En Populer FTP Programları
Dunya uzerinde bircok FTP bağlantısı sağlayan programlar bulunmaktadır. Yazımızın bu kısmında kullanımı hızlı, kolay ve basit birkac programdan bahsedeceğiz.

FileZilla
FileZilla, kullanımı oldukca basit ve hızlı olan bir FTP bağlantı programıdır. Tum işletim sistemlerinde uyumlu olan FileZilla, gerek istemci gerekse FTP sunucu yapılandırmasında oldukca başarılı bir programdır. Aşağıdaki link uzerinden indirerek bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

WinSCP
WinSCP, eğer bir Windows işletim sistemi kullanıcısı iseniz, kullanabileceğiniz ideal FTP programlarından birisidir. Bircok FTP protokolunu destekleyen WinSCP ile hicbir programa ihtiyacınız kalmaz. Aşağıdaki link uzerinden bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

CyberDuck
Ucretli bir FTP programı olan CyberDuck, Turkce arayuze sahiptir ve FTP, SFTP, WebDAV, OneDrive ve Google Drive desteğine sahiptir. Aynı şekilde ucretsiz olarakta kullanabilirsiniz. Aşağıdaki link uzerinden CyberDuck programını indirebilirsiniz.

Transmit
Transmit, Mac işletim sisteminde calışmakta olan ucretli ve ucretsiz versiyonları bulunan FTP programıdır. SSH, SFTP, FTP FTPs bağlantıları yapabileceğiniz Transmit ile tum işlemleri hızlı ve kolayca tamamlayabilirsiniz. Aşağıdaki link uzerinden Transmit FTP programını indirerek bilgisayarınıza kurabilirsiniz.