‘DEVASA BİR RAKAM’
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, katılımlarda devasa rakamlara ulaşıldığını belirterek, "TEKNOFEST'in son günü de yine oldukça kalabalık olmayı başardı. Genci yaşlısı tüm halkımızın yoğun ilgisi ile ve teveccühü devam etti. İlk 5 günde 630 bin gibi bir ziyaretçi rakamına ulaştık, bu gerçekten devasa bir rakam. Ve son günün katılımcı sayısı da onaylandığı zaman bu rakamın daha da artacağını biliyoruz. Biz TEKNOFEST'le ilgili 11 ay boyunca çalıştık. Tekkeköy ve Çarşamba ilçelerimizde 50 bin araçlık bir otopark alanı oluşturduk. Özellikle ulaşım ağları için de planlı bir çalışma yürüttük" diye konuştu.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de TEKNOFEST Karadeniz'in hazırlık sürecindeki yorgunluklarını açılışla beraber aştıklarını kaydederek, şunları kaydetti:
"Biliyorsunuz TEKNOFEST, İstanbul'un dışında 2'inci kez Anadolu'da yapılıyor. Samsun'da yapılmasına karar verilince T3 Vakfı yetkilileri ile bir araya geldik. Dolayısıyla çok iyi bir çalışma ve koordinasyonla güzel bir hazırlık sürecinden geçtik. 30 Ağustos'ta açılışını yaptık. Açılışa kadar adım adım her gün bu heyecanı şehir olarak hissettik ve yaşadık. Hazırlık sürecindeki yorgunluğumuzu açılışla beraber aşmayı başardık. Beklediğimizin üzerinde bir katılımla da tamamlamayı başardık. Belediye başkanı olarak ben de bu şehrin en mutlu insanıyımdır herhalde." (DHA)