Virus bulaşır mı?​Zararlı yazılım guvenliği Ubuntu gibi Linux tabanlı bir işletim sistemlerinin en guclu yanlarından biridir. Zararlı yazılımların Unix ve Linux sistemlerin mimarisinden kaynaklanan nedenlere sistemler arasında yayılması bir hayli zordur, ancak imkansız değildir.

Linux işletim sistemi, kullanıcılara genel olarak daha guvenli bir calışma ortamı sunuyor olsa da internet dolandırıcılarının, amaclarına ulaşmak icin (orneğin banka hesaplarını ele gecirmek icin) zararlı yazılım yukleme dışında işletim sisteminden bağımsız bircok farklı yontem kullandıkları hicbir zaman unutulmamalıdır. Bu bağlamda diğer işletim sistemlerde calışırken olduğu gibi; dolandırıcılık amaclı olarak gelebilecek e-posta iletilerine karşı her zaman dikkatli olmalı, işlem yapmak icin girdiğiniz sitenin, sizi aldatmaya yonelik sahte bir site olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Banka hesapları ile ilgili genel dolandırıcılık yontemleri hakkında buradan bilgi edinebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi icin bakınız: Linux ve virusler.

Microsoft Office'de uretilmiş ofis belgelerimi Ubuntu'da duzenleyebilir miyim?​Ubuntu, dunya capında milyonlarca kişi ve sayısız kuruluş tarafından kullanılan ozgur ve ucretsiz LibreOffice paketini icermektedir. LibreOffice yazılımlarını kullanarak, Microsoft Office'de hazırlanmış belgeleri acabilir, duzenleyebilir ve isterseniz aynı dosya bicimlerinde kayıt yapabilirsiniz. LibreOffice, The Document Foundation (Belge Vakfı) onculuğunde geliştirilmekte olup Microsoft Office ile buyuk olcude uyumluluk gostermekte ve Windows ortamından da kullanılabilmektedir.

Ubuntu uzerinde hangi programlama dillerini kullanabilirim?​Ubuntu pek cok programlama dili ve geliştirme ortamı desteklenmektedir. Ayrıca diğer işletim sistemlerinde kullanmakta olduğunuz, alışık olduğunuz programlama dilleri ve programlama ortamlarının pek coğunun muadillerini de bulabilirsiniz. Ubuntu uzerinde kullanabileceğiniz programlama dillerinin kucuk bir bolumunu şoyle sıralayabiliriz:
C, C++ , Objective-C, Java, Python, Perl, Ruby, Pascal, C#/Mono ...
Ubuntu altında kullanabileceğiniz bazı geliştirme araclarının kısa tanıtımlarına Uygulamalar/Geliştirme sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ubuntu'nun lisansı nedir? Ne anlama gelir?​Ubuntu projesi bunyesinde geliştirilen kodlar GNU Genel Kamu Lisansı (kısaca GNU GPL) isimli bir ozgur yazılım lisansı ile lisanslanmıştır. Ozgur yazılım lisansları, yazılımın kullanıcısına ve yazılımın kodlarını kullanmak isteyen kimselere kopyalama, dağıtma, uzerinde calışma, değiştirme, geliştirme gibi ceşitli hak ve ozgurlukler vermektedir. Bu lisans sayesinde, Ubuntu'yu dilediğiniz gibi kopyalayabilir, kodlarını değiştirip ozelleştirebilir, hatta isterseniz ucretli olarak satabilirsiniz. Yalnız! Yaptığınız değişiklikleri yine acık kaynak olarak ozgur yazılım lisansı ile dağıtmalı ve onceki kaynağını belirtmelisiniz. Ubuntu'nun isim ve logosu tescilli bir markadır ve değiştirilen urunlerin aynı ya da marka tesciline zarar verecek şekilde benzeyen bir isim ve logo ile dağıtılmaması gerekmektedir.