YouTube, sevdiğiniz bircok videoyu izlemek icin en iyi platformlardan biri. Ancak bu platformda internetiniz olmadığı takdirde video izleme imkanınız bulunmuyor. Bazen cok sevdiğiniz bir videoyu izlemek istemişsinizdir fakat internetiniz olmadığı icin bundan mahrum kalmışsınızdır. Bu durumu aşmanın yolu sevdiğiniz videoları telefonunuza veya tabletinize indirmekten geciyor.

Ne yazık ki Apple, iPhone ’nuza veya iPad ’nize videoları doğrudan indirme olanağı tanımıyor. Ancak bunu bir uygulama yardımıyla aşabiliyorsunuz.

Documents6 uygulamasını kullanarak favori videolarınızı YouTube ’tan telefonunuza indirip fotoğraflar bolumune kaydedebilirsiniz.

Biz de bu yazımızda sizlerle, YouTube ’tan iPhone ’a nasıl video indirileceğinin tum ayrıntılarını paylaşıyoruz.

1- YouTube Video Bağlantısını Kopyalayın.

Kaydetmek istediğiniz video, Safari veya başka bir tarayıcıda acıksa, tarayıcının adres cubuğundan video bağlantısını kopyalayın. YouTube uygulamasından bağlantı adresini kopyalamak icin;

1. Adım: iPhone'unuzdan veya iPad ’inizden YouTube uygulamasını acın.
2. Adım: Kaydetmek istediğiniz videoyu bulun.
3. Adım: Videonun altında bir “Paylaş” seceneği goreceksiniz. Uzerine dokunun, ardından “bağlantıyı kopyala”yı secin.
Bu işlemi başarı ile tamamladıktan sonra şimdi ikinci kısma gecebiliriz.

2- Videoları İndirme

1. Adım:
App Store ’dan Dokuments 6 uygulamasını indirin.
2. Adım: Uygulamayı yukleyin.
3. Adım: Uygulamanın sağ alt koşesinde bulunan tarayıcı simgesine dokunun.
4. Adım: Ust kısımdaki adres cubuğuna pickvideo.net yazın ve git seceneğine dokunun.
5. Adım: Web sitesi acıldıktan sonra YouTube seceneğine dokunun.
6. Adım: Video bağlantısını arama kutucuğuna yapıştırın. Yapıştırma işlemi icin, arama kutucuğunun icine hafifce dokunun, yazım işareti geldiğinde bu sefer uzun sureli basılı tutun ve sonrasında yapıştır seceneğine dokunun.
7. Adım: Daha sonra indirme tuşuna dokunun.
8. Adım: Bir mp4 bağlantısına dokunun ve basılı tutun. Ardından karşınıza gelen seceneklerden indir bağlantısını secin.
9. Adım: Dosya ismini dilediğiniz gibi değiştirerek kaydet seceneğine dokunun. Yalnız .mp4 uzantısını değiştirmeyin.
10. Adım: İndirme işlemi başlayacaktır. İlerlemesini gormek icin tarayıcının alt kısmındaki “aşağı ok” simgesine dokunabilirsiniz. Video tamamen indirildikten sonra indirilenler klasorune kaydedilmiş olacaktır.

3- İndirlen Videoyu Fotoğraflar Bolumune Kaydetme

1. Adım:
Uygulamadan indirilenler klasorunu acın.
2. Adım: Yeni indirdiğiniz videoyu bulun ve altındaki uc nokta simgesine dokunun. Sonra “Taşı” seceneğini tercih edin.
3. Adım: Ardından, “Fotoğraf Rulo” oğesine sonrasında uygulamanın en altındaki “Fotoğraf Rulosuna Taşı” duğmesine basın.

Artık indirilen YouTube videosu, iPhone'unuzun Fotoğraflar uygulamasına taşınmış olacak. Fotoğraflar uygulamasını acarak orandan videoya ulaşabilirisiniz.

Anlattığımız bu yontem sayesinde YouTube videolarını "jailbreak" gerektirmeden iPhone veya iPad ’nize kolay bir şekilde indirebilirsiniz.