En kritik sistemlerinizin aniden calışmayı bırakarak tum işinizi cığlık atarak durdurduğunu hayal edin. Ve sonra birisi sistemlerinizin yeniden calışması icin fidye talep ediyor. Veya birisi size karşı bir DDoS başlatır ve bunu durdurmak icin fidye talep eder. Fidye yazılımı ve fidye DDoS dunyası budur.
Peki fidye yazılımı tam olarak nedir? Bilgisayarlardaki dosyaları şifreleyen ve şifreleri cozulene kadar onları işe yaramaz hale getiren kotu amaclı yazılımdır. Bazı durumlarda, fidye yazılımı verileri bozabilir ve yok edebilir. Daha sonra, guvenliği ihlal edilmiş sistemlere, şifrelenmiş dosyaları geri yuklemek icin kullanılabilecek bir şifre cozme aracı karşılığında bir fidye odeme talimatıyla birlikte bir fidye notu yerleştirilir. Odeme genellikle Bitcoin veya başka bir kripto para birimi bicimindedir .
Son zamanlarda, Cloudflare onboarded ve korumalı hedeflenen gelen bir Fortune 500 muşteri Ransom DDoS (RDDoS) saldırısı - gasp saldırının farklı turde bir.
Cloudflare'ye katılmadan once, sağlık hizmetleri, finans ve eğitim dahil olmak uzere ceşitli sektorlerdeki muşteriler icin cok sayıda veri ihlali ve fidye yazılımı saldırısına yanıt verdim ve bunları araştırdım. Bu tur saldırıları analiz etmek icin siperlerde bulundum ve sonrasında iyileşmelerine yardımcı olmak icin muşterilerle yakın bir şekilde calıştım.
Bu blog gonderisinde, bu ağ saldırılarından oğrendiklerimi ve Cloudflare'nin ortamınızda benzer bir saldırıyı onlemeye nasıl yardımcı olabileceğini paylaşmak istiyorum.
Hedefli Fidye Yazılımı
Site & Server Administration0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Domain & Sunucu & Web Hosting
- Site & Server Administration
- Hedefli Fidye Yazılımı
-
05-09-2022, 16:46:20