Surekli olarak Windows aktivasyonunu başlattığında ne tur bir eylem yapılmalı? Bugun bu soruna aynı anda iki işletim sistemi versiyonunda bakacağız: Windows 10 ve Windows 7. Bu tur yontemleri sizinle birlikte ele alacağız, daha sonra benzer bir durumla karşılaşmayacaksınız.

Hangi yoldan gitmeniz gerektiğine karar veren ana nokta, işletim sistemi turu: lisanslı veya korsan. İlk durumda, geliştiriciler her şeyi onceden duşunmuşlerdir: PC'nizde ya da kurulum diskinde ozel bir anahtar olmalı, tanıtımdan sonra testi başarıyla gectiniz ve program sizi rahatsız etmeyecektir. Herhangi bir nedenden dolayı anahtarı bulmak mumkun değilse, kullanıcı sakince Microsoft'tan yardım isteyebilir, burada deneyimli personel sonraki adımları size soyleyecektir.
Resmi surumunden farklı olmasa da, korsan pencereli durum tamamen farklıdır. Anahtarın şanslı sahibi sizseniz, korsan versiyonunu kurmuş olsanız bile, işletim sistemi kontrolunu gectikten sonra lisans lisansına donecektir. Genel olarak, ağdan bircok yukleme paketi zaten etkinleştirildi, ancak son zamanlarda Microsoft bir savaş başlatmaya karar verdi. Şirket bir guncelleme "KB971033" icat etti. Daha sonra, aktivasyon ucar ve kurnaz kullanıcıdan ısrarla kayıt gerektirir.
Endişelenmeyin, bu durumun dışında, aşağıda onlar hakkında basit yollar var.
Windows Etkinleştirme Sonlandırmanın Nedenleri​Aktivasyonun neden yedi numaraya gectiğine başlamak icin. İnternet sahibi tarafından bulunan anahtarların mutlaka calışması gerekmez. Buyuk olasılıkla, bu beşinci kodun girilmesinden sonra olacak. Butun bunlar, Microsoft'un ihlal edenleri izlemesi ve bu anahtarları kara listeye koymasıdır. Anahtarın suresi dolmuş veya test işletim sisteminin kodu olabilir. Ve son nokta: Bazı geliştiriciler, otomatik guncellemeye onemli bir katkı sağlar. Amacı, ozgunluğun belgelendirilmesidir.
Şimdi daha yuksek işletim sistemine gidin. Oncelikle, yeni surumu yukledikten sonra her zaman olduğu gibi, sistem kullanıcının anahtarı girmesini gerektirecektir. Anladığınız gibi, bu işlem, kopyanın sayısız PC'ye uygulanmamasını sağlamak amacıyla gercekleştirilir. İkincisi, demir arkadaşınızın bileşenlerinden birini (işlemci, anakart veya RAM) değiştirmeye karar verirseniz, bir duzine sizden anahtarı girmenizi isteyecektir. Bu, diğer surumlerden temel farkıdır. Windows 10, donanım tarafından bir PC kimliği ile ilişkilidir. Sonuc olarak, bu durumda zaten Microsoft'u aramak zorunda kalacak.
Aktivasyon kurtarma​Yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı cozumleri bolduk.
Kod ile​Lisanslı Windows 7 veya 10'un aktivasyonunu kaybettiğinizde, geri yuklemeniz birkac saniye surecektir. Anahtarı girin ve o kadar.
Bileşenleri değiştirirken​Ancak parcaları değiştirirken Windows aktivasyonu başarısız olursa ne yapmalı?
Yedinci versiyondan bahsetmişken, burada her şey son derece basittir, cunku anahtar sonsuz sayıda girilebilir.

Onuncu işletim sistemi ile işler biraz farklı. Daha once bildirdiğimiz gibi, onlarca lisans belirli bir kullanıcıya ve bilgisayara bağlanır ve kişisel bir tanımlayıcı da bir bilgisayara atanır. Kimlik numarasının kurulumunuzun ana bileşenlerinden oluşması nedeniyle, onemli parcalardan birini değiştirdikten sonra, kullanıcı bir şekilde yeni bir PC satın almadığını ve yine de lisansını kullanabileceğini kanıtlamalıdır. Tabii ki, bilgisayar farenizi yukseltmeye karar verirseniz, o zaman hicbir şey yapmanıza gerek kalmaz - bu sadece anakart gibi ciddi detayları ilgilendirir.

Şimdi tum prosedur otomatikleştirilmiştir, bu nedenle yalnızca aşağıdaki adımları tamamlamanız gerekir:
Parametreleri girin. Departmanı bulun Guncelleme ve guvenlik. Ardından Etkinleştir ve Sorun Gider'i tıklayın. Hatayı duzeltme girişimi sırasında, sistem lisansın gercek sahibi olup olmadığınızı ve bu noktadan once hatayı duzeltmeye calışıp calışmadığınızı kontrol eder. Her durumda, eski durumuna getirilmeniz reddedilirse, teknik desteği arayın.
Sistemi yukselttikten veya yeniden kurduktan sonra toplandığınızda​İşletim sistemini yukseltme kararından şimdiden pişmanlık duydunuz mu? Windows 7'yi Windows 10'a yukselttikten sonra, etkinleştirme aktivasyonu gibi hataların olduğu durumlar vardır. İşte detaylı adım adım sistem kurtarma kılavuzu:
Eski sistemin kontrol paneline gidin. Program ve bileşenler sutununu bulduk. Yuklu guncellemeleri goruntule seceneğini tıklayın. Cıkan listede KB971033 seceneğini secin. Sil duğmesini kullanarak uzantıdan kurtuluruz. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra, sadece yeniden etkinleştirmeniz gerekir. Bu tur işlemler icin bazı uygulamalar amaclanmaktadır. Calışmaları, sistem dosyalarıyla etkileşime girmeleri nedeniyle antivirusun kapatılması koşuluyla devam eder. Aşağıda onceden test edilmiş programların bir listesini vereceğiz:
Chew7 - yaratıcılar en baştan finallere kadar her şeyi duşunduler, bu yuzden ekleyecek hicbir şeyimiz yok. KMSAuto - Bu yardımcı programı secerken, her surum Windows ile calışmadığından, koşulları dikkatlice okuyun. Windows Yukleyici, aktivatorun ilerlemesi hakkında bilmeniz gereken tek şey, en başında gorunen dairenin rengi yeşilse programın iyileşmeye devam edeceğidir. Burada, belki de hepsi bu. Bu ciddi bir problem değil. Elbette, ipuclarımızın yardımı olmadan, kendinizle kolayca baş edeceğinize eminiz. Bu bilgilerin sizin icin yararlı olacağını umuyoruz. Aşağıya bir yorum bırakın.