Google Sites, Wix, WooCommerce veya Wordpress.com dışında bir icerik yonetim sistemi veya web sitesi tasarım aracı kullanıyorsanız global site etiketinin tamamını icerik yonetim sisteminizin ozel HTML ozelliğini kullanarak web sitenize yapıştırmanız gerekir. Oncelikle global site etiketinizi bulun:
Yonetici'yi tıklayın. Mulk sutununda yeni Google Analytics 4 mulkunuzu sectiğinizi kontrol ettikten sonra Veri Akışları'nı, ardından Web'i tıklayın. Veri akışını tıklayın.
Mulk sutununda Veri Akışları seceneği gorunmuyor mu? Kısa sure once oluşturduğunuz GA4 mulkunu değil, Universal Analytics mulkunu goruntuluyor olabilirsiniz. Yeni GA4 mulkunuze gitmek icin mulk seciciyi veya Yonetici bolumunu kullanın. Etiketleme Talimatları bolumunde Yeni sayfa etiketi ekleyin'i tıklayın ve "Global Site Etiketi (gtag.js)" ifadesini bulun. Analytics sayfa etiketiniz gorunen kodun tamamından oluşur. Bu kod şu şekilde başlar:
Şu şekilde biter:
İcerik yonetim sisteminizin ozel HTML ozelliğini kullanarak Google Analytics sayfa etiketinizin tamamını kopyalayıp web sitenize yapıştırın. Bu işlemin nasıl yapılacağıyla ilgili olarak icerik yonetim sisteminiz tarafından sağlanan talimatları aşağıda bulabilirsiniz:
Awesome Motive: Talimatlar icin Awesome Motive destek ekibiyle iletişime gecin. Blogger talimatları Cart.com: Talimatlar icin Cart.com destek ekibiyle iletişime gecin. Drupal: Talimatlar icin Drupal destek ekibiyle iletişime gecin. Duda talimatları GoDaddy talimatları HubSpot talimatları Magento talimatları One.com: Talimatlar icin One.com destek ekibiyle iletişime gecin. PrestaShop: Talimatlar icin PrestaShop destek ekibiyle iletişime gecin. Salesforce (Demandware): Talimatlar icin Salesforce destek ekibiyle iletişime gecin. Shopify talimatları Site Kit: Talimatlar icin Site Kit destek ekibiyle iletişime gecin. Squarespace talimatları (yalnızca "Business and Commerce" planına sahip olan kullanıcılar icin gecerlidir) TYPO3: Talimatlar icin TYPO3 destek ekibiyle iletişime gecin. VTEX: Talimatlar icin VTEX destek ekibiyle iletişime gecin Weebly talimatları Veri toplama işleminin başlaması 30 dakikayı bulabilir. Daha sonra, veri aldığınızı doğrulamak icin Gercek Zamanlı raporu kullanabilirsiniz.
Tum Web Sitesi Tasarım Aracları İcin Google Analytics Ayarlama
Webmaster Tools & Analytics0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- Webmaster Tools & Analytics
- Tum Web Sitesi Tasarım Aracları İcin Google Analytics Ayarlama
-
02-09-2022, 20:19:52