Youtube platformunu Turkiye uzerinden ele almak istiyorum . Turkiye konumunda nasıl iceriklerin on planda olduğu ve nelerin trendlere girdiğini az cok gozlemlemişsinizdir . Cocuklara yonelik iceriklerin ve primin bol olduğu Youtube platformunda ozgun icerik ureterek bir yerlere gelmenin zor olduğunun farkındayım . Bu yazımda sizlere ozgun icerikler nasıl uretileceği hakkında birkac bilgiden bahsetmek istiyorum .

Ozgun icerik uretmek istiyorsanız oncelikle calıntı icerikten kacacaksınız . Burada calıntı icerikten maksadım videoların size ait olmasıdır . Elinize aldığınız kamera veya telefon ile iceriklerinizi cekebilir uzerlerine guzel montajlar yapabilirsiniz . Montaj yapmanızda size ozgu olabilir . Cekmiş olduğunuz videoların montajına mutlaka ozenin . Guzel bir montaj ve video konsepti sizin videonuzu izletecek genel kurallardan bir kacıdır .

Video konseptinizi cok duşunerekte bulabilirsiniz zamanla değiştiredebilirsiniz . Cok izlenmese de zamanında icecekleri kaynattığım bir seri video yapmıştım . Bu seri aklıma meşrubatların uzerinde ki Soğuk İciniz yazısı ve soğuk icin yazmasanız sanki kaynatarak iceceğiz espirisinden gelmişti . Ben icecekleri kaynatarak ictiğim video serisine icecek kaynarken birkac sohbet muhabbet ile artı katmaya calıştım ve videonun izlenmesini sağlamıştım . Sizlerde kendinize bu şekilde bir konsept hazırlayabilirsiniz .
Videonuzun arka planını kendinize ozelleştirmeyi unutmayın . Belki sadece bir siyah arka font secebilir belki de arkanıza bir kitaplık alıp videolarınızı cekebilirsiniz . Bunlar tamamen sizin tercihlerinize bağlı konulardır . Videolarınızı cekerken yeterli seviyede ışık kullanmayı asla unutmayın .
Bu yazımda sizlere birkac ozgun olma yollarından bahsettim . Bir insan icerikleri arka planı ve montajıyla bir butun halinde ozgun olabilir . Orneğin tepk challenge ceken birisi belki başkasının yapmış olduğu video cekmiş olabilir fakat kurgusu ve montajıyla ozgunluğu yakalayabilir .