-------------------------------------------------------------------------
Nick: Badeas
Kolo su anda album dışında nelerle ugrasiyorsun yaptigin ek bir is varmi dergide yazmiyosun sanirim artik.
gelirini nereden karsiliyorsun sago mu destek cikiyor yoksa senin ugrastigin bisiyler var mi?
Cevap:
***badeas selam,dergide yazmıyorum bir ton zırva,ben turizmciyim,14 yaşımdan beri turizmden para kazandım ancak daha fazla turizme katlanamıyorum
Nick:Omega
Sana diss atmaları normal cekememek filan peki sen şarkılarının arasına kucuk dissler koyuyor musun?
Cevap:
***Omega selam,aleni bir dissim yok,ben zaten hep battle yapıyorum,ustune alınanada mani olmam
Nick: Whitenigga
selam kolera sana bi kac sorum olacak birincisi sago olmasa buralara gelebilirmiydin? (bana gore her yetenek zamanla yerini bulur)sagodan once raple uğraşıyormuydun?sana ne gibi yardımları oldu?
Cevap:
***whiteenniga selam,sago olmasa buralara gelemezdim,sagodan once sadece dinleyiciydim, bana her konuda yardımı oldu beatlerimi yaptı,kayıtlarımı yaptı, cok şukur artık kendim kaydedip editliyorum da sagonun yuku biraz azaldı
Nick:Loca
1) "asidin ustune baz doktum maksat PH olsun" ne demek istedin bu cumleyle?
2)album cikdiktan sonra promotion calismalarin olcak mi?sagonun hot dog programa gtmesi gibi yada ceyhun yilmaz showuna gitme ihtimali var?yoksa underground kalmayi mi istiyorsun cunku rapin yeryuzune cikmasiyla birlikte kitle ozenti filan da doluyo...
3)kucuklugundede rap dinliyormuydun?kriskross gibi mesela?
Cevap:
***LoCa selam,cevabını bildiğiniz bir soru sormuşsunuz,gayet acık bir soz oysaki. Hot dog Yiğitin programı ve Yiğit bir dost bir destekci bu nedenle Sago oraya cıktı. Ama ondan ve benden Ceyhun Yılmaz,Beyaz,Zaga gibi show programlarına cıkmayı duşunmeyiniz. Underground kalmak istemeseydim zaten boy boy resim verir,heryerede cıkardım. Kucukken tabi rap dinliyordum,85'teki old school rap programlarının DVD'leri var,hala da izliyoruz Sagoyla cok keyifli,teşekkur ederim.
Nick: Kalemin Kalbi
Selam Esen,
Aslinda sen nerelisin?
Ailen Rap yapmana ne diyor? Turkiyede yeni bir tarz oldugu icin, yasli insanlarin hosuna gitmeyen bir Muzik tarzi.
Cevap:
***Kalemin_Kalbi selam,baba tarafım bulgaristan,anne tarafım Yugoslav gocmeni ancak onlarda Turkiyede doğup buyudu,İstanbulluyuz.Aileme dinletmiyorum yaptıklarımı annem cok bozuluyor hep dinlemek istiyor. Hep Sagoyu dinliyor.Onlar benim secimlerime karışmazlar,karışırlarsa da birşey ifade etmez konu rap ise, peace
Nick: Oz
slm kolera , Sagopa Mix dergisinde Sezen Aksu icin duşuncelerini soylemiş.Sezen Aksu icin senişn duşuncelerin nedir , onunla ortak bir parca yapmak istermiydin
Cevap:
***oz selam,Sezen Aksu bir kralice ve onunla herkez calışmak ister ancak cok uyumsuz olur, ben lyric bakımından cok farklıyım.Ama Sago herşeye yazar.
Nick: Pesimist_yle
koLeRa sLm!bişEy SOrCam NamIn aka DaRkLin herHALde de bU darkLin'in AnLamı ne?
Cevap:
***pessimist_yle selam,bir aka'yim yok.Sago ve ben surekli isim buluyoruz,kafamıza gore takılıyoruz, benim bu benim akayim diğeceğim bir nicknameim yok.
Nick: mc_surreal
muhdemelen rapte bugunlere gelene gadar hayata bakIs acIn deismisdir.... peki bunu ne sagladI? yani hayata bakIs acInI ne deisdirdi?
Cevap:
***mc_surreal selam,insanın bakış acısının değişmesi yediği kazıklarla alakalıdır. Hayal kırıklığına uğradıkca o konu hakkında temkinli olur. Underground mc lere gelince buraya yollanan demolar arkadaşlarca duzenlenip bize geliyor ve hepsini dinliyoruz cok iyi işler var aynı zamanda şu an heves aşamasında olanlar da var benim sagoya dinlettiğim ilk amator parcam gibi.Bu cok guzel cunku rap insanın hevesini hic kacırmıyor, ustune ustune gitmemizi istiyor.cool
Nick: mc golge
selam kolera sende ustat SAGOPAKAJMER gibi karamsar duşuncelimisin yani ikinizin arasında hic fark yokmu seni SAGOPAKAJMER versiyon kız mc olarak goruyoruz ama yani sagopa ile zıt goruşte oldugun oluyormu... ama siz ikiniz gercekten 1 numarasınız rap'i direkte tutanlarsınız sizden sonrası bence hikayee istisnalar haric tabii
Cevap:
***mc _golge selamlar,Sagoyla zıt duştuğumuz mevzu pek olmuyor,olduğunda da kısa surede ortak muşterekte buluşuyoruz.Neden on planda siz degil başkaları var demişsin, herşeyin bir zamanı,Sago ve benim ileriye donuk cok guzel planlarımız var sessiz gemi ilerliyor, kendi kendimizin patronu olmaya az kaldı,artık siz duşunup cıkarın

Nick: harap22
selam kolera gercekten cok yeteneklisin.Sago hep en buyuk rakibim diyoya sana bunu gercekten hakediyosun.İnşallah dahada iyi yerlerde goruruz seni benim sorum RAPle nasıl ve nezaman tanıştın ?
Cevap:
***harap22 selam,rape 98 de Sago yla merhaba dedim. rap dışında turkce 70leri cok sık dinliyorum şu ara,şu ara diyorum cunku ara ara değişik tarzlarda muzik nobetlerim tutar.Beynimi utuleyen şeylerde dinlerim.Cok kosmopolit bir playlistim var.peace
Nick: pool_hilmi_cool
slm...
kolera sago ile cocukluk arkadaşı olduğunuzu duydum bu arkadaşlık samsundan mı geliyor sendemi samsunlusun? bide beraber break yapıyormuşsunuz?
Cevap:
***pool_hiLmi_cool selam,doğma buyume İstanbulluyum, Sago nun İstanbul daki ilk arkadaşlarındanım.O zaman ben cocuktumda Sago değildi

Nick: Mustaga
kolera uzun zaman once sana bi soru sorulmuştu sagopa kajmerin en sevdiğin şarkısı neydi diye sende harp diye bi şarkı siz henuz dinlemediniz aLbumde dinlersiniz demitşin albumde o şarkı yok harp adında.. acaba adı mı değişti ? ayrıca bling bling hiphop da yok bunların adı değiştirildi mi yoksa koyulmadı mı..
Cevap:
***Mustaga selam,bahsi gecen 2 şarkıyı da albume koymadık.Sago nun dağıtımı bitip yeri belli olsun kendi albumum icin harekete gececeğim.Ben de dinlemenizi cok istiyorum.
Nick: wodowan
kolera abla....
şanslıyım ki sana bi soru yoneltebilicem...bazen sizi dinlerken kendimi aldatılmış hissediorum.. yanlış anlama sakın ,sana yalancı falan demek aklımın en ucrasından bile gecmedi...ama nasıl desem ?? sanki o sozler sadece dikkat cekmek; ergen bunalımlarını koruklemek amacıyla yazılmış gibi gelio... bu cok nadir oluo tabi...ama genede beni duşunmekten alıkoymuyor...yazlnızlığımı yuzume vuruo birden.. ne biliyim boyle morfin yemişe donuyorum... inanıyorum ki o sozler ; en en saf bi şekilde , sadece kendini anlatmak gudumuyle cıkıo.. bana bu konuda bi kac sey yazarsan acaip sevinirim... kucuklugumuzden beri dinlediğimiz bazı abilerin o sozlerinden sonra yaptıkları eylemlerden dolayı birden şuphe kabardı icimde.. tekrar ediyorum amacım ne sizi nede sago abi yi eleştirmek...sadece ufak bi ''' ole duşunme sakın, biz onları gelecekte cıkarıcağımız albuleri satışın kolaylaştımak icin yazmıoruz, sadece rapimiz icin!!!'' guvencesi bekliyorum..bunu yazdığım icin genede ozur diliyorum.. saygılarla
Cevap:
***wodowan selam,ictenliğime inanmamanız uzucu olsa da icinizdeki ukteyi anlamaya calıştım. Sanırım siz ergenlik cağınızdasınız,size boyle duşundurdu.Orneğin sizden buyuk olanlarda,hayatın zorluğunu korukluyor diye duşunuyor,cunku biraz buyuyunce insan hep aynı şeye takılıyor;ne zor bir hayat!
Gelelim morfin yemişe donmenize;demek size hissettirdiği bu, kimiside cok eğlenceli buluyor.Morfin boyle cift etkili birşey olsa gerek ben bunu size en doğalıyla sunuyorum bende kendimi dinlerken cokuyorum ama en azından kendi icimi biliyorum.Kendi capımda size bir karakter analizi yapmaya calışırsam:
-sizde gizli hiperaktivite var.Cok duşunuyorsunuz.
-aklınız yaşıtlarınıza gore daha cok calışıyor ve iyi bir aile terbiyesi almışsınız.
-boyle duşunmenizin sebebi ise kokune inersek şu:
bazı riyakar ,tamahkar,yalancı ve kırıntı mclerin olması,sizi etkilemiş olacak ki,şupheci olmuşsunuz eğer dibe itilmiş ve farkında olmadığınız bu onyargı olmasaydı,yazdıklarımı en az benim kadar icten hisseder,samimiyetime inanırdınız.
Nice merdivenleri boyle hızlı cıkmanız dileğiyle respect.
Nick: hilmican
kolera,
abla demicem cunku biraz garibime gitti nese sagoyu burda en iyi tanıyan sensin sence yunus abi kac tane daha album yapar bide bitirdiğin bi yuksek okul var mı? en icten sevgi ve saygımla...
Cevap:
***hilmican selam,Sago ya Allah guc verdikce hayatının sonuna kadar rap yapar. turizm otelcilik bitirdim yuksekokul,aslında profesor olucaktım ama rap ağır bastı

Nick:Bcaner
slm kolera. romantizmada sagopa vs kolera adlı parcada şarkının adından anladığımız gibi birbirinizle carpışıyosunuz ama sen bambaşka şeyler diyosun sagopa bambaşka. sanki bana orda bi sagopa koleraya karşı gibi bi durum yok.. tam olarak bu şarkının amacı nedir?.......
Cevap:
***bcaner selam,parcayı oluşturmadan evvel herhangi bir amac gutmedik. Ben gectim okudum verse umu birkac gun sonra Sago kendi bolumunu okudu ama şoyle bir analiz edersek anatema nakaratta diyebiliriz.Parcanın adına gelince,bir gun playstation oynarken Sago ya ''aa bizim feat sago vs kolera olsun'' dedim.Henuz parcanın altyapısı bile ortada yoktu.Bir bağ yok yani adıyla tadıyla.peace.
Nick: Hardcore_t
Selam Esen Hanım ya da abla falan filan hehe ) Sago burda olmadıgı icin bir soru sormam gerektigini dusunuyorum... Bazi rap sitelerindeki forumlarda bir kac yazı cıktı...Yazı su baslık altında ''YENI KUVVETMIRA'' ve baslıgın altında gecen isim ''IQ ve Terapi'' Ben de gaziantepte yasıyorum yani bu kişileri biliyorum...Diyelim ki Sago BUnları yani kuvvetmiraya aldı peki hic dinledi mi? Hadi IQ neyse ama Terapi denilen kişiyi hic duydu mu?Tabii bunları soylerken boyle birseyin oldgunu varsayaraktan soyluyorum...Umarım boyle birsey yoktur yoksa Sevgili Sagopa Kajmer'in kulaklarından suphe etmeye baslayacagım...Bu olayın aslı var mı yok mu cevaplarsanız cok sevinecegim... Ayrıca Sevgili Esen Hanım ya da abla falan filan ) Sagopa Vs. KOlera acayip mukemmel olmuş.. .Ozellikle sizin verse'unuzu durmadan basa alıp alıp dinliyorum... Ve Kolera uykusundan sıcradı hopppaaaaaa )) Neyse Goruşmek uzere sevgilerimle....''Hardcore_t a.k.a MedreseRap''
Cevap:
***Hardcore_t selam bahsi gecen isimleri daha once hic duymadım, Sago nun da duyduğunu sanmıyorum.Kendi sitemiz haricindeki sitelerde her okuduğunuza inanmayın. Kuvvet mira Sago ben Derin Darbe Abluka Alarmdan oluşuyor,ne eksik ne fazla
***Hardcore_t selam,demek Sago tanıyomuş,acıkcası ben sadece dinleyicilerden gelen demoları takip etmeye calışıyorum, iyi işler ve iyi kalpler oldukca kuvvetmira herkese acıktır. Boyle şahıslara her zaman yardım ederiz.Mira davetkardır ancak ya işler guzel kalp arızalı cıkıyor ya kalbi guzel işi eksikler cıkıyor.işi eksik olup kalbi guzel olana azmi varsa ve umut vaad ediyorsa her zaman acık,işi her ne kadar iyi olursa olsun bize karşı 7 buyuk guhantan herhangi birine yenilmiş herkese kapalıyız
kitap tavsiyesi:Sadık Hidayet (her 2 a'da da şapka var) Aylak Kopek.1942'de yazmış bunu sevgili Hidayet okuyun bakalım nasıl inanacaksınız o yıllarda boylesine guzel şeylerin yazıldığına.
Nick: hilmican + trojen
hilmican:ailenin sana karşı bi tavrı oldumu mesela bırak şu muziği, profesor ol felan...
Cevap:
***hilmican selam,onlar bu ceşit kararları bana bırakıtılar her zaman.
trojen: +1 bide bildiğime gore rape break dansla başladın o zamanlar nasıl tepki alırdın...ailenden cewrenden..kısacası insanların dawranışları nasıldı.. şu yuzden soruyorum onceden rapi dinlerdim ama son bir iki yıldır yuksek sesle dinliorum raple uğraştığımı anlayan komşuularımın bakışları bile değişti.... gerci sallamıorum ama rapi kotu bişey sanıolar ..... anlamıolar işte...
***trojen selam,o zaman da birşey dememişlerdi.4 bileğimde hic iyileşmedi bir ona kızıyorlardı. Rapten ziyade komşular sesten rahatsız olmuşlardır eğer rapten se takmamak lazım,devam.
Nick: D-mon_GEO (iz)
Merhaba kolera.
Turkce Rap nereye gidiyor desem cok mu yuzeysel olur?
Sence artık genclere bir kapı acılması gerekmiyor mu?
En azından Rap'i kelbinde hissedenlere, yapacak cok şeyi olanlara, Hedef sahibi olanlara, hevesten arınmışlara!
Cevap:
*** D-mon_GEO selam,herkes kendi kapısını kendi aralamayı bilmeli ardına kadar acmaları icin ise biz yardım etmeyi severiz ancak bir caba gormek gerek.Rap cok iyi yerlere gidiyor. Heves herşeydir.Surekli heves kırıcı şeyler yaşamak cok olası daha bugun olesiye hevesim kırıldı ama bu beni daha cok ateşledi.Herkes yaşadığı hayal kırıklılıklarının ustune gitsin.Tırmalamadan olmuyor sene 2005 eylul ayı ve ben 98 den beri olmama rağmen ancak solo album cıkarmak uzereyim.Ciğnemeden lokma yutulmuyor.peace.
Nick: Arıza_Kontrast
meraba Esen abla nasılsın..
bişiy sorucam nolur kurtar beni.. bi arkadaşım war hergun başımın etini yiyiyor.. forumda Kolera'nın we Sagopa'nın doğum tarihlerini sor diye... soylersen beni buyuk bi beladan kurtarmış olursun Abla . yalwarırım soyle

Cevap:
***ARIzA_KONTRAST selam,
Sago: Sele gitti ağustosum.
Kolo: Cunku eylulu biraz eksikti.
Nick:gothic_pessimist
slm kolo abla.senin ve yunus abinin şarkılarında anlam kazandı yaşamım. oncelikle bunun icin sonsuz teşekkurler... ben bi kız olarak elimden geldiğince rap yapmaya calışıyorum.cevremdeki kız arkadaşlara bakıyorum hepsi gecici heveslerin hipnotize ettiiği hayatlar yaşıyolar.cok acı bi durum.sorum şu sen rap'e ne zaman başladın ve hic umitsizliğe kapılmadınmı? sonucta kendine ne kadar inansanda sadece bu yetmiyo. cok zor oldumu buralara kadar gelmek?.ve son olarakta hayatta varmak istediğin son nokta ne? onu merak ediyorum.cevaplarsan sevinirim.
dualarım sen ve sagopa icin herzaman...
Cevap:
***gothic_pessimist selam 98'de başladım.(1001.Baskı)Umitsizliğe kapıldım tabi hem de duşunduğunuzden fazla,buraya gelmek zor oldu mu demişsin,yaşamak zaten zordu,yaşama kafa tutarken bir yandan rapin kolundan cekiştirdim hep,oda bana oyle kolumdan cekmekle olmaz ya hep ya hic dedi.Rap hep duşunulmek istiyor, arada unutursan onu sana kusuyor canlı bir şey rap nefes alıyor,kızıyor,afv ediyor.Okulla yurumuyo denilir ya her iş icin rapte oyle ne zaman okul bitti ancak o zaman tum enerjimi rape verdim.Kolera nın muzik seyirine baktığımızda gelişimini yeni tamamlamaya calışan bir bebek goruyuruz.Eğer butun zamanımı ona harcayabilseydim bu kadar gec rapimi pekiştirmezdim.Daha da cok yolum var.Sadece inanmak yetmiyor demişsin,rap benim icin bir kaderdi.Son olarak gelmek istediğim noktayı sormuşsun.Hayat filmini en sona sardım ve duşundum:Amel defterimi sağımdan geri almak,al hayatını oku dendiğinde utanmamak istiyorum.Sohbet cok guzeldi teşekkur ederim malum kızlara ozel ilgi

Nick: sagoist_aka_suc
1- KOLO (abla) cocuk rapperlar (13,14,15 yaş) icin onerebileceğin şeyler varmı??..
2- KUVVETMİRA ya girmek icin ne yapılması lazım??
Cevap:
***sagoist_aka_suc selam, cocuk raperlar icin ancak yabancı rap albumlerini onerebilirim. Sozleri anlamaz.Ama bence Sago yu dinleyebilir o yaştakiler.Benim sozler biraz bozabilir kan var benim filmde.Benim filmim oynarken onların uyuma vakti olabilir.Ama uyumamakta direten cocuklara vitamin olarak gunde 1 seans onerebilirim

Nick: barut
Selam Kolo...
Sana birkac sorum olacak. Hepsini cevaplarsan sevinirim.
1- Sago'yla beraber scratch atıyoruz demiştin. Peki iyi atabiliyormusun ?? Yakında seni Dj Kolera olarak gorebilmemiz mukmun mu
2- Turkce rapte underground olarak dinlediğin, takdir ettiğin mc'ler var mı?
3- Yabancı rap olarak dinlediğin kimler var?
4- Necip Fazıl tipinde, derin sozleri olan başka bir şair tanıyormusun? Varsa kitap onerisi yapabilirmisin?
5- İnsanlar sagopayı onceki sert stili zamanında ateist sanıyordu. Ben de inancının cok guclu olmadığını duşunuyordum. Son donemde şarkılarında bir Allah korkusu ve sevgisi ağır basmaya başladı. Senin de forumda yazdıklarını gorunce icime bir kurt duştu. Acaba dedim, hayatına kolera girdikten sonra mı bu hale geldi?? Aklıma takıldı cevaplarsan sevinirim.
6- Ve son soru. Kuvvetmira'da bir gun nasıl geciyor? (sago varken)
Cevap:
***barut selam, Dj Kolera olayı zor

Derin Darbe ve Abluka Alarm ı cok seviyorum. Tamam zaten arkadaşlarımız ama onlardan daha başarılı başka underground şahsiyet dinlemedim. Yener'ide unutmamak lazım cok iyi mc.Yalnız underground bolumune cok guzel parcalar yollayan dinleyenler var, calışıyorlar ve ben guveniyorum onlara.
Şiirle pek aram yoktur,o nedenle yardım edemeyeceğim ama Mevlana şairlerin en iyisidir.Necip F. usta bile sığ kalıyor.
Sago yu cok yanlış tanımışsınız.O hep inanclı bir insandı.Kurdunuzu salın gitsin.
Kuvvet Mira da bir gun nasıl geciyor demişsin.Şu aralar cok cok yoğun geciyor. Sago saat 6 da kalkıyor gorevine gidiyor.Ben albumum icin oraya buraya koşturuyorum.Hergun km.lerce yol kat ediyorum. Şirketimiz Melankolia'nın kuruluş koşturmalarıda uzerimizde.Notere hic bu kadar sık yolum duşmemişti hatta album icin yarın yine notere gideceğim.Sago Yılmaz Erdoğan'ın yeni filmi Organize İşler e jenerik muziği hazırlıyor artı soyleyecek de.Sago askere gitmeden, yeni albumum icin beatler yapmıştı.Gecen gun cok sevdiğim bir arkadaşımı daha sildim, onun uzuntusu ve siniriyle actım mikrofonu yeni albumede başlamış oldum.Kuvvet Mira boyle yoğun işte keza diğer arkadaşlar da album calışmaları ve stresi icindeler.Devam boş durmak yok....
Nick: destan
kolera sesinin ve rapini nasıl geliştirdiğini sorduğumda cevap verebilirmisin eğer cevap verirsen beni cok mutlu edersinnnnnnnnnnnn
Cevap:
***destan selam,surekli bir rap calışması icinde olmadığım icin rapim olduğu yerde saydı uzun sure,bu sene başında Karantina Embryo'yu yapma kararı aldım ve evde yazıp sonra soylemedim. Parcaların geneli studyoda oluştu.Bir anda bir işe giriştim ve yaptığım her parca bir oncekinden iyi oldu. Hatta album icin yaptığım ilk parcayı listeden cıkardım ilk olduğu icin en kotusu o oldu.Sago dun dedi ki, bir albumle rapin cok gelişti,98 den beri benim gibi album yapıyor olsaydın herhalde benim gibi olurdun dedi. İşin ozu, sıkışınca SS kuralıyla rap gelişiyor.Nekadar sık yazıp,soylersen rapin okadar gelişir.peace.
Nick: Brave_aka_Rex
kolera abla
sen adını neden boyle bir ad koydun? yani daha bir suru guzel isimler warken neden bunu sectin? Yoksa sen kolera (hastalık olarak) mısın?(gercekten soruyorum laf olsun diye değil lutfen cewap wer)
Cevap:
*** Brave_aka_RexRhymeR selam.Koleralı olsaydım beni karantinaya alırlardı.Adımdan memnunum. 7 sene once takıldı ve kaldı.peace
Nick: karantina_embryo
ilk album'de buyuk bir başarı yakalayacağına inanıyo musun...?
Cevap:
***karantina_embryo selam,kendime gore ilk albumumde başarılı bir iş cıkardım. Bir iki parcada bazı puruzlerim var ama yine kendime gore,dinleyenin kulağını rahatsız etmeyen a ncak bana rahatsızlık veren. Buyuk bir başarı yakalayacağımı duşunmekten ziyade,en cok ''sonunda yaptım'' noktasını duşunuyorum.Umarım sevilir,mutlaka sevenlerde sevmeyenlerde olacak benim işim beni sevenlerle.Aksini duşunenler etkisiz eleman ve asla engelleyici nitelikleri yok.paipai
Nick: masum
slm rapin meleği.siz herşeyinizle rape aitsiniz.sence turkce rapte kızlarda kufur etmelimi.
Cevap:
***masum selam,kufur cok itici birşey ya,erkeklerde etmemeli değil ki kızlar.Şimdi diyeceksiniz ki,Sago etti, ağzına sağlık iyi de etti.Kufur değil de argoyu seviyorum.
Nick: turkcerapbrc
selam kolera
turkce rap dinleyincilerinden coğu dışardan bakıldığında kıro ve ozenti gorunuyor bence. diğer forumlarda boyle bir başlık actım ama arkadaşların bazıları hemen saptırdılar konuyu sacma sapan cevaplar cıktı ortaya... sen ne duşunuyorsun bu konuda?
Cevap:
***turkcerapbrc selam, parası yoksa,yetiştiği cevreden de ne gorduyse oyle giyinir. kac kişi mağazadan alışveriş yapıyor.Kac kişi pazar collectiona talim ediyor?şimdi senin deyiminle , ailen kro giyinseydi sende kro giyinecektin.Muslum G.'de konserlerinde jiletci gormek istemiyor ama gel gor ki ..... Bende cok itici buluyorum gereksiz aksesuarlar takıp,kafasında ki rapci şahsiyete burunmeye calışan kitleyi.Bunun icin birşey yapamayız onlar herzaman olur.Kro giyinmek konusundan ziyade,kadınların artık giyim konusunda kendini şaşırmış olması bence daha acıklı bir durum.Birine bakıyorsun, ne yapsın gariban ya da kendine nasıl da yakıştığını sanıyor diye duşunuyorsun.Ama o karılar mide bulandırıyor.Kro rapci de olur popcu da,topcu da,eli yuzu duzgun giyenen kac kişi var ki zaten.Herkez bir uc nokta sevdasında ne gerek varsa...neyse..işte boyle fikri dunyam

Nick: dengbej_ilter
slm ben bergamadan dengbej sormak istediğim şu sokakta1suru ozenti kaynyor ve bunlar hiphop adını lekeliyor ne yapmalı??sayıları gun gectikce kat sayılarınca artmakta!!cozum nerde?1diğer sorumsa biz zamanında başkalarını tv ye cart curt cıkıp aylak aylak dolaşıyor die eleştirirken,yunus abinin tv ye cıkma sebebi ne? yanlış anlaşılmasın amacım hesap sormak değil sonucta biz onlar gibi para icin yapmayız bu işleri oyle değil mi???
herkese selemlar olsun
uc taş yemini dengbej ilter a.k.a. demir okce
Cevap:
***dengbej_ilter selam,bir kıyafet konusudur gidiyor.her metalci kedi kesmediği halde dışarıdan oyle yargılanan bir tayfa vardı bir donem.Şimdi de her rapci kro değildir diye pankart mı acalım.Boşverin muhendisin de kotu giyineni var rapcinin de.Buna birşey yapamayız.Cem Y.ın dediği gibi biz oyle değiliz değiiiilizzz diye yuruyuşmu yapalım

Gelelim sizin tv.muammanıza.Unutmayınız ki sanatcının velinimeti halktır.İnsanlara ulaşmak icin basın yayın vs. gibi iletişim kolları sizlere ulaşmanın en etkili yolları.Sago ne yapmış?Talk Show'a mı cıkmış? Bebelere balon reklamında ağzına şeker eline balon mu almış.Gayet ciddi kanallarda,bilgilendirici sohbetlere katılmıştır. Nedir sizi rahatsız eden ben anlayamadım.Sevinmeniz gerekir bu idealistliği kutlamanız gerekir. Senin de dediğin gibi Para bizim gozumuzu kor edecek kadar guclu değil.Ne de medya maymunuyuz,en ufak bir kare fırsatını kacırmayayım ay şuradan kafam gozukse kardır mantığımız yok bizim. Yıllardır yuzunu goster dediniz şimdi yuzumu gostersem ortamcı mı olacağım bu goruş acısına gore?Bergama ya cokca selamlar. peace.
Nick: kabysz
Selam KOlo.albumu az once almış bulunuyorum ve dinliyorum.Klasik olacak ama. Sorum şu Matine Araları parcası gerek beat gerekte sozler olarak cok zengin.bu parcanın beatini Sago hangi ruh haliyle yaptı sende hangi ruh haliyle Yazdın verse'leri.Album emek ve helal kokuyor.Her şleyi bir butun. Kapak zaten sanat eseri.Cihanında hakkını yemek olmaz.Saygılar Askere selamlar.
Cevap:
***kabysz selam,albumu aldım haberi ilk sizden geldi.İlkin bu guzel haber icin teşekkur ederim. Sabah acaba cıktı mı merakımı sizle giderdim.Matine araları albumde yoktu ilkbaşta,sonra baktım işler uzuyor, daha zaman var,ben bir parca daha attırayım dedim.Dinlenebilitesi yuksek bi beat..Albume koymadığım parcanın sozlerine yeni sozler ekleyip harmanlayıp matine aralarını ortaya cıkardım.Ruh halim beatin hakkını verip verememe telaşımdı. Neyseki verdim.peace
Nick: dengbej_ilter
AKLIMIN ODALARI parcası evveliyata dayanan1calışma değil mi? cunku yunus abiyle yaptığınız bu featuring i daha once dinlemiştim,album icin hazırlanmış1parca mıydı yoksa son anda koyalım dediniz ve koydunuz mu???
Cevap:
***dengbej_ilter selam,aslında Sago ile duet bir album yapacaktık, ilk Aklımın odaları'nı yapmıştık dedik tanıtım olsun verelim,dişikişilikte featlerimizden biriydi. Sonra Sago aslında senin solo album yapman gerek dedi ve soloya dondum.Bu iki parcayı albume koymayadabilirdim ama bu parcaların albumde de yer almasını istedi dinleyenler.Kırmadım artı cok nostaljikler benim icin.pai pai
Nick: CaNdA
sagopa ile hic konsere cıkmayı duşunuyormusununz askerden geldikten sonra
Cevap:
***CaNdA selam,artık albumum cıktı.Konserlere cıkacağım tabi.Bugune kadar cıkmayışımın sebebidir albumumun olmayışı... Bayan mc var mı ki feat yapayım?Darla var bir doğru yolda aslında onun elinden tutmam gerek diye duşunuyorum ufak bir S problemi var.Darla ile belki...
Nick: nazz
selam kolera..ben demin uye oldum siteye.pek anlamadım umarım doğru yolluyorumdur.. uzun zamandır siteye giriyorum ama seninle iletişim kurabileceğimi bugun fark ettim.ve uye oldum.... ya albumu daha almadım.ben ankaradayım ve ayın 20sinden beri her gun muzik marketteyim.''koleranın albumu geldimi?'' diyorum.karşımdaki bana saf saf bakıyo.en sonunda ne tur muzik yaptığını sordu bende soledim.her gun sorduğuna gore guzlel herhalde bende gelince dinleyim dedi ama tipi bi gorsen ''şaka'' dersin?album kapağını acayip beğendim.en kısa zamanda dinlerim umarım.sagonun albumunde 15. parcaya taptım!!mu-kem-mel... diskmende surekli ripitte bence cok iyi solemişsin...
soruma gelince gundemde dergi roportajı falan varmı? bide klip sagonun vasiyet gibi mi olcak yosa sende gozukucek misin? ..
hoşcakal...
Cevap:
***nazz selam,

Nick: rapolog
Kolera album super yaw. Bi Sago'nun albumu dinliorum bi seni Derin Darbe ile olan feat icin 'bu nası feat bu nasıl beat....' gibi bisey solemıstın harbıden super olmus. Kuvvet Mira kral gerisi yalan. Umarım 2. album bundanda gzl olur.
Sago senın ıcın bı sarkı yaptıgını soylemıstı o sarkıyı bızde dınleyebılcekmıyız?
Cevap:
***rapolog selam,bundan sonraki album Karantina Embryo dan kotu olursa kendi kafamı keserim. Bahsi gecen şarkıyı paylaşmak istemiyorum.Mazur gorun.peace
Nick: ermanakyuz
tebrik ederim kolo muthis bi album konserler vericekmisin bide;
sago gorevi bittiginde konsere cıkamazmı saat 5 te bitiyomus galiba gorev
Cevap:
***ermanakyuz selam,yasak olmasa herşeyi yapar ancak asker olduğundan o konuda sorun yaşıyoruz ama komutanları nefis insanlar.Bekleyelim bakalım.Bana gelince bende Onsuz konser vermem.
Nick: kabysz
Selam Kolo...... Sagoya sormuştum şimdi sanada sormak istiyorum.
Pandera,C-Block,Music Instructor,Flying-Steps,Bomfunk MC's gibi isimleri hic dinledinmi? Break Dance yapardım eskiden demişsin,bunları dinlemiş yada duymuş olman lazım diye duşunuyorum. Beğendiğin parcalarını yazarsan sevinirim.(Avatarımda zaten biraz Pandera ile ilgili bilgi mevcut)SAgo en cok C-Block'tan ''So Strung Out'' parcasını beğendiğini solemişti.bide senin fikrini almak istiyorum.Saygılar
Cevap:
***kabysz selam,dans ederken guzellerdi.Hala breakbeatleri cok severek dinliyorum.Ama bahsettiklerin bana 7 sene onceyi hatırlatıyor.Nostalji sadece.(Bom funk ın bir nostaljisi yok ama)
Nick: xxxsagopaxxx
mrb esen ablam.oncelikle şunu soylemek istiyorumki sen benim icin duşlerimde dolaşan bi perisin..
albumunun yarın elime ulaşıcak,sabırsızlıkla bekliyorum;artık o buyuleyen sesini hergun duyabileceğim icin.
sana sormak istediğim bi soru var kolo abla;hayatın sendeki anlamını bilmek istiyorum.yaşamak ne ifade ediyo senin icin, mesela ben dayanamıyorum bu dunyaya isyan ediyorum coğu zaman ama Allah'ın var olduğunu bilmek guc veriyo bana, yaşama gucunu nerden alıyosun esen ablam?aslında yanında sago var herzaman destek oluyodur eminim sana ama ben merak ediyorum bu soruyu başkalarına sormadım hic cunku sen farklısın,senin cevabın onemli benim icin diğer insanların değil (tabiki bide yunus abiminki onemli).neyse bana hayatın anlamına dair bişeyler yazarsan sevinirim esen ablam,hep yanındayız,hep destekciniz.
dualarım hep senin ve yunus abim icin.
Cevap:
***xxxsagopaxxx selam,
...HAYATIN ANLAMI...
icinde hayat bulunan, tek gezegen olan, dunyaya geliş nedenimiz gayet acıktır. Burasının gecici olduğunu kabullenmek,burada yaptığımız iyi ve kotu davranışların (ki bunlara gunahlar ve sevaplar diyebiliriz)biz her kral, her evliya gibi oldukten sonra karşımıza cıkacağıdır. Hayatın anlamı o buyuk gun gelip herkez mahşer yerine toplandığında,al defterini oku dendiğinde utanmamakta gizlidir. Utanılacak şeyler yapmadan yaşamak hem doru olan yoldur,hem de seni bu tehlikeli dunyada guvende tutarHer 2 taraf icin en hayırlısı iyi insan olabilmektir.Hayatın anlamı Rab bın sevgisini kazanmakta gizlidir.İntroyu bir daha dinlersen , ilk once egonu yenmen gerektiğini anlarsın.Coğu zaman isyan ediyorum dunyaya demişsin.İlk once mutlu olmak istiyorsan isyan etmeyeceksin.İsyan edenleri Allah sevmez ve isteklerini geciktirir.Hayat enerjini nerden alıyorsun demişsin; işte bu anlattıklarımdan.peace.
Nick: Angry
1-Rapi İlk dinledinizde ne hissettiniz?
2-Kimleri Ornek Aldınız?
Cevap:
***Angry selam,bağımlılık yapan birşey rap bir kere dinledin mi dinlemeden yapamıyorsun, cok buyuk bir coşkuydu,kimseyi ornek almadım,Sago temeli gosterdi bende icinden kendi tarzımı yaratıp cıkardım. Ornek almakla olmuyor,ozgun olmak ilk şart.En sevdiğim Mc El-P.
Nick: D-mon-GEO (iz)
Selam Kolera!
Nasılsın oncelikle albumden sonraki Kolera oncekinden daha mı iyi diye merak ettim.
Ayrıca ritimlerinizi hangi program ile yazıyorsunuz yada neyle yazıyorsunuz?
Sago ustada selamlarımızı iletirsen bizleri mutlu edersin kendine iyi bak.
Cevap:
*** D-mon_GEO(iz) selam,evet daha iyim.Hic duşunmemiştim,gercekten beni cok olumlu yonde etkiledi. Sizlerle konuşmak da cok guzel.Hepinize desteğiniz ve sevginiz icin teşekkur ederim.Kafamda hayalini kurduğum 4 şey birarada, ilk defa hayatımda.Elhamdulillah.Biz klasik takılıyoruz reason bize yetiyor.
Nick: daviddarnellbrown
ilk klip hangi şarkıya cekilecek kraldada cıkcakmı
Cevap:
***daviddarnellbrown selam,matine araları(bu son baskıdır)kralı bilemem ama ordada cıkar yani buyuk olasılık.
Nick: destan+rap_hastasi
rap_hastasi: kolo aplacigim destan haklidir birak bu sigarayi yaw ha bide sen album cikinca yuzumu gosterecem demissin ama hani
destan:kolera madem ki istediğini yapabiyorsun şu sigarayı rap icin bırak
Cevap:
***rap_hastasi,destan selam,sigara icmeyin arkadaşlar.Beni bırakın kendi halime cok bitkinim ve de yorgunuuum terapi ordularınızı geri cekin artıkk =)klip cekilince gorursun,konserlerim olacak,konserlerime gelirsin,beni gorursun az kaldı ama benden resim beklemeyin,son 3 yıldır hic resim cekilmedim.
SAGOPA KAJMER der ki:
---kolera seni sevmemin nedeni ne? bu sorunun cevabini merak ediyorum ben

saka bir yana ben sunu belirtmek isterim
1-her ne kadar ilk dinleyiste cogu rap dinleyicisine agir gelebilecek bir album olsa da karantina embryo bence 2005 in 5 yildiz albumlerinden birisi.cok dinlemek gerek cok.
2-turkiyede bayanlarin da bu isi ne denli iyi yapabileceginin kanitidir.
3-etliye sutluye karismadan gelen bir populerlik var.cok onemli.
4-lirikal baglamda kimse koleraya laf etmesin,ben etmiyorum,edecek kisinin beni sollamasi gerek. madem bazilari bu kadar megaloman al birde burdan yak.ben sizden daha megaloman olmasini da bilirim, hatta en iyi ben bilirim bilmesini .
5-albumu alanlara tesekkur.kolonun destege ihtiyaci var .ne fakir edebiyati yada uc bes gotu boklunun boktan yorumuna ihtiyac yok.zaten cogu belli ve tanindik kisiler.harekete gecirilen baltalarin kayaya carpip kirilacaginin garantisi sagopadandir duyrulur. varsa kendine guvenen bir babayigit bize gostersin hunerlerini. cevrede bircok plak sirketi varken bunu yapmaniz cok basit. ama hala ahkam kesen cuceler var.ben guluverim o zaman ve hepinize kafa tutuyorum tum kotu elestiri yapanlara.zaten bu kisiler elestiri bile yapmamislar yermisler.dolayisiyla uc bes kisiye sesleniyorum siz sadece nette yuzunuz gorunmeden kendi masturbasyonunuzu yapiyorsunuz,yuzumuze karsida bize masturbasyon yapiyorsunuz. siz nesiniz?
6-bu sitede sanatci bir bayan var ve burada bircok bayan ziyaretcinin oldugunu da unutmayin. icinizde cocuk olanlar varsa davranista,buyusun ve buraya tekrar konuk olsun. bazilarinizin beyni kem,gozleri de.insan olmanin sartlari var kitapda.
7-karantina embryo yu hernekadar ben hazirlasam da bu albumun tum yuku koleranin uzerinde. en iyi sekilde destek verin,elestirilerinizi insan gibi yapin,o zaman yeni albumler icin studyoya kapanma azmimiz , motivemiz bin katina cikar.bunun bazilarinin isine gelmediginin cok farkindayim.ama unutmayin iki ismi bu saatten sonra isteseniz de kicinizi yirtsaniz da silemezsiniz.
a)sagopa kajmer
b)kolera
bunu yazan:sagopa kajmer
Nick: xxxsagopaxxx
esen ablam mrb,sen ve yunus abim herzaman benim icin en iyisi olucaksınız,kim ne derse deesin...
albumunu aldım ve dinliyorum aldığım gunden itibaren her gece.cok kaliteli olmuş,lyriclerin beni alıp goturuyo başka diyarlara,kendimi unutturuyo bana ve dinlerken icimdeki pesimist haykırıyo derinlerden...
her şarkısı mukemmel olmuş ama iki şarkı varki hastası olduğum matine araları ve yaprak dokumu.
sorum şu esen ablam,yaprak dokumunu hangi psikolojideyken yazdın,cunku dinlerken farklı duyguların sallantısında gidip geliyorum.adını koyamadığım bi his bırakıyo icime,kesinlikle mukemmel yani nerdeydin,ne yapıyodun o şarkıyı yazarkende boyle olabildi.
neyse kolo abla diğer şarkılarında bambaşka hepsi bnm tarihime gecti coktan.
yanındayız,hep destekciniz,hep duacıyız,hep arkandayız...
sana ve yunus abime teşekkurler yaşama gucum olduğunuz icin...
Cevap:
***xxxsagopaxxx selam,Yaprak dokumu nu cok sevdiğim cocukluk arkadaşıma ithafen yazdım.O oldu... o psikolojiyle yazdım işte.aşure psikoloji.
Nick: Mc_Dede
1.Bundan Birkac Ay Once Undergrounddan Begendiginz MCLeri Aciklamistiniz 4-5 ay once. Guncel Bi Sekilde Begendiginiz Bayan-Bay Yerli-Yersiz Mc-Dj Leri Soylermisiniz..Malum Allah'ın Her Gunu Yeni İnsanlar Turemekte...
2. Altyapı (Beat) Hazırlayabiliyormusunuz? Yoksa O İş Sago'ya mı Maledildi Tamamen
3. Sago'nun Askerligi Gercekten Site Girisindeki Kronometre Kadar mı Surecek?(Cok uzun Bi Sure) Sago'nun daha kısa yapması Lazım Sanırım...
4. Album Cıktı Fakat Ne Bi Klip Ne de Bi Tanıtım Calismalari Gozukmuyor Ortada. Bu Duruma Bi Aciklik getirmeniz Dileğiyle...
Hoşcakalın..
Cevap:
1-tureyen birşey yok,fikirlerim de aynı
2-Beatleri Sago yapıyor.Beat yapmak zor değil, oturunca ben de yapıyorum ama dandik oluyor.Onemli olan guzel olması. Zor olan iyi birşeyler cıkartmak ki,zaman ister.
3-kronometre doğru malesef

4-Merak etmeyin herşeyin bir zamanı var bekleyin,daha album cıkalı kac gun oldu ki?Millet albumu bile bulamıyor henuz.
Nick: Can_h2O
esen abla konser falan wermeyi duşunuomusun bunu gercekten cok merak ediorum we acayip istiorum... inş. duyarız bole bişi
albumunde hayırlı uğurlu olsun dewamını bekliyorum we yurekten istiyorum!
Cevap:
***CaN_h2O selam,cok yakında konserler var.Tam otursun program soylerim.
***[email protected]éé selam,Kasım ayını bekleyin.Ankara ve İstanbul da bekleyin
--------------------------------------------------------------------------
WWW.SAGOPAKAJMER.ORG SİTESİNDEN ALINTIDIR BİLGİNİZE...