Debian
Debian, CentOS ve Red Hat, tum dunyada internete guc veriyor. İstatistiklere gore, web sunucularının, bulut ana bilgisayarlarının ve web sitelerinin% 96 ’sından fazlası Linux tarafından desteklenmektedir.

Ancak Debian, kullanıcı dostu olacak veya kutudan cıkar cıkmaz hızlı ve kolay bir deneyim sunacak şekilde tasarlanmamıştır. Canlı Debian ’ı indirip calıştırdığınızda, elde ettiğiniz tek şey ekranınızın sol ust koşesinde bulunan siyah bir terminal ekranıdır.

Daha once gorduğumuz onceden oluşturulmuş dağıtımların aksine, Debian size daha fazla kendin yap deneyimini yaşatıyor. Yuklemek istediğiniz paketleri, istediğiniz masaustu ortamını ve işletim sistemine eklemek istediğiniz tum eklemeleri secebilirsiniz.

Debian ’ı stok Android olarak duşunebilirsiniz. MIUI, eUI ve Samsung UI stok Android uzerine inşa edilmiştir. Şirketlerin telefonları icin oluşturdukları bu kullanıcı arayuzleri Debian uzerine kurulu Linux dağıtımlarıyla karşılaştırılabilir.

Sıfırdan oluşturmak istediğiniz son derece kararlı bir işletim sistemi istiyorsanız, Debian sizin sorunuz cevap olabilir. Oldukca kararlı bir işletim sstemidir.

Web sitesi: Debian -- The Universal Operating System