Turkcell, mağaza ve bayide calışanlarına yatırım yapıyor. Muşterinin aileden biri gibi gorduğu, ‘evladım ’, ‘halamın kızı ’ dediği calışanlarının mutluluğu icin calışan Turkcell, onları sanal, yerinde ve sınıf ici eğitimlerle motive ediyor.TURKCELL, muşterileriyle yuz yuze geldiği noktalar olan mağazalar ve bayilerinde calışanlara yatırım yapıyor. 8 yıldır Turkcell Elcileri Zirvesi yapan Turkcell, bu toplantıda 5 bin bayi calışanını hem bir araya getiriyor hem de eğitimler ve eğlence dolu birkac gun yaşatıyor. Turkcell İletişim Merkezi ve mağazalarda 9 bin 126 olmak uzere tum satış noktalarında toplam 37 bin 168 kişi calışıyor. Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Mudur Yardımcısı Burak Ersoy, Turkcell Elcileri ’ne 2009-2014 yılları arasında 249 yıla denk gelen toplam 2 milyon 182 bin 500 adam/saat eğitim verildiğini soyledi.
Yılda 300 milyon ziyaretci
Bir şirketin, markanın ancak satış mağazasında muşteriyle yuz yuze gelen calışan kadar guclu olabileceğini soyleyen Ersoy “Dunyanın en iyi stratejisini de yapsanız, mukemmel bir mağazanız da olsa oradaki arkadaşımızın muşteriyi karşıladığı uğurladığı zaman icindeki davranışıyla guclu oluyorsunuz” dedi. Mağazalarına yılda 300 milyon kişinin girdiğini soyleyen Ersoy, bu nedenle o 300 milyon kişiyle yuz yuze gelecek kişiyi işe alırken oncelikle teknolojiye yatkınlık, guclu insan ilişkileri, guleryuz, sabır, misafirperverlik ozellikleri aradıklarını belirtti.
‘Halamın kızı gibi goruyorum ’
Teknolojinin 3 ayda bir değiştiğini, bu nedenle calışan arkadaşın teknolojiye yatkın olması gerektiğini belirten Burak Ersoy “Dunyanın en hızlı 3G hizmetini verme iddiasındayız. Mağazaya bir muşteri girdiğinde ‘3 cekirdek diyorsunuz, bu ne işe yarar ’ dediğinde bunu ona anlatabilmesi gerek. Muşteri haklı haksız sebeple mağazaya cok kızgın girebilir. Bu durumda cok hoşgorulu davranarak sorunu cozmesi gerekiyor” diye konuştu. “Amac muşteriyi tekrar mağazaya cekebilmek” diyen Burak Ersoy, şunları soyledi: “Elciler Zirvesi ’nde calışan arkadaşlarımız anekdotlar anlattı. Calışanlarımız ‘Burada Ozgur vardı ’, ‘Evlatlarımdan ayırmıyorum ’, ‘Halamın kızı gibi goruyorum ’ yaklaşımlarına cok sık rastlandığını soylediler. Bizim mağazalarımız ortalama 80 metrekare. 80 metrekarede cok ceşit bulundurma iddiamız da yok, hedefimiz de yok. Bu nedenle mağazalarımızda sectiğimiz urun grubuyla ilgili detaylı bilgi ve danışmanlık verebilecek arkadaşlar calıştırmak zorundayız. Bunun icin arkadaşlarımızı kaybetmemek, yatırım yaptığımız arkadaşı elde tutmamız gerekiyor. Cunku muşterinin evladımdan ayırmıyorum, hala kızı dediği insanı diğer gelişinde de gormesi gerekiyor. O zaman bizim, muşterinin aileden biri gorduğu calışan arkadaşımızı motive etmemiz gerekiyor. Bu tesadufen olacak bir iş değil.”
67 kişilik saha eğitmeni
Bayi calışanlarına hem sanal hem sınıf ici hem de mağazada işbaşında surekli eğiterek muşterilere yaşattıkları deneyimleri iyileştirdiklerini belirten Ersoy “Bu amacla oluşturulmuş 67 kişilik bir saha eğitmen kadrosu var. Eğitmenler; tum Turkiye ’de mağaza mağaza dolaşarak calışanların gelişim ihtiyaclarını anında tespit ediyor ve ozel tasarlanmış eğitimler ile gelişimlerini destekliyor. Turkcell Akademi catısı altında; E-learning, m-learning, sanal sınıf, sınıf ici, iş başı yontemleriyle hem teknolojik hem de kişisel gelişim uzerine eğitimler veriliyor. Antalya ’da yaptığımız Elciler Zirvesi ’nde de 2015 stratejik onceliklerimiz ve hedeflerimizi bireysel kanalımıza aktardık. Birbirleriyle tanışarak onları motive etmek istiyoruz. Zirveye yaklaşık 5 bin Turkcell İletişim Merkezi calışanı ile 16 iş ortağı katıldı.
Katılımcılara ‘Donuşume Liderlik ’, ‘Danışmanlık Yolculuğu ’ gibi konuları iceren toplam 15 bin saatlik eğitim verildi” diye konuştu.
10 futbol sahası kadar mağaza alanı var
- Turkcell Satış Kanalı:
Toplam 13.500
- Yuzolcumu: Turkcell İletişim Merkezleri ’nin kapladığı alan 100.900 metrekare (10 futbol
- Lokasyon: 1.158 Turkcell İletişim Merkezi ’nin 960 ’ı (%83) ana cadde ve cadde ustunde, 146 ’sı (%13) de alışveriş merkezlerinde, 52 ’si (%4) diğer
- Ziyaret: Turkcell İletişim Merkez ’lerine yılda 300 milyon ziyaret.
- Turkcell Mağazaları: Bağdat Caddesi, Capitol Alışveriş Merkezi, Kanyon Alışveriş Merkezi, İstikal Caddesi Pera, Ankara Next Level ve MarkAntalya ile beraber 6 Turkcell Mağazası var.
- Turkcell İletişim Merkezi ve mağazalarda 9 bin 126 olmak uzere tum satış noktalarında toplam 37 bin 168 kişi calışıyor. Calışanların yuzde 40 ’ı kadın.
turkcell.com.tr ’de ayda 50 milyon işlem yapılıyor
turkcell.com.tr, Turkiye ’nin telekom sektorune ozel online alışveriş deneyimi sunan ilk site. Pek cok urun ve servis icin, 7 gun 24 saat acık, guvenli, kolay ve hızlı alışveriş deneyimi sunuyor.
Nasıl yaparım?
Muşteriler ‘Hesabım ’ bolumunden hatlarıyla ilgili işlemleri yapabiliyor. Muşteriler yaşadıkları problemleri ‘Nasıl yaparım? ’ videolarını izleyerek cozume kavuşturabiliyor. İsteyen muşteriler ‘Canlı Yardım ’ bolumunu kullanarak web sayfasından ayrılmadan gercek bir muşteri temsilcisiyle goruşebilir.
10 milyon ziyaretci
Alışverişlerde kredi kartı ve Turkcell hat faturasına yansıtılarak odeme yapılabiliyor. Online kanallar arasında en onemli yere sahip. turkcell.com.tr, mobil ve hesabım uygulamaları uzerinden ayda 10 milyon ziyaretcisi var. Ziyaretcilerin yuzde 50 ’sini mobil internet kullanıcıları oluşturuyor. Aylık ortalama 50 milyon işlem gercekleştiriliyor.
Turkcell'de Kac Kişi Calışıyor ?
Mobil Operatörler & Kampanyalar0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Mobil Operatörler & Kampanyalar
- Turkcell'de Kac Kişi Calışıyor ?
-
06-09-2022, 07:16:33