Ubuntu Linux, en guvenli ve viruse direncli işletim sistemlerinden biri olarak kabul edilir. Bu, şifreler ve veri şifreleme kullanarak cok seviyeli koruma ile onaylanır. Ubuntu'da, tum kullanıcı şifre verileri, başka bir şifre ile guvenli bir şekilde korunan ozel bir kapta saklanır. Boylece, kotu amaclı yazılımların ve işlemlerin şansı yoktur. Ancak bir Ubuntu anahtarlık tarafından “cıkarıldıysanız” devre dışı bırakmak zor olmayacaktır. Sadece gerekli bileşenleri kaldırmanın veya bir kızarıklık hareketi yapmanın artık daha kolay olacağını unutmayın.

Ubuntu'da bir anahtarlık cok seviyeli guvenlik sağlar.

Belki ayrılmak daha iyidir?​Benzer ana anahtarlara sahip olan fikir, tanınmış cevrimici hizmet olan LastPass ve diğer işletim sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Oldukca pratik - şimdi bu şifreye ya da programa nasıl girileceğini bulmaya calışırken uzun şifre dizilerini ezberleyemezsiniz. Genellikle, onemli eylemleri gercekleştirirken ana şifre istenir - orneğin, yazılım yukleme veya korumalı bir uygulamaya girme. Bu arada, bilgisayarınızı ne sıklıkta gozetimsiz bırakıyorsunuz?

Evet, paylaşılan şifreyi devre dışı bırakma gercekten arzu edilir. Ve işte bu yuzden:

Bu olası istenmeyen değişikliklere karşı koruyucu bir "engel" dir. Bu hassas verilerinizi korumanın bir yoludur. Ubuntu Anahtarlık ağ saldırılarına karşı ciddi koruma sağlar. Onun yardımıyla, hangi onemli ayarların yapıldığını kolayca hatırlayabilirsiniz. Pek cok farklı kod obekini ezberlemek istemiyorsanız, istendiğinde sadece Enter tuşuna basmayı deneyin. O zaman kod cumlesi hic istenmeyecek. Ubuntu ’nun yeni surumlerinde, daha az sıklıkla bir parola kullanmanız gerekir - işletim sistemi parolanın yakın zamanda girildiğini hatırlar.

Basit bir yardımcı program kullanarak, Linux Ubuntu anahtarlığı tamamen devre dışı bırakılabilir. Onun hakkında - sonra.

Bağ kopması​Ubuntu ’daki anahtarlıklar Terminal ’deki komut veya grafik kabuğu kullanılarak devre dışı bırakılabilir. Komut satırı olmadan, onunla menuden calışabilirsiniz: “Uygulamalar” - “Standart” - “Şifreler ve şifreleme anahtarları”.

Ubuntu'da bir anahtarlığın kilidini acmanız sizin icin onemliyse, oğeye tıklayarak ve “Sil” i secerek devre dışı bırakabilirsiniz. İşletim sisteminin sorduğu tum soruları cevaplayın.

Terminal aracılığıyla, aşağıdaki komutu yazarak anahtar duzenlemeye erişebilirsiniz:

denizatı

Secenekler listesinde "Giriş" oğesini goreceksiniz. Bunu ve gerekirse diğer parametreleri değiştirin. Devre dışı bırakılmış bir anahtar artık hissedilmeyecektir.

DİKKAT. Bazen anahtarlığınızın kilidinin acılmadığını belirten bir mesaj gorebilirsiniz, Ubuntu girdiğiniz parolanın yanlış olduğunu acıkca belirtir. Unuttun mu
Şifre kurtarma​Endişelenecek bir sebep yok. Kullanışlı bir LiveCD Linux kullanıyorsanız, parolayı onunla sıfırlayabilirsiniz. Bunun icin:

Bir Ubuntu Linux goruntusuyle bir onyukleme diski başlatın. Diskin kok bolumunu takın. "Etc / shadow" ve "etc / shadow-" dosyalarını duzenleyin. Bunları sudo haklarıyla acın ve kullanıcı adınızla başlayan satırları bulun. Birinci ve ikinci kolon arasına yerleştirilmiş tum bilgileri kaldırın. Bundan sonra, şifreler sıfırlanacak. Değişikliklerinizi kaydetmeyi unutmayın.

ONEMLİ. Bu dosyaları buyuk bir ozenle duzenleyin - sistem icin onemlidir!
Şimdi boş bir şifre kullanarak kullanıcı hesabına girebilirsiniz.

bulgular​Ubuntu işletim sistemindeki bazı guvenlik uygulamalarına goz attık. Gorduğunuz gibi, boyle bir iş onemli değil. Sadece kendinden emin temel becerilere ve dikkate sahip olmak gereklidir.