Web Sitesi Tasarımı yaptırmak internet sitesinin ilk kullanım yıllarında yeterli olarak gorunmekteydi. Genellikle web sitesi flash animasyonlar barındırır ve HTML altyapısı ile kodlanırdı. Web sitesi yaptıran firmalar icin internet ortamında firma tanıtımı yer alsın ve adres bilgilerine ulaşılabilsin yeterli bir amac olarak gorunurdu. Web sitesinde SEO uyumluluğu, web sitesi iceriklerinin guncel olması gibi kriterler aranmazdı. Bu ve benzeri kavramlar zaten o yıllarda internet teknolojisinden dolayı henuz bahsedilmeyen konular arasında yer alıyordu..
Gunumuzde ise web sitesi tasarımı yaptırmak kadar web sitesinin guncel kalmasını sağlamak, web sitesi uzerinde anlık bilgi paylaşımları yapabilmek bile olmazsa olmaz kriterler arasındadır. Web sitesi tasarım / kodlamasını yapan ekip sonrası web sitesini yonetebilmek icin sağlanan kullanıcı paneline WEB SİTESİ YONETİM PANELİ diyoruz. Web Sitesi Yonetim Paneli ( Control Management System – CMS ) web sitesini guncelleyebilmek icin hazırlanmış olup herhangi bir program bilgisi olmadan programcı tarafından belirlenen alanların icerik yonetimini yapmaya imkan veren yonetim ekranıdır.
Web sitesi yonetim paneli ile kontrol edilebilmesi icin mutlaka bir veritabanına sahip olmalı ve yonetim paneline mutlaka erişimi kontrollu bir şekilde sağlanmalıdır.Yonetim paneli olan siteler genellikle .ASP, .ASPX, .PHP gibi yazılım platformlarını kullanmaktadır.
CMS – Web Sitesi Yonetim Paneli diyince genellikle hepsinin aynı olduğu duşunulur. İsimleri aynı ancak kullanımı ve etki alanı cok farklı CMS yazılımları vardır. Bu konuda ARABA VAR ARABA VAR... gibi bir klişe ile durumu pekiştirmekte fayda var. CMS bilgisayar programlama bilgisi olmayan sadece bilgisayar okur yazarlığı olan kişiler tarafından bile kolayca kullanılabilmelidir.
Gunumuzde farklı olcekteki firmalara web tasarım ajansı olarak hizmet sunan TTR Bilişim hizmetleri olarak hazırlamış olduğumuz her web sitesinin yonetim paneli web sitesinin olmazsa olmazıdır. Hazırlamış olduğumuz web sitesi iceriğinin hangi bolumlerinin ne şekilde ve en onemlisi kimler tarafından yonetilebileceği dahi belirlenebilmektedir. Web Tasarımı guncellenebilir yapısı ile katalog tasarımı gibi diğer kurumsal tanıtım unsurlarından avantajlı hale gelmektedir.
Web tasarımı yonetim paneli web sitesi amacına gore farklı dizayn edilebilmektedir. Ornekle anlatmak gerekirse e-ticaret amacı ile kurulmuş bir web sitesinde satışların, stok durumunun ve onemlisi fiyatların anlık guncelleme web sitesi yonetim paneli uzerinden hızlı ve kolayca yapılmalıdır. Hatta CMS uzerinde yetkilendirme yapılarak kullanıcıların web sitesinin hangi alanlarında işlem yapabileceği bile bir başlka kullanıcı tarafından belirlenebilmekte ve her kullanıcının yaptığı işlemler kayıt altında tutulabilmektedir.
Web sitesi yonetim paneli ( CMS ) uzerinden yapılabilecek işlemler;
fotoğraf / video ekleme cıkarma ve guncelleme işlemleri,
yazılı iceriğin ekleme / cıkarma ve guncelleme işlemleri
yeni sayfa oluşturma işlemleri
mevcut sayfayı silme / pasife alma işlemleri
Web sitesi SEO ( Arama motoru optimizasyonu işlemleri )
Web Sitesi raporlama işlemleri
Web sitesi yoneticileri kontrol işlemleri
Gibi işlemler temel olarak web sitesi yonetim paneli uzerinden yapılabilmelidir. Bu işlemlere ilave olarak ihtiyac duyulan farklı işlemler de web sitesi yonetim paneli uzerinden yonetilebilir.
Web Sitesi Yonetim paneli konusunda en onemli kriterlerden biri ise web sitesi yonetim panelinin ( CMS ) kullanıcı dostu ve kolay kullanılabilir şekilde tasarlanıp programlanmış olmasıdır. Yonetim paneli web sitesi yapmak konusunda deneyimsiz kişiler tarafından kullanılacağı duşunulerek tasarlanıp programlanmalıdır.
TTR Bilişim olarak temel bilgisayar bilgisine sahip kişiler baz alınarak geliştirmiş olduğumuz web sitesi yonetim paneli ile hazırlanan web sitelerinin yonetimi % 100 kolayca yapılabilmektedir.
Web Sitesi Yonetim paneli, kullanıcı dostu bir arayuze sahip olmalıdır. Aynı zamanda eğitime bile gerek olmadan, yonetim paneli uzerindeki yonlendirmeler ile web tasarımı uzerindeki guncelleme ihtiyaclarını da karşılayabilmeledir. Web tasarımı fiyatları araştırılırken mutlaka web sitesi yonetim paneli de incelenmelidir. Hazır kodlama altyapısı kullanılarak hazırlanmış yonetim paneli ile size ozel olarak Turkce kodlaması yapılmış kolay kullanıma sahip web istesi yonetim panelinin, kullanımıda fiyatı da aynı olmayacaktır.
Web Sitesi Yonetim Paneli
Site & Server Administration0 Mesaj
●7 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Domain & Sunucu & Web Hosting
- Site & Server Administration
- Web Sitesi Yonetim Paneli
-
05-09-2022, 17:08:38