Windows 10 ’da eski Windows versiyonlarında olduğu gibi “Denetim Masası” mevcuttur. Windows 10, eski versiyonların yanı sıra bir de “Ayarlar” uygulaması mevcuttur. Windows ozelliklerine ulaşmak icin sadece”Ayarlar” uygulamasını, bazem “Denetim Masası” uygulamasını bazen de her ikisinden de ulaşmanız mumkundur. Windows 10 ’da “Denetim Masası”nı başlatmak cok kolaydır: Başlat duğmesine tıklayın veya Windows tuşuna basın, Başlat menusundeki arama kutusuna “Denetim Masası” yazın ve Giriş duğmesine basın. Windows Denetim Masası uygulamasını bulup ve acılacaktır. Denetim Masası ’nı sıkca kullanıyorsanız, Başlattıktan sonra Denetim Masası ’nın altta bulunan gorev cubuğu simgesini sağ tıklayın ve “Gorev Cubuğuna Sabitle” seceneğini secin.
Denetim Masası ’na bir masaustu kısayolu oluşturabilirsiniz. Başlat menusunu acın, sol bolmedeki Uygulamalar listesinin en altına gidin ve “Windows Sistem” klasorunu tıklayın. “Kontrol Paneli” kısayolunu masaustunuze surukleyip bırakın.
Denetim Masası ’nı calıştırmak icin başka yollarınız da vardır Windows + R tuşlarına basarak “Calıştır”ı acın ve kutucuğa “control” veya “control panel” yazıp Enter tuşuna basabilirsiniz.
Windows 10’da Denetim Masası Nasıl Acılır?
Windows 100 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 10
- Windows 10’da Denetim Masası Nasıl Acılır?
-
06-09-2022, 12:45:59