Gelişen ve değişen teknoloji dunyası bizlere pek cok sunucu seceneği sunar. Sunucular kullanım alanlarına, işletim sistemlerine ya da hacimlerine gore ceşitlere ayrılır. Gunumuzde bir iş, sistem, ağ yonetimi, web servisleri ve veri tabanı yonetimi icin sunuculara ihtiyac duyulmaktadır. Sunucu secerken ihtiyaclarınızı goz onunde bulundurmak ve ihtiyacınıza uygun en yuksek performanslı sunucuyu secmek buyuk onem taşır.
Orneğin, bireysel kullanım icin yuksek hacimli sunucular onerilmez ya da e ticaret sayfası gibi coklu kullanıcı ve yuksek veri kapasiteli profesyonel kullanımlarda bireysel kullanıma uygun sunucular bir cozum olamaz. Sececeğiniz sunucunun teknik ozellikleri, hızı ve maliyeti yapacağınız işe uygunluk gostermelidir. Sunucu secerken, kullanım alanını belirlemek de onemlidir.
Kullanım alanlarına gore ceşitlilik gosteren sunucular icerisinden, sizin icin en uygununu secmeniz başlangıc icin iyi bir adımdır. Sunucular arasında en dikkat cekicisi Linux sunuculardır. Pek cok ozelliği ile diğer sunuculara gore avantaj sağlar. Kullanım yaygınlığı da yine sunucuyu kullanırken karşılaşabileceğiniz uyumluluk sorunlarını ortadan kaldırır. Linux sunucuların, ucretsiz olan Linux işletim sistemini kullanmalarından dolayı maliyetleri diğer sunuculara gore daha duşuktur.
Ancak Linux sunucunun sağladığı avantaj sadece maliyetle kalmaz, performans acısından da pek cok kullanım alanında diğerlerine gore daha yuksek performans sağlar. Linux sunucu secimi yapmadan once, sunucunun temel ozellikleri hakkında bilgi edinmekte fayda var.
Kullanılan işletim sisteminden, verimlilik performansına, kullanım suresinden cevrim ici-cevrimdışı surelerine, depolama alanlarından teknik destek ozelliklerine derinlemesine bir araştırma surecinden sonra en uygun Linux sunucuyu secmek gerekir. Aksi takdirde ihtiyacınızla ilgili yaşayacağınız uyumsuzluk sorunu butcenize zarar vereceği gibi işinizi de sekteye uğratabilir.
Linux Sunucu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Linux0 Mesaj
●8 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Linux
- Linux Sunucu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
-
06-09-2022, 12:55:08