2017'de, kablolu internet erişimini kullanan nispeten az insan var. Şimdi daire veya ofiste yuklu yonlendirici kullanımı icin daha yaygın bir secenek. Kablosuz teknolojinin kullanımı bircok avantaj sunar ve ergonomi bunlardan sadece bir tanesidir. Ancak Wi-Fi ile calışmayı beklediğimiz icin istikrar ve sadeliğe odaklanıyoruz. Windows veya Ubuntu Wi-Fi goremediğinde daha can sıkıcı bir durum. Windows icin yapılandırma sorunları bir kenara bırakılacak, şimdi Linux cekirdeğindeki en yaygın işletim sisteminden bahsedeceğiz.
Bilgisayar Ubuntu'da Wi-Fi erişim noktasını gormezse ne olur?
Ağı kutunun dışında gormeyen bir işletim sistemi yaygın bir olgudur. Bunun nedenleri birkac olabilir:
Dizustu bilgisayar, suruculeri otomatik olarak indirilemeyen nadir bulunan bir ağ kartı ile donatılmıştır. İşletim sisteminin kurulumu planlandığı gibi gitmedi. Bilgisayar donanımda veya yazılımda bir arıza gosterdi, bu yuzden Ubuntu Wi-Fi gormuyor. Kullanıcı yanlış yapılandırılmış donanım. Başka sebepler de olabilir. Ubuntu kullanırken Wi-Fi kullanırken acemi kullanıcı İnternete "tırmanıyor" (en iyi ihtimalle) veya ayarlardaki donanım ayarlarını kontrol etmeye calışır (standart durum). Bu arada, Terminal'in kullanımı en iyi şekilde karşılanabilir. Bu, ceşitli problemleri teşhis etmek icin vazgecilmez bir aractır. Komut satırını kullanabilme becerisi, Linux olanaklarını gercek anlamda ortaya koymaktadır. Peki, Ubuntu Wi-Fi gormediğinde nasıl yardımcı olabilirsiniz?
Surucu kontroluAğa "kutudan cıktı" bağlanmadıysa, buyuk olasılıkla bağdaştırıcınız işletim sistemi tarafından desteklenmiyor. Ağ kartınızın ureticisini şu şekilde kontrol edebilirsiniz:
$ sudo lspci | grep Ağ
En populer adaptorler Broadcom, Intel, Realtek ve Atheros'tur. Her uretici, aynı tipteki tum ekipmanlarla aynı derecede uyumlu birkac surucu seti sağlar. Ancak ozellikle sizin durumunuzda, gerekli yazılım bulunamadı.
//Wireless.wiki.kernel.org/en/users/drivers adresine gidin. Bu, Linux sistemi tarafından ceşitli suruculerin desteğine ilişkin resmi verilerdir. Ubuntu, Linux işletim sistemi ailesi icin ortak suruculerle uyumludur. Adaptorun bağlı olduğu veriyoluna veya bağlantı noktasına dikkat edin. Ubuntu Wi-Fi adaptorunu gormuyor, sıklıkla cihaz secildiğinden yanlış veri yolu ile bağlı. Ağ kartının PCI kimliği gibi bir parametrenin kontrol edilmesi mantıklıdır. Bu, surucunun belirli bir veri yolu desteği icin uygun olup olmadığını doğru bir şekilde belirlemenizi sağlar. takım:
$ lspci -nn -d 14e4:
Doğru surucuyu bulursanız, bunun icin bellenimi bulun. Firmware ile ilgili tum bilgileri kernel.org resmi sitesinde bulabilirsiniz.
Suruculeri kurmadan once tum gereksiz modulleri boşaltın. Orneğin:
$ sudo modprobe -r wl
$ sudo modprobe -r b43
$ sudo modprobe -r b43-legaxy
Bundan sonra, modulleri Kara Listeye ekleyin:
$ vi /etc/modprobe.d/blacklist-bcm.conf
kara liste b43
kara liste b43 mirası
kara liste wl
Bundan sonra, sadece istenen surucuyu calıştırmak icin kalır. Orneğin:
$ sudo modprobe brcmsmac
Bu işlemlerden sonra, bilgisayarın erişim noktasını ve bağdaştırıcısını mukemmel şekilde gormesi gerekir.
"Mucize" gercekleşmediyse, buyuk olasılıkla bir donanım arızası ile uğraşıyorsunuzdur. Bu durumda, en iyi cıkış yolu bilgisayar teknolojisinin ustasıyla iletişim kurmaktır. Tabii ki, eğer bilginiz yeterliyse - sorunu kendiniz gidermeyi deneyebilirsiniz.
İşletim sistemi sorunuAma hepsi bu kadar değil. Yanlış işlem durumunda onemli bir faktor işletim sistemi olabilir. Oldukca zor olup olmadığını kontrol edin, ancak işletim sistemini yeniden kurmaya calışarak durumu kokten değiştirebilirsiniz. Belki donanım daha once iyi calıştı ve yeni işletim sistemi kurulurken sorunlar başladı? Sonra bir yazılım arızası olasılığı artar.
bulgularUbuntu Wi-Fi gormediğinde durumu duzeltmenin en etkili yolu hakkında bilgi sahibi olduk. Ayrıca İnternete bağlanma ile ilgili olası sorunların diğer nedenleri olarak kabul edildi.
Ubuntu'da bilgisayar Wi-Fi gormuyor
Ubuntu0 Mesaj
●428 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- Linux
- Ubuntu
- Ubuntu'da bilgisayar Wi-Fi gormuyor
-
06-09-2022, 13:17:55