Sanal bir makine, zaman ve kaynaklar pahalı olduğunda gercek bir kurtarma aracıdır. Kurulumu, ucuncu taraf bir işletim sistemi kullanmanıza, yeni sistemin sabit diske tam olarak kurulmasından daha rahat ve daha kolay bir şekilde izin verir. Sanal makine sizi gereksiz uyumluluk sorunlarından koruyacak ve ayrıca gerekli olmadıkca tum gereksiz verileri hızlı bir şekilde "yuvarlamanıza" olanak sağlayacaktır. Ek olarak, "virtualka" hızla geri donmenize olanak sağlar. Ubuntu'yu VirtualBox'a kurmak cok etkili bir secenek olduğundan, ona bakalım. Yeni ortamda ihtiyacınız olabilecek aletlerin yanı sıra.
Ubuntu'yu VirtualBox'a kurmak, Windous ve Linux'u bir PC'ye kurmak icin seceneklerden biridir.
Sanal Boks Nedir?VirtualBox, Oracle tarafından oluşturulan bir sanallaştırma yazılımıdır. Ucretsiz bir lisans temelinde dağıtılmaktadır. Program, platformlar arasıdır (farklı işletim sistemlerinde kullanılabilir), moduler, tum modern teknolojilerin yonunu desteklemektedir. Bu, Windows işletim sistemi ailesi icin en populer benzer programlardan biridir. Ancak, Windows'un onceki surumleriyle kullanılması buna değmez - zayıf desteğin bir etkisi olur. Sanal makineye bir şey yuklemek istediklerini soylediklerinde, VirtualBox genellikle kastedilmektedir.
BaşlarkenBasit olması icin, bilgisayarınızın yerel sistemini ana bilgisayar sistemi ve sanal olanı konuk sistemi olarak adlandıracağız. Ubuntu'yu VirtualBox sanal makinesine kurmak icin temel bir yazılım paketine ihtiyacınız var. Bizim durumumuzda, bu VirtualBox programının kendisidir. Programın resmi web sitesini bulmak kolaydır - virtualbox.org. “İndirilenler” bolumunden iki dosyayı indirmeniz gerekir:
Windows ana bilgisayarları icin VirtualBox (x86 / amd64); VirtualBox Oracle VM VirtualBox Uzantı Paketi (Desteklenen tum platformlar). Programın resmi web sitesinde her zaman en guncel surumu bulacaksınız. Tam olarak indirmeniz gerekir.
İlk dosyanın kurulumunu başlatın. Tum parametreleri varsayılan olarak kaydedin. Yukleme sırasında, ağ bir sure kullanılamayabilir. Bu nedenle, diğer dosyaları ve programları paralel olarak indirmeyin. İlk dosya bilgisayarda acıldığında, bir sonrakini yuklemeye başlayın. Tum yukleyici sorularına olumlu yanıt verin. Programı başlattıktan sonra VirtualBox kurulumu başlayacak, Ubuntu'yu zamanla biraz yukleyeceğiz.
Sanal ortam oluşturma Yuklemeden sonra programı acın. Program menusunde, “Makine” - “Yarat” ı secin.
Kurulum parametrelerini ayarlayın. Bunlar olabilir: Adı Ubuntu-1. Turu - Surum - dağıtımınıza bağlı olarak (bit derinliğine dikkat!). "İleri" ye tıklayın. Hafıza miktarını secin. En az 1 GB ayarlanması onerilir. Bu RAM alanının tamamen yeni sistem icin kullanılacağını unutmayın. Ana bilgisayar sistemi icin bilgisayarınızda en az 1 GB kalmış olması onerilir. Ubuntu'yu VirtualBox'a kurmak, yeni işletim sisteminin sahip olabileceği hafızanın net bir tanımını gerektirir. Şimdi işletim sistemi ortamında yeni bir sanal medya oluşturun. Tum dosyalar buna yuklenecek. "Tip Belirt" iletişim kutusunda "VDI" seceneğini secin. “Dinamik Sabit Disk” veri depolama formatını secin. Bu secenek, bilgi biriktikce havuzun otomatik olarak buyukluğunu artıracağı anlamına gelir.
"Ubuntu-1" disk adını ve "12 GB" boyutunu belirtin. Depolama boyutu ilk defa yeterli olmalıdır. Şimdi, her şeyi doğru yaptıysanız, işletim sisteminize sahip makine ana program menusunde (Yoneticide) gorunecektir. Ancak, bu sadece VirtualBox'a Ubuntu'nun nasıl kurulacağına dair talimatlardaki ilk adımdır. Şimdi gelişmiş disk seceneklerini ayarlayın. Bunu yapmak icin, icerik menusunu arayın ve "Yapılandır" ı secin. Burada "Ekran" maddesine ihtiyacımız var. "Video" sekmesinde, 3D ivmesini etkinleştirin. Zinde goruyorsanız, video belleği miktarını da artırabilirsiniz. Aynı pencerede, "Ortak Klasorler" sekmesine gidin ve yeni bir klasor ekleyin. Bolumdeki “+” işaretini bulun ve onunla yapın.
Bu işlem, dosyaları ana sistemden sanal olana kolayca kopyalamanıza olanak tanır. Ayrıca “Otomatik bağlan” ın yanındaki kutuyu işaretleyin.
Resim nasıl yuklenir?Ubuntu sisteminin henuz bir goruntusune sahip değilseniz ve nereden alacağınızı bilmiyorsanız bunun yapılması gerekir. Ubuntu'nun sanal bir makineye nasıl kurulacağına dair gerekli işlemler listesinde, bu en onemli noktalardan biridir.
Tarayıcınızda ubuntu.com sayfasını acın. Uzerinde kolayca dağıtım indirmek icin bir link bulabilirsiniz. Sistemin guncel surumunu saklayın (bugun 10/16'dır). PC'nin RAM miktarına karşılık gelen dağıtım kitini takmanız onerilir:
4 GB'den az RAM varsa, sistem goruntusunu indirin x 4 GB RAM ve daha fazlasına sahipseniz, x Goruntuyu herhangi bir yere kaydedebilirsiniz, ancak daha iyi - bilgisayarın dahili diskine.
Sanal bir işletim sistemi yuklemeVirtualBox sanal makinesine giriş yaptıktan sonra, başlangıc penceresini (Yonetici) acın. Oluşturulan "arabayı" secin. Programın ana menusu uzerinden calıştırın.
VirtualBox, calışacağı goruntuyu secmenizi ister. İndirdiğiniz “iso” dosyasını bulup secin ve bir sonraki pencereye gecin. Ubuntu'yu VirtualBox'a nasıl hızlı bir şekilde kuracağımıza geldik. Şimdi en sanal işletim sistemi yapılandırmak icin kalır.
İlk kurulum ekranında istediğiniz dili secin, ardından "Ubuntu'yu Kur" duğmesine tıklayın. Ardından, takdirinize gore oğeleri secin. Kurulum Tipi penceresinde, Diski Sil ve Ubuntu Yukle'yi secin. Bu, sisteminiz icin depolamanın neredeyse sanal olduğu icin verileriniz icin tehlikeli değildir. Sabit diskin geri kalanından izole edilmiştir. Bunu hatırladın mı?
Kalan parametreleri istediğiniz gibi ayarlayın. “Kullanıcı adı” ve “şifre” ile girdiğiniz bilgileri hatırlamanız veya not almanız onerilir. Bu kurulum kurulumunu tamamlar. Cok yakında sistemi kullanabileceksiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra "Yeniden Başlat" a tıklayın. Yararlı ilavelerEk bir işletim sistemi ile calışmanızı kolaylaştıracak tum ozellikleri henuz uygulamadık. Ubuntu eklentilerini VirtualBox'a nasıl ekleyebilirim?
Ana VirtualBox penceresinde, “Aygıtlar” - “Disk Goruntusunu Monte Et ...” seceneğini tıklayın.
Ardından "Calıştır" duğmesine tıklayın. Kurulum sırasında oluşturulan şifreyi girin ve işlemi onaylayın. Şimdi kurulumun tamamlanmasını ve yeniden başlatılmasını bekleyin. Uygulama guncellemeUbuntu'yu sanal bir makineye nasıl kuracağımızı bulduk. Ancak calışması icin sistem guncellemelerini etkinleştirmeniz gerekir. Bunu yapmak icin, Uygulamalar'ın ana menusunun “Sistem yardımcı programları” - “Yonetim” adresindeki “Uygulama Guncellemesi” oğesine gidin. Mevcut guncellemeleri aradıktan sonra, "Şimdi Kur" u tıklayın ve işlemi bir şifre girerek onaylayın. Yeniden başlatmaya ihtiyacınız varsa, yapın.
SonucBu yazıda, VirtualBox sanal makinesine Ubuntu'nun nasıl kurulacağını anlattık. Umarız bu harika program paketinin tum ozelliklerinden faydalanırsınız ve kendinden emin bir Linux kullanıcısı olursunuz. Ve belki de sonsuza dek ona gideriz.
VirtualBox'a Ubuntu'yu Kurmak
Ubuntu0 Mesaj
●229 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- Linux
- Ubuntu
- VirtualBox'a Ubuntu'yu Kurmak
-
06-09-2022, 13:20:02