Windows kullanıcıları genellikle işlem sırasında veya işletim sistemini yuklerken meydana gelen her turlu arıza ile karşı karşıya kalırlar. Bilgisayarı başlatırken karşılaşılan sorunlardan biri, işletim sisteminin başlamasını engelleyen 0xc000014c hatası. Başarısızlık, Vista surumunden başlayarak Microsoft işletim sistemlerinde boot.ini dosyasını değiştiren BCD dosyasının hasar gormesi ya da olmaması nedeniyle ortaya cıkar. Onyukleme yukleyicileri ve işletim sistemi ayarları hakkında bilgi iceren Onyukleme Yapılandırma Verileri, Windows'u başlatmak icin gereklidir ve BCD'de yanlışlıkla veya kasıtlı değişiklikler varsa, sistem başlatılamaz. “Windows” un farklı surumlerinde mavi veya siyah ekranda 0xc000014c koduyla ilgili bir hatayla karşılaşabilirsiniz, ancak Windows'u doğru şekilde başlatmanın mumkun olmadığı gerceğine rağmen, işletim sistemini tamamen yeniden yuklemek icin hatayı duzeltmek zorunda kalmadan yapılandırma saklama dosyası yeniden duzeltilebilir.

Windows'da hata 0xc000014c sabitleme yontemi.
Download Manager Hatası 0xc000014c Hatalarının Nedenleri​Windows başlangıc hatalarına, başlangıc gorevinin sistem bileşenlerinden biri tarafından yanlış yapılması neden olur. Bu nedenle, aşağıdaki nedenlerden dolayı 0xc000014c koduna sahip olan bir hatayla birlikte mavi veya siyah bir ekran ortaya cıkabilir:
Hasarlı veya eksik BCD konfigurasyon verileri. Sabit diskteki bozuk kesimler, boylece sistemin onyuklemesini sağlayan bileşenlere erişemez. Donanım cakışması. Elbette, işletim sistemini onyuklerken 0xc000014c hatasının nedenleri, viruslu sistem enfeksiyonu, bazı oğelerin eksik silinmesi, ilgili yazılımın kaldırılması, manuel olarak yapılandırılan yanlış BCD ayarları, kayıt defterindeki gecersiz girişler, kaza veya kasıtlı olarak, elektrik kesintileri gibi ceşitli faktorlerle tetiklenebilir. veya cihazın yanlış kapatılması.

Hatası 0xc000014c Nasıl Onarılır​Her şeyden once, cihazı yeniden başlattığımız onceki Windows başarılı yapılandırmasını yuklemeye calışmalı ve F8 tuşuna basmalı (orneğin, başka bir tuş kullanarak onyukleme menusune ulaşmak mumkundur, orneğin, F12), başlangıctan itibaren uygun onyukleme seceneğini secip, yukleme, yukleme sistem olup olmadığını Belki yeni ekipman kurulduktan sonra hata ortaya cıktı, sonra cakışan nesnenin arızasını gidermek icin kaldırılması ve ardından bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekir. Sorun devam ederse, başka yollarla da cozmek zorunda kalacaksınız.
BCD Dosyaları Kurtar​Windows 10, 8 veya 7'yi başlattığınızda 0xc000014c hatasını duzeltmek icin uygun işletim sistemi surumune sahip bir yukleme flash surucusune veya diske ihtiyacınız olacaktır. Oncelikle başlangıc menusunde (F12 veya Boot Menu satırında başlatırken belirtilen fonksiyon tuşlarından başka biri) veya BIOS'ta (Del, F2 veya surume bağlı olarak diğer tuşlar) onyukleme onceliğini değiştirmeniz gerekir. Oyleyse, Boot Menusune gidin ve hangisinden calışacağımızı secin. Sistem BIOS'u yardımcı programı, Aygıt Onceliği bolumunde bir USB flaş surucusunden başlatmayı yapılandırabileceğiniz, bazen onceliğe ek olarak, Sabit Disk Suruculer bolumunde harici bir ortamdan zorla bir onyukleme ayarlamanız gereken Onyukleme sekmesinde onyukleyici secimini ustlenir. Yapılan işlemlerden sonra, değişiklikleri kaydetmek icin F10 tuşuna basmanız gerekir. Gerekli tum hazırlık calışmaları tamamlandığında, bilgisayarı bir USB flash surucuden veya Windows 7, 8 veya 10'lu bir diskten başlatıyoruz ve hatayı 0xc000014c hatayı duzeltmek icin BCD dosyalarını geri yuklemek icin doğrudan ilerliyoruz:
İlk pencerede, dil ayarlarını secin ve "İleri" yi tıklayın. Sonraki pencerede "Sistem Geri Yukleme" yi tıklayın. "Sorun Giderme" - "Gelişmiş secenekler" - "Komut satırı" seceneğini secin. Komut satırında aşağıdaki komutları belirtmeniz gerekir, ardından Enter tuşuna basın: exe / rebuildbcd exe / fixmbr exe / fixboot Proseduru tamamladıktan sonra, 0xc000014c hatasının kaybolup kaybolmadığını kontrol ederiz. Değilse, sorunu cozmek icin aşağıdaki yollarla devam edin.

SFC aracı ile hata 0xc000014c Windows 10 duzelt​Sistem Dosyası Denetleyicisi sistem yardımcı programı, 0xc000014c koduyla mavi (siyah) bir ekranda hatayı gidermeye yardımcı olmak da dahil olmak uzere ceşitli işletim sistemi hatalarını duzeltmek icin kullanılır. Arac, komut satırından yonetici olarak Run konsolu uzerinden yonetici veya Başlat duğmesinden bir arama, sistem onyuklenirse ya da hata duzeltmenin onceki surumunde acıklanan yontemi kullanarak yukleme ortamından başlatılır. Boylece, sistem dosyalarını aşağıdaki gibi tarayabilir ve geri yukleyebilirsiniz:
Komut satırını calıştırın. Sfc / scannow komutunu girin ve giriş tuşuna basın. Surecin tamamlanmasını bekliyoruz, biraz zaman alabilir. Hasar gormuş oğelerin taranması ve kurtarılması sonuclarına (eğer varsa ve dosyaları değiştirmeyi başardıysa), sistem bir rapor uretecektir. Proseduru uyguladıktan ve sorunu yeniden başlattıktan sonra hala ilgili ise, hatayı başka bir şekilde duzelteceğiz.

Hata kodu 0xc000014c ile CHKDSK duzeltildi​0xc000014c hata kodu Windows 10'da veya işletim sisteminin diğer surumlerinde gorunduğunde ne yapılması gerektiğini acıklamanın başka bir yolu, dosya sistemini kontrol etmek icin yerleşik sistem yardımcı programı CHKDSK (Disk Kontrolu) kullanılmasını icerir. Arac, sabit diski sektorlere ve hatalara zarar gormesi icin taramanıza, duzeltmenize ve hatayı giderecek verileri geri yuklemenize olanak sağlar. Sistem yardımcı programını calıştırmak icin aşağıdakileri yapın:
Komut satırına (nasıl acılır, yukarıya bakın), chkdsk C: / f / r / x komutunu girin. Enter tuşuna basın. Komut parametreleri hem birlikte hem de ayrı olarak girilebilir. Bu nedenle, istekteki / f değeri, hataların taranması ve otomatik duzeltilmesi, / r - hasarlı sektorlerin aranması ve iceriğinin geri yuklenmesi, / x - kontrol etmeden once sesin devre dışı bırakılması ve / r ve / x komutlarının her ikisinin de gerektirdiği anlamına gelir / f. Yardımcı program bağımsız olarak biraz zaman alacak bir kontrol başlatacak ve işlemin sonunda ekranda yapılan calışmalar hakkında bir rapor gosterecektir. Cihazı yeniden başlatın ve hatanın kaybolup kaybolmadığına bakın. Sisteme entegre araclara ek olarak, sistem elemanlarını ve işletim sistemlerini geri yuklemek icin ozel bir yazılım kullanabilirsiniz. Geri yukleme dosyaları başarısız olursa, sistem kurtarma yordamını gercekleştirmek icin başvurmanız gerekir.
Yukarıdaki yontemlerden hicbiri etkili olmadığında, sistemin tamamen yeniden kurulması şeklinde daha ciddi onlemler almanız gerekecektir. Bazen, 0xc000014c hatası da sabit disk ile ilgili problemleri gosterir, boyle bir olay gelişmesiyle, ekipmanın değiştirilmesi gerekebilir.