Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlar bazı durumlarda Turkce olmayabiliyor. ‘Windows 10 Turkce yapma ve dil değiştirme işlemleri nasıl yapılır? ’ sorusunu sizler icin detaylıca yanıtladık.

Windows 10 sistemlerde genellikle sistem dilini işletim sistemini kurarken secersiniz. Bununla birlikte durum her zaman boyle olmayabiliyor. Orneğin sistemi kurarken yanlışlıkla başka bir dili secmiş olabilirsiniz veya cihazı işletim sistemi kurulu halde satın almış olabilirsiniz. Ancak korkmanıza gerek yok zira Windows 10 Turkce yapma ve dil değiştirme işlemi oldukca basit.

Eğer Windows 10 sisteminizin dilini değiştirmeniz gerekiyorsa bu işlemi basitce Ayarlar bolumunden gercekleştirm yapmanız eniz mumkun. Yani işletim sistemini yeniden kurmakla uğraşmanız gerekmiyor. Windows 10 Turkce yapma işlemini detaylıca anlatacağız, adımları takip etmeniz yeterli olacak.

Windows 10 Turkce yapma: Dil değişikliği nasıl yapılır?
Adım #1: Windows tuşuna basıp Ayarlar ’a girin. Adım #2: Hesaplar bolumune girin. Adım #3: Ayarlarınızı eşitleyin sekmesinden Dil Tercihleri bolumunun tikini kaldırın. Adım #4: Ayarlar ’a geri gidin ve Zaman ve Dil bolumune girin. Adım #5: Dil bolumune girin ve Dil ekle seceneğine tıklayın. Adım #6: Eklemek istediğiniz dili secip İleri ’ye basın. Adım #7: İndirmek istediğiniz dil ozelliklerini secip Yukle ’ye tıklayın. Adım #8: Yuklendikten sonra Windows goruntuleme dili ’ni değiştirin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Adım #1: Windows tuşuna basıp Ayarlar ’a girin
Klavyenizdeki boşluk tuşunun sol ve sağ taraflarında (yeni nesil klavyelerde sağ tarafta bulunmuyor) bulunan Windows ikonlu tuşa basarak ya da fare imleci ile Gorev Cubuğunun en solundaki Windows ikonuna tıklayarak Başlat menusunu acın. Burada Bilgisayarı Kapat seceneğinin ust kısmında bir dişli simgesi goreceksiniz. Buna bastığınız zaman Windows 10 sisteminin Ayarlar bolumune erişebiliyorsunuz.

Adım #2: Hesaplar bolumune girin.
Ayarlar bolumunde Windows 10 bilgisayarınızın tam olarak kontrol paneli olarak nitelendirebileceğimiz menuyle karşılaşacaksınız. Burada Uygulamalar ’ın sağında, Zaman ve Dil ’in solunda bulabileceğiniz Hesaplar bolumune girmeniz gerekiyor. Hesaplar bolumunde bilgisayarınızdaki hesaplarınızı kontrol edebiliyorsunuz.

Adım #3: Ayarlarınızı eşitleyin sekmesinden Dil Tercihleri bolumunun tikini kaldırın.
Hesaplar bolumundeyken profilinizin bilgilerini duzenleyebiliyor, e-posta ve hesaplarınızı yonetebiliyor ve diğer kullanıcıları gorebiliyorsunuz. Ancak bizim ilgilendiğimiz kısım Ayarlarınızı eşitleyin kısmı. Ayarlarınızı eşitleyin bolumunden Windows 10 bilgisayarınızın Dil tercihleri senkronizasyonunun tikini kaldırın. Dil senkronizasyonunu kaldırmanızın sebebi ise diğer cihazlarınızın da otomatik olarak dil değiştirmemesi.

Adım #4: Ayarlar ’a geri gidin ve Zaman ve Dil bolumune girin.
Windows 10
bilgisayarınızın Dil senkronizasyonu kaldırdıktan sonra Ayarlar menusune geri gidip Hesaplar ’ın sağında, Oyun ’un solunda yer alan Zaman ve Dil bolumune girin. Burada bilgisayarınızın Tarih ve Saat ayarlarını değiştirebilir, Bolge ayarlarını yapabilir ve Dil değişimini yapabilirsiniz. Bizim gideceğimiz kısım Dil bolumu.

Adım #5: Dil bolumune girin ve Dil ekle seceneğine tıklayın.
Bolge sekmesinin altında yer alan Dil seceneğine tıklayın. Dil sekmesindeyken Tercih edilen diller başlığının altındaki Dil ekle seceneğin kısmındaki + simgesine tıklayın. Simgeye tıkladıktan sonra karşınıza ceşitli diller ve bir arama bolumu cıkacak.

Adım #6: Eklemek istediğiniz dili secip İleri ’ye basın.
Dil ekleme bolumunde eklemek istediğiniz dili arama bolumunden aratın ve secin. Dili sectikten sonra İleri tuşuna tıklayın. Sececeğiniz dilin Goruntuleme dili, Metin okuma, Konuşma tanıma ve El yazısı ozelliklerini destekleyip desteklemediğini de yanında gorebilirsiniz.

Adım #7: İndirmek istediğiniz dil ozelliklerini secip Yukle ’ye tıklayın.
Eklemek istediğiniz dili secip İleri ’ye tıkladıktan sonra karşınıza yuklemek istediğiniz dil ile birlikte gelmesini istediğiniz ozellikleri seciyorsunuz. Dilerseniz ekleyeceğiniz dildeki Konuşma ve El yazısı desteği ozelliklerinin tikini kaldırıp depolamadan tasarruf edebilirsiniz. Ozellikleri belirledikten sonra Yukle ’ye tıklayın.

Adım #8: Yuklendikten sonra Windows goruntuleme dilini değiştirin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Butun adımları tamamlayıp Windows 10 sistem dilini belirledikten ve yuklenmesini bekledikten sonra sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor. Sectiğiniz dil Turkce ise bilgisayarınız yeniden başladıktan sonra Windows 10 Turkce yapma işlemini başarıyla gercekleştirmiş olacaksınız.

Windows 10 Bolge ayarlarını değiştirme:
Adım #1: Windows tuşuna basıp Ayarlar ’a girin. Adım #2: Zaman ve Dil sekmesine girin ve Bolge ’ye tıklayın. Adım #3: Ulke veya bolge kısmından istediğiniz bolgeyi secin. Adım #4: Bolgesel bicim kısmından ulkenize uygun bicimi secin. Adım #5: Dil bolumune girin. Adım #6: İlgili ayarlar kısmından Yonetici dil ayarları kısmına girin. Adım #7: Ayarları kopyala seceneğine tıklayın. Adım #8: Aşağıdaki iki kutucuğu işaretleyin. Adım #9: Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Eğer bilgisayarınızın sistem dilini, bulunduğunuz ulkeden başka bir ulkeye gittiğiniz icin değiştiriyorsanız aynı zamanda bolge ayarlarını da değiştirmeniz gerekiyor. Bu işlemi de aynı Windows 10 Turkce yapma işlemindeki gibi Ayarlar bolumunden kolayca halledebiliyorsunuz.