Populer video platformu YouTube, icerisinde yer alan milyonlarca video ile her kullanıcıya ve her alana hitap etmeyi başarıyor. Bu alanlardan bir tanesi de eğitim oluyor. Ancak soz konusu eğitim videoları olduğunda izleyicinin karşısına cıkan reklamlar dikkat dağıtıcı oluyor. Tam da bu noktada YouTube, eğitim iceriği icin yepyeni bir adım atmaya hazırlanıyor.
[h=2]Eğitici icerik ureticileri, ucretsiz veya ucretli kurslar verecek[/h] Dunyanın dort bir yanında kullanılan YouTube, eğitim iceriği icin platformu kullanan icerik ureticiler ve kurumlar icin pek cok yeni ozellik hazırlıyor. Bugun bir blog gonderisinde şirket, eğitim uygulamaları icin reklamları, harici bağlantıları ve onerileri kaldıran bir video oynatıcı uzerinde calıştığını belirtti.
Şirket, bu calışmasıyla izleyicilerin dikkat dağıtıcı unsurlardan kacınmasını sağlamayı amacladığını soyluyor. YouTube’un oneri algoritması olmadan bir video oynatıcıya sahip olmak ozellikle oğrenciler icin oldukca kullanışlı olacak.
YouTube beklenen ozelliğini aktif etti YouTube’un oneri algoritması, yıllar boyunca yanlış bilgi sunma ihtimali ve fazla iceriğin yer alması nedeniyle inceleme konusu oldu. Bu da ozellikle pek cok kişinin platformda eğitim alma konusunda cekingen davranmasına neden oldu. Ancak şirketin son adımıyla birlikte bu durumun onune gecmesi planlanıyor.
Reklamsız bir video oynatıcı, Google Classroom, EDpuzzle, Purdue Global ve Purdue University gibi eğitim teknolojisi şirketlerine karşı acık olacak. Aynı zamanda YouTube, platformda eğitici icerik oluşturan icerik ureticileri icin de yeni araclar duyurdu.
Onumuzdeki yıldan itibaren belirli icerik ureticiler, video oynatma listeleriyle ucretli ya da ucretsiz kurslar oluşturma şansına sahip olacak. Bir izleyici kursu satın aldığı takdirde iceriği reklamsız izleyebilir ve arka planda oynatabilir. Kurslar, ilk olarak ABD ve Guney Kore‘ye gelecek.
Son olarak YouTube, icerik ureticilerinin eğitici icerikle ilgili ayarlayabilecekleri yeni bir ozelliği test ettiğini duyurdu. Şirket, onumuzdeki aylarda icerik oluşturucuların bu ozelliğe erişmesiyle birlikte beta testlerini de onumuzdeki yıl sunacak.
Peki, siz bu konu hakkında ne duşunuyorsunuz? Goruşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
YouTube’da eğitim icin reklamsız video donemi!
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●10 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- YouTube’da eğitim icin reklamsız video donemi!
-
08-09-2022, 23:26:13