Honda, onumuzdeki 8 yıl icerisinde yıllık 2 milyon adetten fazla uretim hacmine sahip 30 farklı EV modelini dunya capında piyasaya surmeyi planlıyor. Yakın zamanda bircok onemli iş birliğine imza atan Honda, yeni elektrikli arac serisi icin Japonya merkezli buyuk bir ticari şirket olan Hanwa Co, Ltd. (Hanwa) ve dunyanın en buyuk kimya şirketlerinden biri olan LG Chem ile de iş birliklerini duyurdu.
Elektrikliye geciş stratejisini surduren Honda, yeni elektrikli araclarında kullanacağı bataryalara gerekli olan metallerin duzenli bir şekilde tedarik edilmesi icin Hanwa ile stratejik bir ortaklığa imza attı.
Honda ve Sony guclerini birleştirdi! İşte yeni şirket [h=2]LG Chem ile Ohio ’da uretim tesisi kuracak[/h] Bu ortaklık sayesinde Honda, orta ve uzun vadede nikel, kobalt ve lityum gibi bataryalar icin gerekli olan temel metallerin Hanwa tarafından guvence altına alınarak kaynakların duzenli bir şekilde tedarik edilmesini sağlayacak.
Honda ayrıca, 2030 yılında piyasaya surmeyi planladığı yeni elektrikli arac serisi icin LG Chem ile ABD’de pil uretmek uzere bir uretim tesisi inşa edeceğini de duyurdu. 2023 yılı itibariyle lityum iyon pil hucrelerinin seri uretimine başlamayı hedefleyen Honda ve LG Chem, yıllık yaklaşık 40GWh uretim kapasitesine sahip olacak uretim tesisini Ohio ’da kurmayı planlıyor.
Gerekli kaynakların duzenli bir şekilde tedarik edilmesini sağlamak uzere geniş bir tedarikci yelpazesiyle calışan Honda, karbon notr hedefine ulaşmak ve elektrikliye geciş stratejisini kesintisiz bir şekilde yurutmek icin yeni iş birliklerine imza atmaya devam edecek.