Virusler genellikle Windows işletim sistemleri icin oluşturulmaktadır. Bunun en buyuk sebebi Windows kullanımının daha yaygın olmasıdır. Windows kullanımının yaygın olmasından dolayı hackerlar da kurbanlarını Windows işletim sistemini kullanıcıları arasından secmektedir. Apple bilgisayarların da artan popularitesi onları kotu amaclı yazılımlar icin ana hedef haline getirmeye başlamıştır. Antivurus şirketleri giderek Mac ’ler icin de antivirus programları uretmeye başlamıştır. Peki Mac bilgisayarların antivurus programına ihtiyacı var mı? Mac bilgisayarın kendi guvenliği viruslerden korunmak icin yeterli midir?

MacOS Bilgisayarı Nasıl Korur?

Mac bilgisayar, bircok yerleşik guvenlik ozelliğine sahiptir. MacOS ’un ana temeli, sağlam bir Unix temelidir. Platformu guvende tutmak icin her Mac bir dizi ozel teknoloji kullanıyor. Mac ’in, zaten Xprotect adında arka planda calışan bir anti-malware tarayıcısı vardır.

Mac ’de bir dosyayı actığınızda, Xprotect tarar ve bilinen macOS kotu amaclı yazılım tanımlarına karşı denetler. Şupheli bir şey bulursa, dosyanın bilgisayara zarar vereceği konusunda bir uyarı verir. Mac sistem guncellemelerini yuklediğinde, kotu amaclı yazılımı da gunceller.

Virus Bulaşma Riskini Nasıl Azaltırız?
Mac ’inizi guvenlik acıklarından korumak icin yapabileceğiniz en iyi şey, guncel kalmasını sağlamaktır . Apple, kucuk guvenlik duzeltmeleri ve daha buyuk işletim sistemi guncellemeleri ile guvenlik acıklarına yanıt verir. Guncellemeleri kontrol etmek icin Sistem Tercihleri> Yazılım Guncelleme ’ye gidin. Mac ’inizi guncelleştirmeleri otomatik olarak yuklemeye ayarlamak en iyi fikirdir. Korsan yazılımı indirirseniz, bilgisayara virus bulaşmasına neden olabilir. Korsan yazılımlardan uzak durun. Program yuklemlerini Apple Store ’dan yuklemeyi tercih edin.

Mac icin Antivurus Kullanmak Gerekir mi?
Acık olalım: Mac ’iniz icin antivirus yazılımı gerekli değildir. Guncellemlerinizi yaptıktan ve yazılımlarınızı onaylı Apple Store ’dan yukledikten sonra Mac bilgisayarınıza virus bulaşma olasılığı duşuktur. Ucuncu taraf virusten koruma yazılımında bile, sisteminiz viruse maruz kalabilir.

Yine de, Mac ’inizde bir virusten koruma yazılımı bulundurma konusunda kendinizi daha rahat hissedecekseniz virus programı kullanıp kullanmama tercihi size kalmıştır.

Mac bilgisayar icin bazı Antivirus programları
Bitdefender Antivirus for Mac Norton Security Trend Micro Antivirus VIPRE Advanced Security Hicbir işletim sistemi veya donanım parcası saldırılara karşı bağışıklık kazanmaz. Guvenlik acıkları herhangi bir zamanda herhangi bir uyarı olmadan ortaya cıkabilir. Mac ’inizi korumak icin yapabileceğiniz en iyi şey, sisteminizi guncel tutmak ve yanlızca Apple Store ’dan onaylı yazılımları yuklemektir.