Steam, aylık gercekleştirdiği donanım ve yazılım anketlerinin sonuclarını paylaştı. Bu sayede platformdaki kullanıcıların hangi donanımları ve işletim sistemlerini kullandığı konusunda bilgi sahibi olabiliyoruz. Peki ağustos ayı itibariyle oyuncuların en cok tercih ettiği işletim sistemleri hangileri? İşte en cok kullanılan işletim sistemleri!
[h=2]Steam en cok kullanılan işletim sistemleri listesini paylaştı[/h] Steam, ağustos ayının en cok kullanılan işletim sistemleri listesini paylaştı. Buna gore gectiğimiz sene cıkış yapan ve ilk etapta ciddi sorunlarla gundemden duşmeyen Windows 11, son donemde sorunlardan buyuk olcude arınmasına rağmen halen oyuncuların tercih ettiği bir surum değil. Zira Windows 10, temmuz ayına kıyasla yuzde 4,11’lik bir duşuş yaşasa da yuzde 69,06’lık pazar payıyla zirvede yer almaya devam ediyor.
En cok kullanılan işletim sistemleri Windows 11 ise daha onceki performansının bir benzerini gectiğimiz ay da gosterdi diyebiliriz. Zira surum, ağustos ayında sadece yuzde 2,66’lık bir artış yaşadı ve pazar payını yuzde 23,78’e yukseltti. Bunun dışında bir doneme damga vuran ve son olarak guncelleme desteğini kaybeden Windows 7 de gecen ay yuzde 0,56’lık bir artışla pastadan yuzde 2,60’lık bir pay almayı başardı.
[h=4]20 yıllık Mars aracı hala Windows 98 kullanıyor! İşte sebebi[/h] [h=3]Windows 11 sistem gereksinimleri[/h] İşlemci:1 gigahertz (GHz) ya da daha hızlı, 2 veya daha fazla cekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Cip Uzerinde Sistem (SoC)RAM:4 gigabayt (GB)Depolama:64 GB ya da daha buyuk depolama cihazıSistem uretici yazılımı:UEFI, Guvenli Onyukleme ozellikliTPM:Guvenilir Platform Modulu (TPM) surum 2.0Grafik kartı:WDDM 2.0 surucusuyle DirectX 12 veya uzeri ile uyumluEkran:Diyagonal olarak 9 incten daha buyuk olan yuksek cozunurluklu (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bitİnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home surumunde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak icin internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. Tum Windows 11 surumlerinde guncelleştirmeleri yapmak ve bazı ozellikleri indirip bunlardan yararlanmak icin internet bağlantısı gerekir. Peki siz bu konu hakkında ne duşunuyorsunuz? Sizce oyuncular arasında Windows 11 neden tercih edilmiyor? Goruşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Oyuncular Windows 11’i neden tercih etmiyor?
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Oyuncular Windows 11’i neden tercih etmiyor?
-
02-09-2022, 15:36:47