Microsoft icin zararlı olan siber saldırılar arasında yer almaktadır. Bu nedenle ozellikle wanna cry yazılımı kullanıcılar icin dikkat edilmesi gereken virusler arasında yer almaktadır. Ozel olarak geliştirilmiş olan bu yazılım sayesinde bilgisayarınızdaki dosyaları erişim sağlanmaktadır.
Dosyaları şifrelenerek acılamaz duruma getirilmesi soz konusu olmaktadır. Yazılımın etkilemiş olduğu işletim sistemleri şunlardır; Microsoft windows Vista SP2, Windows XP, windows 7, windows RT 8.1, Windows 8.1, windows on, windows Server 2010 and R2, Windows Server 2008 SP2 and R2 SP1, Windows Server 2016 sayılabilir.
Kurumsal anlamda calışma yapanlar ozellikle kurumsal olarak kullanılmakta olan bilgisayarları korumak icin ağlarda bulunan coklu yetki ozelliğinin kaldırılması gerekir. Calışanlar icin yalnızca okuma yetkisinin verilmesi guvenlik acısından etkili olabilir. Siber saldırılara karşı ozellikle calışanların yeterli bilgiye sahip olması icin eğitim programlarının verilmesi de bir onlem olabilir. Bu sayede yaşanacak olan problemlere karşı gerekli onlemlerin alınması ile oluşacak problemlerin cozulmesi sağlanabilir.
Wanna Cry Virus Hangi İşletim Sistemini Etkiler?
Site & Server Administration0 Mesaj
●9 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Domain & Sunucu & Web Hosting
- Site & Server Administration
- Wanna Cry Virus Hangi İşletim Sistemini Etkiler?
-
05-09-2022, 17:03:25