

Cilt Catlakları Neden Oluşur?
Cildinizin hızlı bir şekilde aşırı derecede gerilmesiyle derinizdeki elastik dokular kırılır ve ortaya cilt catlakları dediğimiz goruntu meydana gelir. Başlangıc aşamasında kırmızı veya mor rengi andıran ve ilerleyen zaman icersinde sedefli beyaz renge donuşur.
Cilt Catlakları En Cok Kimlerde Gorulur?
Cilt catlaklarının kalıtımla sıkı bir bağı vardır. Zayıf dokulara sahip insanlar hızlı kilo alıp verme durumlarında daha cok cilt catlakları yaşarlar. Ozellikle bacaklar, karın bolgesi, kalcalar, goğusler ve belin arka kısmında gorulur. Ayrıca ten renginin de cilt catlaklarında belirleyici bir ayrıntıdır zira, beyaz tenli kişilerde esmer tenli kişilere gore daha cok cilt catlağı oluşur.
Cilt Catlaklarından Korunmak İcin Ne Yapmak Gerekir?
Cildinizde catlaklar gormek istemiyorsanız bacak, karın, goğus ve belinizin arka kısımlarını esnetecek bir takım kremler, losyonlar, yağlar kullanmalısınız. Duzenli olarak yapacağınız ya da yaptıracağınız masajlar, kan dolaşımını hızlandırdığı icin catların oluşumu engelleyecektir. Ani kilo alma riskine asla girmeyin. Bol su tuketin ve sağlıklı beslenin. A, E ve C vitaminleri iceren besinlere menunuzde oncelik verin. Spor yapın.
Cilt Catlakları Tedavi Edilir mi?
Cilt catlarını tamamen yok etmek icin geliştirilmiş herhangi bir tedavi yontemi henuz yoktur. Ancak başlangıc aşamasında uygulanacak bazı kremler veya lazer, karboksiterapi tedavi yontemleri ile catlakların gelişimi durdurulabilir bazen de gozle gorulmeyecek kadar yok edilebilir. Lazer ile uygulanan cilt catlakları tedavisinde ortalama 4 seans sonrasında catların renklerinin yuzde 80 oranlarında acıldığını ve dikkatli bakmadığınız surece gorunmediğini fark edebilirsiniz. Ancak cilt catlakları artık beyaz rengini almış ve uzun bir suredir de bedende yerini almış ise şuanda bu tur catlakları tamamen yok eden herhangi bir tedavi yontemi yoktur. Karboksiterapi yontemi ise biraz daha uzun zamanda olumlu sonuclar verir. Ortalama 8 seans sonrası cilt catlarınızın yuzde 80’ ne yakın renginin acıldığını ve gozle gorulur oranın azaldığını fark edersiniz.