8- Filters - Notch Filter
8- Filters - Notch Filter