Linux sunucu yani bir diğer tabir ile Linux serverlar, Linux işletim sistemi olarak bilinen (OS) işletim sistemlerinin bir ceşididir. Bu sunucular, sistem ve ağ yonetimi, web hizmetleri ve veri tabanı yonetimi gibi gunumuzun olmazsa olmaz hizmetlerinin sağlanması icin geliştirilmiştir. Bu iş alanlarının artan ve değişen gereksinimleri goz onunde bulundurularak ortaya cıkan Linux serverlar, kullanıcı dostu olmasının yanında diğer sunucularla kıyaslandığından pek cok ozelliği ile one cıkmaktadır.

Linux sunucuları, guvenlik, tutarlılık ve esneklik bakımından pek cok sunucu işletim sistemleri tarafından tercih edilmektedir. Bunların en yaygın ornekleri CentOS, Ubuntu Sunucusu, Gentoo, Debian olarak sayılabilir. Linux sunucunun tercih edilmesinin bir diğer ozelliği de grafiksel bir kullanıcı arayuzune gerek duymamasıdır. Bu ozelliği ile tum komutlarınızı kendi sistemi uzerinden calıştırabilir ve maksimum sistem performansı elde edebilirsiniz.

Linux sunucu satın alırken, sunucu performansı, donanımları ve projenize olan uyumluluğunu kontrol etmeniz ve Linux sunucu secimini bu kriterlere gore yapmanız gerekmektedir. Sunucu secimi yaparken, Linux server hizmeti veren firmaları araştırmanızı oneririz. Servis satın alma oncesi ve sonrası hizmet ve teknik destek hakkında bilgi almanız da ihtiyacınız olan en doğru Linux sunucuyu bulmanızı kolaylaştıracaktır.