Windows 10 işletim sistemi surucu desteği ile birlikte gelir. Eski işletim sistemini kullanan bir cok kullanıcı halen mevcuttur. Surucu desteğinin olmadığı bilgisayarları hala bulabilirsiniz. Bilgisayara yeni yukleme yaptığınızda suruculere ihtiyacınız olacaktır. Surucu yedeklemek icin bir cok program mevcuttur. Ancak bunu manuel olarak kendinizde yapabilirsiniz.
Windows suruculeri nasıl yedeklersiniz ve bunları nasıl kullanabilirsiniz? Windows ’un tum surumlerinde, suruculer “C:WindowsSystem32Drivers” ve “C:WindowsSystem32DriverStore” alt klasorlerinde depolanır. Kurulumuzunuzda System32 icerisinde DRVSTORE adlı klasor var ise bu klasorde de suruculer depolanır. Tum bu klasorler, işletim sisteminizin tum donanım suruculerini icerir.
Bu klasorleri, harici bir USB surucusu gibi ayrı bir depolama alanına kopyalayabilirsiniz. Bilgisayarınızı formatladıktan sonra suruculeri tekrar aynı yere yapıştırmanız yeterli olacaktır.
Windows ’un kaldırılan donanım suruculerini otomatik yuklemesi icin bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekecektir. Yuklenmeyen suruculeri yuklemek icin Aygıt Yoneticisi‘ni acmanız gerekir. Bunu , Başlat Menusu ’ndeki arama kutusuna Aygıt Yoneticisi yazarak yapabilirsiniz . Kaldırılan tum suruculerinizi kucuk sarı bir uyarı ucgeni simgesiyle vurgulanmış olarak goreceksiniz. Sorunlu olan suruculeri tıklayın ve her biri uzerinde sağ tık yapın “Surucuyu Guncelleştir”i tıklayın. Suruculer bilgisayarınızda suruculer klasorlerinde olduğundan, Windows ’a suruculeri otomatik olarak bulma talimatı ile devam edin. Bazı durumlarda, surucu yollarını kendinizde gosterebilirsiniz.
Bununla ilgili onemli bir uyarı var. Windows ’un 64 bit (x64) ve 32 bit (x86) surumleri icin suruculer genellikle farklıdır. Bu, eğer x86 suruculerini Windows ’un x64 kopyasına kopyalarsanız ya da tam tersi yuklemek olmaz. Windows bunları hatalı olarak tanıyacaktır. Bu nedenle, PC sisteminizi Windows ’un 32 bit surumunden 64 bit surume gecirirken bu yontemi kullanamazsınız.
Windows Vista ve Windows 7 işletim sistemleri suruculerinde bu yontemi kullanabilirsiniz, ancak yine de x86 ve x64 surumlerini dikkate almanız gerekir. Bu işlemi Windows XP suruculerini Vista veya Windows 7 ’ye gecirmek icin kullanamazsınız, Windows XP daha eski bir surucu modeli kullanır ve XP ’nin donanım suruculeri Windows ’un yeni surumleriyle uyumlu değildir.
Windows Suruculerini Yedekleme ve Geri Yukleme
Acemi Webmaster0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Acemi Webmaster
- Windows Suruculerini Yedekleme ve Geri Yukleme
-
06-09-2022, 06:37:30