Windows 10 cıktığında gerek hızlılığıyla gerekse kullanışlılığıyla buyuk yankı uyandırmıştı. Lakin kullanıcılar icin Windows 10 ile birlikte gelen bazı uygulamalar fazla ilgi gormedi. Orneğin sen 5-10 yıl Windows Media Player veya Winamp ile muzik dinlemiş kullanıcıya gelipte Groove Muzik diye bir uygulama dayatırsan kullanıcı bunu haliyle kullanmaz. Bunye alışık değil efendim. Ben de alışık olmadığım icin hemen Windows Media Player‘ımı kurdum.
Aslında Groove Muzik‘i kullanmasak oyle bir koşede dursa sorun cozuluyor ama yine de onun bilgisayarda varlığı eminim ki benim gibi bir cok kullanıcıyı rahatsız ediyor. Bu durumda Groove Muzik uygulamasını bilgisayardan kokten kaldırmamız gerekiyor.
Groove Muzik‘i oyle Program Ekle veya Kaldır ile bilgisayarımızdan kaldıramıyoruz. Bu yuzden yazıyı dikkatlice okuyarak anlattığım adımları dikkatlice uygulayın ve sizde benim gibi Groove Muzik uygulamasından kurtulun.
Hazırsak Başlayalım!
Oncelikle Başlat menusune girin ve arama kutucuğuna “PowerShell” yazın. Windows PowerShell isimli dosyanın uzerine sağ tıklayıp “Yonetici Olarak Calıştır” seceneğine tıklayın. Karşınıza mavi bir ekranda kod yazma ekranı gelecek buraya da aşağıdaki kodu yapıştırın ve “Enter” tuşuna basın. Get-AppxPackage *zunemusic* | Remove-AppxPackage
Bu kod sayesinde muhtemelen Groove Muzik uygulaması bilgisayarınızdan kalkacaktır. Eğer kalkmazsa aşağıdaki kodu deneyebilirsiniz. Get-AppxPackage *zune* | Remove-AppxPackage
Ekli dosyayı goruntule 1236
Benim size anlatacaklarım bu kadardı. Umarım sonuc başarılı olmuştur. Bir sonraki yazılarımda goruşmek uzere.
Windows 10 Groove Muzik Nasıl Kaldırılır ?
Windows 100 Mesaj
●9 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 10
- Windows 10 Groove Muzik Nasıl Kaldırılır ?
-
06-09-2022, 12:35:27