Google, gectiğimiz haftalarda Pixel 7 ve 7 Pro modellerinin tanıtım tarihini acıkladı. Pixel 7 ve 7 Pro modeline guc verecek Tensor G2 ozellikleri sızdırıldı.
Google tarafından yayınlanan videoda, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro icin kullanılacak işlemci gorselinde G2 ifadesi yer alıyor. Daha once yayınlanan raporlarda GS201 olarak adlandırılan Tensor G2 modelinin 8 cekirdekli olduğu belirtiliyor.
[h=2]İşte Tensor G2 ozellikleri[/h] Sızdırılan bilgilere gore Google, Tensor G2 işlemcisinde 2+2+4 cekirdek tasarımı kullanacak. Yeni işlemcide 2 adet yuksek performans cekirdeği, 2 adet performans cekirdeği ve 4 adet verimlilik cekirdeği yer alacak.
1. nesil Tensor işlemcide iki adet ARM Cortex-X1, iki adet ARM Cortex-A76 ve dort adet ARM Cortex-A55 kullanıldı. Tensor G2 işlemcide de benzer bir dizilim olacağı belirtiliyor. Ancak performans cekirdeklerinde ARM Cortex-A76 yerine ARM Cortex-A78 gorebiliriz.
Populer iPhone modeli satıştan kaldırıldı! Tensor G2’nin 4nm teknolojisiyle uretileceği sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor. Bununla birlikte yeni işlemci, PLP teknolojisiyle uretilecek. Kalıptan kesilen yongaların dikdortgen bir panel uzerine yerleştirilerek uretim imkanı sunan teknoloji, ham madde israfını onluyor. Şirketler, PLP teknolojisi sayesinde uretim maliyetlerini duşurebiliyor.
Google, yeni işlemcisiyle guvenliği bir ust seviyeye cıkaracağını iddia etti. Tensor G2 ile Pixel 7 serisinin fotoğraf, video, yapay zeka ve guvenlik performanslarının iyileştireceği acıklandı.
Google Store’da guncellenen urun sayfasında yeni model numarası dışında herhangi bir bilgi yer almıyor
Siz bu konu hakkında ne duşunuyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da paylaşabilirsiniz.
Pixel 7’ye guc verecek: Tensor G2 ozellikleri ortaya cıktı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Pixel 7’ye guc verecek: Tensor G2 ozellikleri ortaya cıktı
-
08-09-2022, 11:21:22