61. Google ’dan Tavsiye Almalısınız
Google sitenizde olan problemler konusunda size bilgi verebilecektir. Bunun icin Google Search Console aracına uye olmanız ve sitenizi buraya eklemiş olmanız gerekmektedir. Burada sitenizi incelerken Tarama > Tarama Hataları kısmına goz atarak sitenizde var olan hataların neler olduğunu gorebilirsiniz.
Burada herhangi bir 404 hatası goruyorsanız bunları 301 yonlendirmesiyle uygun yerlere yonlendirmiş olmanız gerekmektedir. Burada gormuş olduğunuz tum hataları en iyi şekilde duzeltmeye calışmalısınız. Bununla birlikte Google ’dan ceşitli HTML onerileri almayı duşunebilirsiniz.
Arama Gorunumu > HTML İyileştirmeleri kısmına giderek Google ’ın siteniz icin sunmuş olduğu onerileri gozden gecirebilirsiniz. Tum bu onerileri dikkate almalı ve uygun şekilde geliştirmeler yapmalısınız.
62. Site Haritası Gondermelisiniz
Tum sitenizin doğru şekilde tarandığından emin olmak icin Google ’a bir site haritası gondermelisiniz. Tarama > Site Haritaları kısmına giderek bu işi kolayca halledebilirsiniz. Google ’a sunmuş olduğunuz tum bilgilerden Google memnuniyet duyacaktır.
Zaman zaman sitenizin yeniden taranmasını sağlamanız gerekmektedir. Ozellikle bir iceriği yenilemeniz durumunda Google ’ın sunmuş olduğu Google Gibi Getir ozelliğinden faydalanmalı ve iceriğin tekrardan taranmasını sağlamalısınız.
Ceşitli Oneriler
SEO calışmaları yalnızca yukarıdakilerden ibaret değildir. SEO calışmalarının kıyısında koşesinde kalan ancak en az yukarıdakiler kadar onemli olan ceşitli durumlar vardır. Bunlara yonelik onerileri gozden gecirerek SEO calışmalarınızdan ekstra verim almayı başarabilirsiniz.
63. Zayıf İcerikleri Kaldırmalısınız
Google ’ın Panda algoritması zayıf iceriklere sahip olan siteleri anında yakalama ve engelleme potansiyeline sahiptir. Cozum icin bu icerikleri duzeltmeli veya onları kaldırmalısınız. Hicbir değeri olmayan sayfaları kaldırmak yerine onlara noindex niteliği eklemeyi duşunebilirsiniz. Hangisi sizin icin daha kolay olacaksa onu gercekleştirmelisiniz.
64. Sitenizi Yerleştirilmiş Linkler Acısından Kontrol Etmelisiniz
Siteniz başkaları tarafından ele gecirilirse ceşitli iceriklerde otomatik linkler oluşturulmuş olacaktır. Bu linkler arama motorunda yeterli performansı gostermenize engel olabilecektir. Sucuri ’nin ucretsiz kontrol aracını kullanarak sitenizi bu tur durumlara karşı kontrol edebilirsiniz.
65. Arama Trafiğini İncelemelisiniz
Arama trafiğinde normal gozukmeyen trafik azalmalarına karşı dikkatli olmalısınız. Bu tur azalmalar varsa siteniz herhangi bir algoritma guncellemesinin etkisi altında olabilecektir. Sitenizde bir algoritma etkisinin olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız oncelikle sitenizin calışır vaziyette kalma suresini gozden gecirmelisiniz.
Daha sonra Baracuda Digital ’in ucretsiz Panguin aracını kullanarak sitenizi algoritma guncellemelerine karşı gozden gecirebilirsiniz. Siteniz bir şekilde algoritmaların etkisi altında kaldıysa bu arac size bunu gosterebilecektir.
66. Google ’dan Gelen Bildirimlere Goz Atmalısınız
Arama trafiğinde ciddi duşuşler varsa Google ’dan gelen bildirimleri inceleme yoluna gitmelisiniz. Google bir şekilde sitenize yaptırım uyguladıysa bunu size Google Search Console uzerinden bildirecektir. Google ’ın yapılan değerlendirme sonrası ceza vermesini sağlayan onemli etkenler ise şu şekildedir:
Aşırı agresif link oluşturma politikası Duşuk kaliteli icerik Şupheli linkler Ziyaretciler tarafından oluşturulan icerikler Schema yapılandırmalarının hatalı kullanımı Google tarafından değerlendirme sonucu verilen cezalar size bildirilir. Cezaya sebebiyet veren problemi ortadan kaldırdıktan sonra sitenizin Google tarafından yeniden değerlendirilmesini talep edebilirsiniz.
67. GSC ve GA Bağlantısı Kurmalısınız
Google analytics trafik değerlerini inceleme konusunda sektorun standartlarını karşılayabilen bir aractır. Bu aracı kullanmayı en iyi şekilde oğrendikten sonra site trafiğini yukseltmek icin tum secenekleri ortaya cıkarmayı başarabilirsiniz.
Google Analytics normalde anahtar kelimeleri “not provided” olarak nitelendirecek şekilde sunmaktadır. Sitenize gelen aramaların neler olduğunu oğrenme konusunda bu durum yolunuzu tıkamaktadır. Bunu aşabilmek icin Google Search Console ile Google Analytics mulkleri arasında bağlantı kurmalısınız. Boylece Google Search Console ’un arama sorguları raporuna ulaşmayı başarabilirsiniz.
68. Garip Yonlendirmelerden Kurtulmalısınız
Garip yonlendirmeler isimleri garip olan ve genelde hicbir anlam ifade etmeyen sitelerden gelen yonlendirmelerdir. Bu tur siteler Google Analytics raporlarının hatalı olmasına neden olabilmektedir. Basit bir bicimde bu verileri kontrol etmeli ve onları Google Analytics raporundan cıkarmanın yollarını bulmalısınız.
69. Etkinlik İzlemeyi Aktif Kullanmalısınız
Kullanıcıların siteniz ile kurdukları etkileşimleri gozden gecirmek her zaman iyi bir durumdur.
Bunu yapabilmek icin Google Analytics ’te yer alan etkinlik izleme ozelliğinden faydalanabilirsiniz. Boylece kullanıcıların siteniz ile kurmuş olduğu etkileşimi kolay bir bicimde gorebilirsiniz.
70. İceriğin Kolay Paylaşılmasını Sağlamalısınız
Sosyal medya sıralamalara etki eden bir platform değildir. Ancak sosyal medya platformları uzerinden site iceriklerinin hızlı bir şekilde yayılmasını sağlayabilirsiniz. Hızlıca yayılan icerik site trafiğine etki edebilecektir. Bu nedenle oluşturduğunuz iceriklerin paylaşılabilir olmasını sağlamalısınız.
Oluşturduğunuz icerikleri her zaman sosyal medyada paylaşmalı ve iceriklere gelen etkileşimleri kontrol etmelisiniz. Site icerisinde sosyal paylaşım butonları ve buna benzer ogeleri en iyi şekilde kullanmalısınız. Open Graph meta verilerini kullanmaya calışmalısınız. (All in One SEO Pack eklentisinin icerisinde bu ozellik Sosyal Meta olarak yer almaktadır.) Tum yazılarınız icin ozel one cıkarılmış gorseller oluşturmalısınız. 71. Daha Fazlasını Oğrenmeye Calışmalısınız
SEO soz konusu olduğunda en onemli şey bilgidir. SEO konusunda yeni bilgiler oğrenebileceğiniz cok farklı yerler vardır. Bu blog onlardan sadece birisidir. Her zaman yeni SEO taktiklerini gozden gecirmeli ve sitenize uygun olanları uygulamaya calışmalısınız.
72. Algoritma Guncellemelerini Gozden Gecirmelisiniz
SEO alanında surekli algoritma guncellemeleri olabilmektedir. Bu algoritma guncellemelerini yakından takip etmeli ve sitenizi etkileyebilecek olanlara yonelik calışmaları yapmalısınız.
73. Sabırlı Olmalısınız
SEO calışmalarını gercekleştirmek kolay değildir. Ancak asıl kolay olmayan SEO calışmalarından sonuc elde etmektir. SEO calışmaları uzun vadeli olarak işe yarayan calışmalardır. Sonuc almak istiyorsanız belirli bir sure sabretmeniz gerektiğini bilmelisiniz.
74. Kotu Taktiklerden Uzak Durmalısınız
Sitenize zarar verebilecek kotu taktiklerden her zaman uzak durmalısınız. Bir taktiğin hızlı bir şekilde sonuc getirecek olması onun işe yarar ve iyi bir taktik olduğunu gostermeyecektir. Google eskisinden cok daha akıllıdır. Kotu taktikleri kullanırsanız sitenizin ceza almasına neden olabilirsiniz.
75. İstenmeyen Yontemleri Kullanmamalısınız
Sadece link almak icin sitelere yorumlar gondermemelisiniz. İstenmeyen yontemler ve taktikler her zaman siteniz icin zararlıdır. Bu zararlı yontemlerden uzak durmalı ve sitenizin SEO kalitesini iyi derecede tutmaya ozen gostermelisiniz.
76. Parametreleri Duzenlemelisiniz
Ozellikle WordPress alt yapısını kullananlar garip garip indekslerle karşılaşabilirler. Buna neden olan konuların başında parametreler gelir. Search Console aracını kullanarak parametreleri Google insiyatifine bırakmamalısınız.
77. Kırık Bağlantı Fırsatlarını Değerlendirin
Gecmişte cok değerli bir alan adının boşta olduğunu ve bu alan adının cok buyuk kaynaklardan referans bağlantılara sahip olduğu duşunun. Bu kaynağa rakiplerinizin web sayfalarından da bağlantı verilmiş olabilir. Bu fırsatı kacıracak mısınız? Bunu legal olarak nasıl yapacağınızı bilerek hareket etmeniz size inanılmaz fayda sağlayacaktır.
Uygulanması Gereken SEO Onerileri - 5
Webmaster Tools & Analytics0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- Webmaster Tools & Analytics
- Uygulanması Gereken SEO Onerileri - 5
-
02-09-2022, 18:39:43