Guvenilir Yurutme Ortamı (TEE), yurutulen kodun ve erişilen verilerin gizlilik (hic kimse verilere erişimi yoktur) ve butunluğu (hic kimsenin kodu ve davranışını değiştiremez) acısından izole edildiği ve korunduğu bir ortamdır.
Farkında olmayabiliriz, ancak cevremizdeki bircok cihaz akıllı telefonlar, set ustu kutular, video oyun konsolları ve Akıllı TV ’ler de dahil olmak uzere Guvenilir Yurutme Ortamı ’nı kullanıyor .
TEE kullanım alanları nelerdir?
TEE, işletim sisteminin butunluğunu doğrulamak icin kullanılabilecek cihaz şifreleme anahtarlarını depolamak ve yonetmek icin iyi bir cozum olacaktır.
TEE, biyometrik kimlik doğrulama yontemlerini (yuz tanıma, parmak izi sensoru ve ses yetkilendirme) uygulamak, biyometrik algoritmayı, kullanıcı kimlik bilgilerini ve ilgili verileri depolamak icin bir cihazdaki kaynakları izole etmek icin cok uygundur.
TEE, kimlik bilgileri ve hassas verileri depolamak ve yonetmek icin mobil cuzdanlar ve temassız odemeler gibi mobil e-ticaret uygulamalarında kullanılabilir.
TEE ayrıca akıllı telefonlar, tabletler ve akıllı TV ’ler gibi bağlı cihazlarda dijital telif hakkıyla korunan bilgilerin (kitaplar, filmler, sesler, vb.) Korunması icin de uygun bir ortamdır. Dijital icerik iletim veya aktarım sırasında şifreleme kullanılarak korunurken, bir TEE, şifresi cozulen iceriğin işletim sistemi ortamına maruz kalmamasını sağlayarak, cihazın şifresi cozuldukten sonra iceriği koruyacaktır.
Son yıllarda bağlı cihazların popularitesinin artması, cihaz ureticilerinin guvenlik sorunlarıyla oncekinden daha ciddi bir şekilde başa cıkmasına neden oldu. Bu sorunları uygun bir şekilde ele almak icin, bu spesifikasyonu uygulayan kuruluşta calışan verilerin butunluğunu ve gizliliğini sağlamanın bir yolunu tanımlayan bir spesifikasyon ortaya cıkmıştır.
TEE nedir?
Sanal Ödeme Sistemleri0 Mesaj
●3 Görüntüleme
-
06-09-2022, 04:44:57