Her kullanıcının sahip olduğu Windows işletim sistemi surumune ait bir urun anahtarı bulunur. Windows 10 urun anahtarı da bunlardan biridir. Sizin icin Windows 10 işletim sisteminize ait urun anahtarınızı nasıl oğreneceğinizi anlattık.
Bilgisayarında Windows işletim sistemi kullanan tum kullanıcılar bir urun anahtarına sahiptir. Windows 10 urun anahtarı ve diğer versiyonlardaki urun anahtarları bir nevi, o an kullanılmakta olan işletim sisteminin kimlik numarasıdır. Yeni bilgisayarlarda Windows 10 urun anahtarı BIOS tarafından otomatik olarak algılanıyor.
Pek cok kullanıcı artık bu tip urun anahtarlarına ihtiyac duymuyor cunku Windows 10 urun anahtarı gibi kodlar OEM anahtarı olarak yani tek bir cihaza ozel olarak geliştiriliyor. Yine de bir an olur ve Windows 10 urun anahtarınıza ihtiyac duyabilirsiniz. Sizin icin Windows 10 urun anahtarı nasıl oğrenilir sorusunu yanıtladık ve uygulayabileceğiniz yontemleri anlattık.
Komut istemi ile Windows 10 urun anahtarı oğrenme:
Adım #1: Windows tuşu + R kombinasyonu ile Calıştır ekranını acın. Adım #2: "cmd" yazın ve aratın. Adım #3: Komut İstemi ekranı acılacak. Adım #4: Buraya aşağıdaki satırları yazın ve Enter ’a basın. powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService ’).OA3xOriginalProductKey" Adım #5: Bir sure bekleyin. Satırın altında cıkan kod sizin Windows 10 urun anahtarınızdır. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda yapılan pek cok işlemde olduğu gibi Windows 10 urun anahtarı oğrenme işlemini de Komut İstemi uzerinden kolayca gercekleştirebilirsiniz. Yukarıdaki satırları kullandığınız zaman urun anahtarı acılmadıysa aşağıdaki alternatif satırı deneyebilirsiniz.
"wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey"
Komut Dosyası ile Windows 10 urun anahtarı oğrenme:
Windows 10 urun anahtarı oğrenme yontemlerinden biri de bilgisayarınızda bir Komut Dosyası oluşturmaktır. Techspot tarafından hazırlanan buradaki Komut Dosyası metnini acın. Ardından boş bir Not Defteri sayfası acarak bu metni yapıştırın.
Metni yapıştırdığınız dosyayı Farklı Kaydet butonu ile .vbs uzantılı olarak bilgisayarınıza kaydedin. Kaydedilen dosyayı cift tıklayarak actığınız zaman Windows 10 urun anahtarı bilgilerinizi goreceksiniz. Dilerseniz bu dosyayı metin belgesi olarak kaydederek dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
Windows 10 Urun Anahtarı Nasıl Oğrenilir? Windows 10 Key Oğrenme
Windows 100 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 10
- Windows 10 Urun Anahtarı Nasıl Oğrenilir? Windows 10 Key Oğrenme
-
06-09-2022, 12:48:38