Bazı işletim sistemi yukseltmeleri guvenlik acıklarını ortadan kaldırmaya hizmet ederken, diğerleri işletim sisteminin yeni programları korumasına yardımcı olur. Ancak en değerli olanı, sistemin kendisini geliştiren kişilerdir - buna yeni işlevler ve ozellikler ekleyin. Uzun sureli desteğe (LTS) sahip bir guncelleme varsa, buna dikkat etmek cok yararlıdır. Ubuntu'yu Terminal aracılığıyla guncellemek aynı anda bircok amaca hizmet eder. Verdiği faydalar, makul kullanıcı reddetmeyecektir.
Terminal uzerinden guncelleme yaparken ozel komutlar kullanmanız gerekir.
Ubuntu işletim sistemi coğunlukla altı ayda bir guncellenmektedir. Bu, BT dunyasında ortaya cıkan yeni teknolojiler, know-how ve cozumler icin yeterli bir donemdir. Bu nedenle, guncellemeleri takip etmek ve zamanında “koymak”, teknolojinin on saflarında yer almanın kesin bir yoludur.
Ubuntu sistemi, Canonical'in icine yerleştirdiği yaklaşımla unludur. İhtiyacınız olan her şeyi hemen, tek bir diskte veya bir goruntude elde etme fırsatı verir. Yazılım guncellemeleri yayınlanırsa, sistem sizi bu konuda bilgilendirecek ve kurulum onerisinde bulunacaktır.
Guncelleme yoneticisiLinux işletim sistemleri, yeni başlayanların gereksinimlerine duydukları ilgi ile asla unlu olmamıştır. Şimdi her şey biraz farklı. Ubuntu'nun faydalı yeniliklerinden biri Guncelleme Yoneticisi. Yalnızca işletim sisteminin yeni surumlerinin surumuyle ilgili uyarılar almanıza izin vermez. Ayrıca yazılım paketlerini yuklemek icin en iyi yolu sunar. Bu nedenle, gerekli ve gerekli olduğunda gerekli yazılım yanınızda olacaktır.
Ubuntu'yu Terminal uzerinden nasıl guncelleyeceğimizi ayrıntılı olarak ele alalım. Onemli ve desteklenen guncellemeleri kendiniz oğrenmek istiyorsanız, “Sistem” bolumune - “Yonetim” - “Guncelleme Yoneticisi” ne gidin. İşletim sisteminiz kendisi icin mevcut programların ve paketlerin yeni surumlerini aramaya başlayacaktır. Bu, yeni ozellikler beklerken en alakalı olandır ve guncellenmiş surumleri indirme işlemi otomatik olarak başlamamıştır.
Sistemin yeni bir surumunu her zaman resmi web sitesinden yukleyebilirsiniz. Ama biraz daha yavaş. Ve uzun vadeli destek olmadan surumleri indirerek, yenilik kovalamayın. Test surumlerindeki hatalar oldukca ciddi olabilir.
Guncellemeye başlıyoruzONEMLİ. Her şeyin yolunda gitmesi icin, sistemin 14.04 ve daha yeni surumlerinin PC'nizde yuklu olması gerekir. Ayrıca sudo haklarını da alın. Aksi takdirde sorunla karşılaşabilirsiniz.
Her şeyden once, tum onemli verileri ayrı medyaya kaydedin. En iyi secenek, onemli klasorleri ve hatta tum dosya sistemini yedeklemektir.
Paketler hakkında guncel bilgiler alın ve onceden yuklenmiş olanları guncelleyin. Boyle yapabilirsiniz:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Ubuntu yeni surumlerin bir listesini gosterecektir. Ekrandaki talimatları okuyun ve işlemi onaylayın.
Değişen bağımlılıkları duşunun. Aşağıdaki komut bunu yapmanıza yardımcı olacaktır:
sudo apt-get dist yukseltme
Her şey yolunda giderse, bilgisayarınızda zaten yuklu olan dağıtımın en son surumune sahip olursunuz. Bununla beraber, Terminal uzerinden Linux Ubuntu'nun tam guncellemesini başlatmanız gerekir.
Yeni bir surum yukleniyorUbuntu'yu yukseltmek icin yukseltme-yukseltme aracını kullanıyoruz.
Oncelikle guncelleme yoneticisi cekirdek paketine ihtiyacınız var. Bu, Guncelleme Yoneticisinin yeni surumudur:
sudo apt-get install guncelleme yoneticisi cekirdek
Sonra, aşağıdaki komutu girin:
sudo do-release-yukseltme
Bu surumu en son resmi makamla guncellemeyi oneriyoruz. Bu komutun sonunda -d seceneğinin tam olarak hizmet ettiği şeydir.
sudo do-release-upgrade -d
SSH kullanmanın imkansızlığı veya bağlantının kopma riski hakkında uyarı alabilirsiniz. Dikkatlice okuyunuz ve "y" ye basarak koşulları kabul ediniz. Sunulan bilgilerle aynı fikirde olmak uzere aşağıdaki iletişim kutularının tumu goz ardı edilebilir.
Terminal uzerinden Ubuntu'ya yapılan guncelleme neredeyse sona erdi. Sistemin, orneğin hizmetleri yeniden başlatma veya yapılandırma dosyalarını değiştirme gibi bazı soruları olacaktır. İhtiyac duyduğunuz gibi cevap verin.
Yeni paketler yuklendikten sonra, Ubuntu eskileri kaldırmayı onerecektir:
Eski paketler kaldırılsın mı?
53 paket kaldırılacak.
Devam [yN] Detaylar [d] y
İşletim sistemine onemli yapılandırma dosyaları ve uzantıları yuklemediyseniz, "Evet" cevabını verin.
Yeni surumun yuklenmesi tamamlandıktan hemen sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Her şey yolunda giderse, yeni surum numarası olan bir hoş geldiniz mesajı goreceksiniz.
bulgularGorduğunuz gibi, Ubuntu'yu Terminal aracılığıyla yukseltmek icin karmaşık bir şey yok. Klavye girişine sahip misiniz? Bu işletim sisteminin en son surumunu almak icin yeterli.
Yeni sistemi kullanmak yeni fırsatlar yaratıyor. Aynı zamanda yeni sorunlara da neden olabilir. Bu nedenle, işletim sisteminde veya programlarda herhangi bir arıza olması durumunda sitemizin asıl materyallerini okuyun!
Terminal Uzerinden Ubuntu Guncellemesi
Ubuntu0 Mesaj
●275 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Linux
- Ubuntu
- Terminal Uzerinden Ubuntu Guncellemesi
-
06-09-2022, 13:19:23