VDS sunucunun avantajları nelerdir?‘ şeklinde sorusu bulunan kimselere, bu sunucu hakkında birkac bilgi sıralamak gerek. VDS Sunucular muşterinin ozel kullanımına tahsis edilen sunucu tipleridir. Sunucu siparişi veren muşteri, verdiği siparişi odeme gercekleştirmek sureti ile tamamlar. Bu işlemin ardından sunucu, muşteriye tahsis edilir. Muşteri teslim aldığı VDS sunucunun şifresini değiştirip kendi kullanımına acar. Kısacası, bir VDS sunucu, yalnızca satın alan kişiye ozel olarak kullandırıma acılır. VDS Sunucunun avantajı diğer bircok sunucuya gore daha fazladır.



VDS ’nin Acılımı Nedir?
VDS, ingilizce “Virtual Dedicated Server ” ifadesinin kısaltmasıdır. Turkce karşılığı ise “Sanal Ozel Sunucu” anlamına gelmektedir.

VDS Sunucular Pahalı mıdır?
VDS Sunucular donanım turlerine gore değişken ozelliklere sahiptirler. Bu tur sunucuların fiyatlarını belirleyen unsurlar;

Ram kapasitesi İnternet hızı bağlantısı CPU turlerine gore Harddisk turu Olarak sıralanabilir. VDS sunucularına ait Ssd harddisk, Cpu versiyonu, ram ve internet bağlantı ozellikleri ne kadar yuksekse, aylık kiralama ucreti de o denli yukselebilmektedir. Ancak, şunu da soylemek gerekiyor ki, bir VDS sunucu ihtiyacı guden web sitesi icin fiyatlar yuksek sayılmazlar.

VDS Sunucunun Avantajları
VDS sunucuların en buyuk avantajı, paylaşımsız olmaları ile alakalıdır. Bu tur sunucular, direkt olarak kiralama ucretini odeyen kimselere tahsis edildiğinden, odeme yapıp bu hizmeti alan kişiler tıpkı standart bir bilgisayar gibi kendi kullanımı icin fayda sağlarlar. Ayrıca ‘VDS sunucunun avantajları nelerdir?‘ sorusuna cevap olarak;

Hızlı SSD kullanımı (Pro SSD) Kişiye ozel olmaları Arıza ihtimalinin minimum olması Farklı lokasyonlarda veri yedekleme Paylaşım soz konusu değildir Sunucu hızı ramlere sahiptirler Sadece yetki verilen kişilere acılır Şeklinde bilgiler sıralanabilmektedir.

VDS Sunucuyu Kim Yonetir?
VDS Sunucular direkt olarak kiralayana tahsis edilen ve dışarıdan mudahale şansı olmayan sunuculardır. Bu tur sunucularda hedef, sunucunun tahsis edilen kişi tarafından yonetilmesidir. Sistem, kiralama yapan şahıs tarafından şifrelendirildikten sonra, herhangi bir destek talebi oluşmaması ve yardıma ihtiyac duyulmaması durumunda sadece kiralayan kişi tarafından yonetilir.

Sunucu Guncellemesini Kim Yapar
VDS Sunucu guncellemeleri, işletim sistemi guncellemeleri, bakım ve yedekleme gibi tum unsurlar sunucuyu kiralayan bireyler tarafından yapılır. Sunucu kiralama sureci boyunca yalnızca aynı birey tarafından yonetildiği gibi bu tur guncelleme ve yedeklemelerden sorumlu kişi de yine sunucuyu kiralayan kişidir.

Sorun Yaşanması Durumunda Ne Olur?
VDS Sunucuların cokme ihtimali cok zayıf bir ihtimal olmasına karşın, sonuc olarak insan yapısı olduğu ve bir insan tarafından yonetildiği gerceğini unutmamak gerek. Bu sebeple herhangi bir neden dolayısı ile sorun yaşanması durumunda, sunucuyu kiralık olarak odeme yapan kişiye tahsis eden şirket, mudahil olarak sorunu cozebilmektedir. Genellikle bu işlem icin ek paket satın alınması gerekli.