Bazı gorevleri cozmek icin, Ubuntu'yu bilgisayarınızdaki Windows işletim sistemine yuklemeniz gerekir. Bir sure sonra, bunun ihtiyacı ortadan kalkabilir ve ardından Ubuntu'yu kaldırmanız gerekir, boylece Windows'u hicbir şekilde etkilemez. Sadece bu konuda, bircok kullanıcı zorluk cekiyor. Bu makalede, Windows'u kaldırmadan Ubuntu'yu guvenli bir şekilde nasıl kaldıracağınıza detaylı olarak bakacağız. Bunu cozelim. Hadi gidelim!

Windows'lu bir onyukleme diski yerleştirmeye calışırsanız ve onyukleme yapmayı denerseniz, ekranda bir Windows yukleme teklifi goreceksiniz. Bu durumda, "Sistem Geri Yukleme" oğesini secin.

Acılan menude "İleri" yi tıklayın ve ardından sistem kurtarma seceneklerinde "Komut İstemi" ni tıklayın.
Komut penceresi ekranda gorunduğunde, aşağıdaki komutları yazın:
Bootrec.exe / fixmbr

Bootrec.exe / FixBoot
Birincisi, sistem dizinine bir onyukleme kaydı ekler, ikincisi ise yeni bir onyukleme kesimi sunar.
Bu iki komutun yurutulmesi, PC'nin derhal Windows'tan başlatılacağı gerceğine yol acacaktır. Ancak Ubuntu'nun artık dosyalarından (eserler) kurtulmak gerekir. Bu konuda daha fazlası.
Bu sorunu cozmenin birkac yolu vardır. İlki, Win + R kısayol tuşlarını kullanarak "Calıştır" penceresini cağırmanız ve ardından "msconfig" komutunu ayarlamanız gerektiğidir. Ardından, "İndir" sekmesine gidin ve saklamak istediğiniz işletim sistemi icin "Varsayılan olarak kullan" oğesini etkinleştirin. Sonra “Kontrol Paneli” ne gidin ve “Sistem” bolumunu secin. Acılan pencerede, Gelişmiş sekmesine tıklayın. Aşağıda “İndirme ve Geri Yukleme” bolumunde, “Parametreler” duğmesine tıklayın. "İşletim sistemlerinin listesini goruntule" ve "Kurtarma seceneklerini goruntule" den kuşları kaldırın. "Tamam" ı tıklayın.

Şimdi yonetici haklarına sahip komut satırına girin ve komutu calıştırın:
bcdedit
Bu sistem yardımcı programı ile, işletim sistemini onyukleme menusunden Ubuntu'yu kaldırabilirsiniz. Ubuntu tanımlayıcısına sağ tıklayın, daha sonra icerik menusu gorunecek ve hangisini “İşaretle” secmelisiniz. Daha sonra “sağ”, “sol”, “yukarı”, “aşağı” oklarıyla yanıp sonen bir imlec gorunecektir. Hareket etmek icin kullanılır. Metin secmek icin Shift tuşunu sağ ok ile birlikte basılı tutun. Ardından, bağlam penceresini arayarak metni gerektiği gibi kopyalayıp yapıştırın. Deneyimsiz bir kullanıcıysanız, ek sorunlar yaratmamak icin bcdedit uygulamasına başvurmamak daha iyidir. Kendine guveniyorsan, devam et.
Artık Ubuntu'yu Windows 7 veya Windows 10'dan nasıl kaldıracağınızı biliyorsunuz. Bu gorevle başa cıkabiliyorsanız, deneyimlerinizi diğer kullanıcılarla paylaşabiliyorsanız ve bu makale hakkında herhangi bir sorunuz varsa, yorumlarınızı yazın.