İstanbul Universitesi İletişim Fakultesi mezunu olan Umit Onal, profesyonel iş hayatına medya ve iletişim sektorunde başlamış; 2007 yılında Turkuvaz Medya Grubu'na katılarak 2015 yılına kadar sırasıyla ATV Genel Mudurluğu, Reklam Grup Başkanlığı ve İcra Kurulu Uyeliği gorevlerinde bulunmuştur.
2015'te Digiturk Yonetim Kurulu Uyesi ve Genel Mudurluk gorevlerini ustlendikten sonra Digiturk'un BeIN Media Group'a satış surecini yonetmiştir.
2016 sonunda Satış ve Muşteri Hizmetleri'nden sorumlu Genel Mudur Yardımcısı olarak Turk Telekom ailesine katılan Onal, 2018 Aralık ayında Pazarlama ve Muşteri Hizmetlerinden sorumlu Genel Mudur Yardımcılığı gorevine; Ağustos 2019'da ise şirketin CEO'luk gorevine atanmıştır. Pazarlama ve Muşteri Hizmetlerinden sorumlu Genel Mudur Yardımcılığı gorevini de vekaleten yurutmektedir.
Medya ve iletişim sektorunde 20 yılın uzerinde deneyimi ile Turk medyasının koklu değişim surecine onemli katkılarda bulunan Onal, Turk Telekom bunyesinde Turkiye'nin dijital ve teknolojik donuşumune liderlik etmeyi surdurmektedir.
Kariyeri boyunca ulusal ve uluslararası derneklerde aktif olarak gorev almıştır. 2020 yılında Mobil Telekomunikasyon Operatorleri Derneği (m-TOD) Yonetim Kurulu Başkanlığı yapmış olan Onal, halen aktif olarak Televizyon İzleme ve Araştırmaları Komitesi (TİAK AŞ) Yonetim Kurulu Başkanlığı, Reklam Verenler Derneği (RVD) Yonetim Kurulu Uyeliği, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Uyeliği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Amerika İş Konseyi Uyeliği gorevlerine devam etmekte; Televizyon Yayıncıları Derneği'nde (TVYD) Turk Telekom'u temsil etmektedir.
Turk Telekom CEO'su Kimdir?
İnternet Servis Sağlayıcıları0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- Turk Telekom CEO'su Kimdir?
-
06-09-2022, 06:58:02