VodafoneNet firmasının sağlayamadığı İnternet yuzunden gectiğimiz aylarda 24 ay taahhutlu aboneliğimi iptal ettirmek istedim ve karşıma www.ilhanduman.com bu avukatlık burosunu cıkardılar.
Bu avukatlık burosu ile benden icra zoru ile 654 TL tahsil ederek beni hem maddi hemde manevi yolla mağdur ettiler aylarca.
Once bir ihtarname hazırladım ve PTT ile iadeli taahhutlu olarak Vodafone Net firmasının genel mudurluğune gonderdim.
(Aşağıda orneği mevcut, kendinize gore duzenleyebilirsiniz)
Gonderdiğim ihtarname mektubunun ilgili adrese ulaştığı bilgisi yaklaşık 1 ay sonra tekrar adresime ulaştı.
Bu surecte karşı taraftan herhangi bir mail, sms, telefon araması veya mektup almadım.
Bunun uzerine Tuketici Hakem Heyetine www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi adresinden 25.02.2018 tarihinde şikayetimi dile getirerek kayıt oluşturdum ve elimde delil sayılabilecek olan yaptığım odeme makbuzları, sozleşme orneğini ve ihtarname mektubunu tarayarak sisteme yukledim.
Bugun 26.04.2018 ve dava lehime sonuclandı. Ayrıca tum bu işlemler icin hic bir ucret odemedim.
Sadece ben değil, bu cayma bedeli konusunda problem yaşayan tum abonelere bu karar temsil niteliğindedir.
Aşağıdan karara ilişkin karar tutanak evrakına ulaşabilirsiniz.
#GELİŞME# İkamet ettiğim ilceye bağlı bulunan Tuketici Hakem Heyetinden gelen olumlu karardan sonra ne yapmam gerekiyor?
Ek'teki duzenlenebilir MİCROSOFT WORD dosyasını bilgisayarınıza indirdikten sonra "X" yazılı olan yerleri ve genel metni kendi durumunuz icin duzenleyerek, tuketici hakem heyetinden alınan karar tutanağı ve arkalı-onlu nufus cuzdanı fotokopinizle birlikte 0216 556 3173 ve 0216 5563177 numaralı her iki FAX numarasına'da gonderin ve ardından [email protected] adresine bilgilendirme maili yollayın.
Surec bu aşamadan sonra SADECE e-mail veya fax ile işliyor. Bize iletmiş oldukları 0850 542 0542 numaralı telefon ile hicbir bilgi vermiyorlar cunku biz artık onların muşterisi değiliz. Bu telefon numarasını aradığınızda 2 secenek cıkıyor karşınıza; ya aktif muşteri iseniz 1' e basarak T.C. kimlik numarası veya cep telefonu numarasını tuşlamanızı istiyor robot operator ya da aktif muşteri değilseniz 2' ye basarak yeni abone kaydı icin canlı operatore bağlanıyorsunuz.
Derdinizi bir insan evladına ancak bu 2'nci secenekte aktarabiliyorsunuz ama nafile.. Boşuna kendinizi yormayın, cunku onlarda sizi tekrar ilk menuye aktararak muşteri temsilcilerine ulaştırmıyor.
Neden mi? Cunku artık muşterileri değilsiniz. Fakat yinede muşteri temsilcileri ile goruşmek isterseniz bunun tek bir cozumu aktif bir Vodafone Net aboneliği bulunan bir abonenin telefon veya T.C. kimlik numarası bilgilerini girerek goruşme sağlayabilir ve surec hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
*İpucu: Google'de biraz araştırma yaparak ve Vodafone Net iş ortaklarının isimlerine ulaşarak firmaların web sitelerindeki sabit telefon numaralarını denemenizi tavsiye ederim. İşe yarıyor!
#SONUC# Odeme Alındı, İşlem Başarıyla Sonuclandı !
10/05/2018 tarihinde 0212 272 5340 numaralı telefon tarafından www.ilhanduman.com bu avukatlık burosundan aradıklarını belirterek vodafone tarafından haklı olduğumu ve benden aldıkları odemeyi geri iade edeceklerini soylediler. Ayrıca mail adresimi alarak bana aşağıda ekran goruntusu linkini verdiğim Word dosyasını gonderdiler ve bu formu doldurup imzalayıp geri tekrar geldiği maile gondermemi istediler.
Odeme 4 gun (2 iş gunu) icerisinde vermiş olduğum banka hesabına 18 TL 15 kr eksik olsada (654 TL yerine 635,85 TL) yatırmışlar
Bu eksik tutarın sebebini arayıp ilhan duman avukatlık burosuna sorduğumda Vodafone'nin talimatı olduğu ve actıkları icra dosyasının kapatma dosyası bedeli olduğunu soylediler.
Valla bakalım, kendimi hazır hissedersem tekrar bu tutar icin THH ye başvurabilirim. Bakalım..
Buna da cok şukur diyerek bu defteri burada kapatıyorum. Hakkı olan herkesin sonuna kadar hakkını alması dileği ile..
Not: Tum bu surec yazdıklarım gibidir. Fakat bazı anlar insanı gercekten kanser edebilecek kadar zor ve uğraştırıcı gecti.
Orn. Vodafone belgeleri isterken sadece FAX istiyor,
Orn. Avukatlık Burosuna gonderdiğiniz mailler gitmiyor, bu problemi yaşarsanız ayrıca whatsapp numaraları var onu talep edin.
VodafoneNet Cayma Bedeli THH Kararı
Mobil Operatörler & Kampanyalar0 Mesaj
●68 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Mobil Cihazlar Forumu
- Mobil Operatörler & Kampanyalar
- VodafoneNet Cayma Bedeli THH Kararı
-
06-09-2022, 07:19:26