İşe hazırlık​Sevgili dostlar, bugunku tartışmanın konusu Ubuntu'yu bir flash surucuden yuklemek. Doğal olarak, kurulumun kendisinden once, işi yuksek kalitede ve problemsiz yapmanıza yardımcı olacak bir takım gerekli bilgileri edinmeniz gerekir. Peki, bugun ne oğreniyoruz?

hazırlık calışmaları; gelecekteki kullanım icin onyuklenebilir bir flash surucu nasıl oluşturulur; Aslında, bir flash surucuden Ubuntu nasıl kurulur.

Ubuntu'yu bir flash surucuden doğru ve hızlı bir şekilde nasıl kuracağınızı oğrenin.

Bloğun adından da anlaşılacağı gibi, şimdi hazırlık aşamasını duşunuyoruz. Başlamak icin, daha sonra goruntuyu yazacağımız flash surucunun kendisine ihtiyacımız olacak. NFTS formatının yanı sıra en az sekiz gigabayt hacmine sahip olmalıdır. Herhangi bir şey hakkında son sozleri soylemezseniz endişelenmeyin: Her durumda, bicim değiştirilebilir, bu nedenle, prensipte bu noktada durmanıza gerek kalmaz. Surucu yeni değilse, bicimlendirdiğinizden emin olun, virusten koruma programları kullanarak virus olup olmadığını kontrol edin ve sonra işleme devam edin.

Ubuntu'nun bir flash surucuden başarıyla yuklenebilmesi icin işletim sistemi goruntusunu indirmeniz gerekir. Aksi takdirde, hicbir şey olmuyor. İşletim sistemini daha once bir kişisel bilgisayara daha once yeniden yuklediyseniz, her şeyin sistemin gerekli goruntusunu yuklemeyle başladığını bilmelisiniz. Neyse ki, //ubuntu.ru/get sitesinde indirilebilirler. Ancak bu aşamadan sonra diğerine gecebiliriz. İndirme işleminin uzun zaman alabileceğini lutfen unutmayın: hepsi İnternet bağlantısının hızına bağlıdır. Diğer bir deyişle, eğer yuksekse, indirme işlemi hızlı bir şekilde gercekleşir ve bunun tersi de gecerlidir.

Onyuklenebilir bir Ubuntu flash surucu oluşturun​Başlamadan once, bilgisayarınıza ek bir yazılım yuklemeniz gerekecektir. Sonuc olarak, cihazın aktif bir internet bağlantısına sahip olması gerekir. Program WinSetupFromUSB olarak adlandırılır ve Downloads adresinden ucretsiz indirilebilir. Kurulumu, bir bilgisayar veya dizustu bilgisayar icin başka herhangi bir uygulamanın kurulum işlemine benzer. Ayrıca, Windows işletim sisteminin calışmasıyla ilgili diğer tum işlemlerin dikkate alınmasına dikkat etmek onemlidir.

Depolama aygıtını calışan bir USB konektore takın. Neden “calışıyor” diyor? Cok sık bilgisayar hurdası herhangi bir giriş, başarısızlıklar veya başka sorunlara neden olur. Hicbir durumda işletim sistemini benzer bir konektorden kurmayın, aksi takdirde buyuk problemlerden kacınmazsınız. Sadece kanıtlanmış USB girişini kullanın. Şimdi kurulan WinSetupFromUSB programını yonetici olarak calıştırın. Gorunen pencerede, ilk oğeden surucuyu secin, NFTS oğesinin yanındaki kutuyu işaretleyin (bazı kullanıcılar FAT32 biciminde doğru işlem olduğunu iddia etse de). Linux ISO noktasının onundeki uc noktaya tıklayın ve bir onceki satırda indirdiğiniz dosyanın iso-goruntusunu secin. Şimdi Git duğmesine tıklayın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Ubuntu onyuklenebilir flash surucu hazır!

USB surucudeki tum verilerin silindiğinden emin olun ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. İşletim sistemini yukleyin​eğitim​Neredeyse tum kullanıcıların korktuğu son aşamaya gecebilirsiniz: Ubuntu'yu bir flash surucuden yukleme. Aslında, en kotusu bitti. Dahası, daha kolay olacak, aslında, kendiniz icin goreceksiniz. İlk olarak, bilgisayardaki BIOS'un nasıl adlandırıldığına ilişkin talimatlara veya cihaz ureticisinin web sitesine bakmanızı oneririz. Coğu zaman bu, F veya Sil tuşlarından biridir. Ancak kapana kısılmamak icin bu bilgiyi onceden bilmek daha iyidir.

Kurulum adımları​Ancak bundan sonra aşağıdaki işlemlere devam edin.

Son aşamada hazırlanan flash surucuyu bilgisayara bağlayıp kapattık. Acmak icin guc duğmesine basın ve hızlı bir şekilde BIOS menusunu acmak icin tuşuna basın. Burada bir flash surucuden onyukleme onceliğini yeniden ayarlamanız gerekir. Bunu yapmak icin, Onyukleme sekmesine gidin, ardından Onyukleme Aygıtı Onceliği oğesini acın ve surucumuzu ilk sıraya koymak icin sayfanın altında gosterilen gezinme tuşlarını kullanın. İngilizce bilmiyorsanız, bir tercuman kullanın. Tum bilgisayarlardaki BIOS menusu farklıdır, bu nedenle onyukleme onceliğini değiştirmek icin genel bir talimat yoktur. Hazırlanan surucuyu ilk etapta ayarladığınızda, verileri kaydederek menuden cıkın. PC'nin verileri indirmesini bekleyin. Onceki adımları doğru uygularsanız, bir karşılama yukleme penceresi goreceksiniz. Soldaki blokta bir dil secebilir ve sağdaki kurulum tipidir: test icin basit bir Ubuntu başlatması olabilir (sistem kurulmaz, yalnızca kendinizle tanışabilirsiniz) ve aslında tam bir kurulum. İkinci seceneğe tıklayın.

Bir flash surucuden onyuklemeden hemen sonra, bir dil secme ve başlatma seceneklerini belirleme teklifini goreceksiniz. "Ubuntu Yukle" yi secin Gerekli parametreleri bir sonraki pencereye koyun ve "Devam Et" i tıklayın. Şimdi kurulum turunu secmeniz gerekecektir. Tanımda belirtildiği gibi, sistem hem mevcut olanın yanına hem de onun yerine yerleştirilebilir. Windows'a ihtiyacınız varsa ilk seceneği kullanabilirsiniz. Yalnızca Ubuntu istiyorsanız, ikinci turu secin. "Devam Et" i tıklayın.

En sık kullanılan seceneği secin - Windows'dan cıkarak ikinci Ubuntu işletim sistemini kurun Bir sonraki pencerede, kullanıcıdan sistem ve dosyalar icin disk alanı ayırması istenir. Bunu yapmak icin gerekli parametreleri ayarlamak icin ayırıcıyı hareket ettirin. Her şeyi dağıttığınızda Şimdi Kur'a tıklayın ve acılan iletişim kutusunda Devam Et'i tıklayın, sunulan bilgileri bilerek okuyun.

Gelişmiş bolum duzenleyicisini kullanarak diski kendi kendinize bolumlendirmek mumkundur. Bir sure sonra, "Sen kimsin?" Başlıklı bir pencere goreceksin. Tum verileri kendi takdirinize gore yazın (ad, şifre vb.), Sonra "Devam Et" i tıklayın.

Saat dilimini ve klavye duzenini belirtin İşlemin tamamlanmasını bekleyin. Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra Ubuntu işletim sistemi arayuzu sunulur. Yedinci aşamada Windows'tan ayrıldıysanız, yeniden başlatmanın ardından, başlamak icin sistemi secmeniz gerekir. Ve boylece her yeni bilgisayar başlayacaktır. Artık işletim sisteminizi gereksinimlerinize gore ozelleştirebilirsiniz: suruculer yukleyin, programlar yazın, vb. İşletim sisteminin yanı sıra, doğru işlem icin bazı dosyaların indirilmesi gerektiği konusunda da sizi uyarabilir. Bu adımlar sistemin duzgun calışması icin gereklidir.

Sonuc​Sevgili okuyucular, bir flash surucuden Ubuntu kurulumunun başarılı olacağını umuyoruz. Daha once soylenenleri ozetleyerek ortak calışmamızın ana aşamalarını belirleyebiliriz:

Calışmak icin flash surucunun hazırlanması. Ubuntu sistem goruntusunu indirin. Onyuklenebilir USB flash surucu oluştur U BIOS'ta onyukleme onceliğinde surucuyu ilk sıraya yerleştirerek bilgisayarı yeniden başlatmak. On adımda sistem kurulumu.