Değerli arkadaşlar ben bu yt ile iki ,uc senedir uğraşıyorum araştırıyorum hep sacma sapan bir kanal acıp icinede birkac tane sacma sapan video atıyorum sonra bir bakıyorum aradan bir yıl gecmiş iki yıl gecmiş kanalı bir buluyorum hala 100 goruntuleme anca olmuş , toplam video sayısı ya 3 ya da 5 ,boyle beleş kafayla hic birşey olmayacağını anladım arkadaşlar . Daha iki gun once aklıma bir fikir geldi cok basit bir fikir ve şimdi yine sacma sapan bir kanal daha actım ama bu sefer biraz olsun bilincli actım asıl kanalımı Allah nasip ederse bir ay sonra acacağım inşallah burdan sizlerlede paylaşıp kıymetli yorumlarınızı almak isterim.
Değerli arkadaşlar lafı daha fazla uzatmadan asıl konuya gireyim gecen gun youtubede bir video gordum alt yazılı felan baya izledim bir iki saatimi resmen ona ayırdım, not tuttum, adamlar youtubede populer olmuş yabancıları koymuşlar olayı anlatıyor nasıl olacak ne yapmamız gerekiyor , hepsini şimdi sizlere anlatacağım,adamların anlattıklarına birazda ben ekleme yaptım birazda duzeltme yaptım, bunu egomdan veya havamdan soylemiyorum arkadaşlar sonucta onlar Amerikan, ingliz kanadalı , ama burası Turkiye onların anlattığı yontemin 100 de 70 i tamamda birazda Turk aklını işin icine sokarsak bu iş 100 de 100 olur dedim ve
benimde 1 ay sonra şiddetle uygulamaya başlayacağım araştırma planımı sizlerle paylaşıyorum.
youtubede kalıcı ve populer olmak istiyorsan butun yazıyı iyice oku.
1. super sağlam bir fikir bulacaksın. ( senin icin super olması lazım, başkaları icin değil.)
2. bulduğun bu fikri ne kadar goturebilirsin ( mesela uc beş videoluk bir fikirse hic bulaşma derim en az bin video cekecek kadar gitmesi lazım.) tabi hepsinin 1 senede cekecek değilsin. ama 3-5 senede bin video cekmen lazım.
3.kanal acma aşamasına geldik, sakın sacma sapan resim felan koyma,kanalının ismi videolarınla uyumlu olsun,
kanal acar acmaz diğer yt cilerin videolarının altına abone oldum abone ol deme, daha başlamadan itibarını zedeleme, biraz ağır başlı ol ve sakin kal.
4. sosyal medya hesapları ac ,ordan arkadaşlar bul ama kanalını kimsenin gozune sokma , burda kanalım var bu benim kanalım gir bir bak abone ol lutfen felan deme kimseye, yarın populer olursan herkes dun bana dileniyordu der durur.
5.kanalına yorum yapan kullanıcıların yorumlarına mutlaka cevap yaz, hic kimseye sert ve ters cevaplar verme , hele sana kufur eden olursa ,sakın sende ona kufurle karşılık verme ,elinden geldiği kadar sakin olmaya calış, sonucta yaptığın videoyu herkes beğenmek zorunda değil.(kufru bende onaylamıyorum ama ne yapacaksın )
6.haftada en az bir video paylaş, videoların icin belli bir gun belli bir saat belirle .mesala bin abonen olana kadar rasgele paylaşabilirisin ama bin aboneden sonra şoyle birşey yapman şart mesela cumaları saat 8 de yeni videom yayında dersin , seni takip eden insanlarda ister istemez her cuma saat 8 de yeni videonun geldiğine kendilerini şartlandırlar.ister istemez cuma saat 8 de hangi videoyu cekmişsin diye girip bakmak isterler.
7.kotu yorum geliyor diye sakın kızma, senin benim beğenmediğimiz o kotu yoruların bile adamlar videolarını cekip yayınlıyor ve guluyor eğleniyor para kazanıyor, sende sana gelen yorumlara sorulara cevap videosu yap ve hayranlarınla etkileşimi arttır.
8.eğer birşeyler yapıyorsan deney veya ders tarzı nebileyim artık konusunu sen duşun.
hayranlarına bir hafta oncesinden haftaya hangi tarz bir ders videosu cekmemi istersin de , veya hangi deneyin yapılışını gormek istersiniz de, artık konuda serbestsin senle alakalı bir konuda onların fikrini al ki , kanalın surekli aktif olsun.
9.sakın ama sakın her yaptığın sacmalığı youtubede cekip koyma, bazıları nerdeyse video yayınlayacağım diye aklını yitirmiş gibi ne bulsa cekip koyuyor, boyle hayran kazanmaktan cok hayran kaybedersiniz.
10. videoyu cektikten sonra kendine lutfen şu soruyu birkez olsun sor , ben bu videoyu izleyen bir insan olsam kac kere izlerim, sosyal medyada paylaşırmıyım, bu videoyu izledikten sonra bana ne kazandıracak.
beni guldurecek mi, eğlendirecek mi , kokutacak mı veya duygulandıracak mı , yoksa boş yere 3-5 dk mı sacma sapan bir videoya mı ayıracağım diye. senin beğenmediğin bir videoyu başkaları neden beğensin.
11.videoda konuşurken kameraya bakın boylece insanlarla goz teması kurmuş olacaksınız ve insanlar sanki sizi yanlarındaymış gibi hissedecekler. onlara değer verdiğinizi bilecekler.
12. işinizi ciddiye alın heleki şu yt doneminde 100 video olmadan kolay kolay pek birşey beklemeyin derim, cok buyuk bir supriz olmazsa tabi. dediğim gibi surekli ve aktif olunki yeni videolar geldikce hayran kitlenizde artacak. gecen bir yt ci fenomen kardeşimizin dediği laf aynen şuydu. son 3 aydaki kazancım ve abone sayım 39 aylık emeğimden daha fazla demişti. yaklaşık olarak adam 3 senedir uğraşmış ve son 3 ayda diyor o uc seneden daha fazla abonem ve kazancım var diyor.
13. videolarda kendinizi gosterin ne demek istediğimi soyle anlatayım. mesela kola mentos deneyi nerdeyse 100 lerce kişi cekti 10 larca kişiden izledik hep aynı sonucun olacağını bilmemize rağmen kişiler farklı olduğu icin hep izleyip guluyoruz. demek istediğim mesele bu. farklı ol derken hic kimsenin yapmadığı birşeyi yapmaya calışman sacma. zaten herkes herşeyi yaptı yani binde bir ihtimal aklına birşey gelecekte yapacaksın
.
bakın edebiyla ilgili bir sozu size aktarayım yazarlar farklı birşeyler yazmaya calışmasın sakın , zaten ne varsa hepsi yazıldı. onemli olan aynı oykuyu senin nasıl anlatacağın. yani aynı tarz videoları sen nasıl cekeceksin onemli olan bu kendin ne katacaksın videolara diğerlerinden farklı olarak.
14. videolarında mutlaka ses ayarlarına dikkat et, kimse zor duyduğu bir videoya zaman ayırıpta izlemez, istediği kadar guzel olsun .
15. videolarındaki goruntu kalitesine cok dikkat et, karanlıkta veya golgede durma , sonucta insanlar kendilerine konuşan kişinin yuzunu gozunu gormek isterler.
16.elinden geldiğince doğal olmaya calış sakın 1 milyon abonye ulaşmış havalarına giripte karizma olacağım diye rezil olma. insanlar aptal değil, bir iki dakika bile olmadan bırakıp cıkarlar kanaldan.
17. sakın ama sakın bu ay şu kadar kazandım, gecen ay şu kadar kazandım gibi sacma sapan yorumlar yapmayın videolarda, sonucta sizi insanlar izlediği icin para kazanıyorsunuz kimse kendinin mal yerine konmasını istemez. şimdi zaten en sinir olduğum konu bu yt de kim ne kadar kazanıyor davası, bakın dikkat ederseniz bu tur insanların uzerinden biraz prim yapacağız diye coğu insan onların videolarını cekip koyuyor adamlar gittice daha da buyuyor. o kanal sahiplerine karşı bir kinim felan yok arkadaşlar sakın yanlış anlamayın bende severek ve beğenerek izliyorum ama onlar hic sizin videoarını kanallarını şu kadar kazanıyor diye videosunu cekip koyuyor mu? yani bu tarz sacmalıklara kapılmayın derim.
18.videolarınızın altına yorum yapan bayanlara sakın sulanmayın, 5 dakikada arkadaşlık teklif etme planları kurmayın sizi beğendiğini hoşlandığını bile yazsa , elinizden geldiğince ağır ve seviyeli olmaya calışın. belki o da sizin ustunuzden prim yapmaya calışabilir. dikkat etmekte fayda var. dayanması cok zor ama dikkat etmek en iyisi
19. ortak kanal planı. belli bir seviyeye ulaştıktan sonra sizin abone sayınıza yakın bir kac kişi bulup onlarla ortak videolar cekebilirisniz , boylece abone sayınızda patlamalar yaşayabilirsiniz.
20. videolarınızda kesinlikle ve kesinlikle , din , siyaset, ırkcılık, hatta sporda deyim vb konulardan uzak durmaya ozen gosterin , fazla yuklenmeyin cevap vermeniz gerekiyorsada kısa ve net cevap verin yani karşı tarafa fazla soz hakkı bırakmayın. orneğin gecenlerde bir sanatcı abimize yorumcunun biri hangi takımı tutuyorsunuz demişti. o da gulerek ben milli takımı tutuyorum dedi. cevaptaki guzelliğe ve akla bir baksana
sen hangi takımlı olursan ol adama milli takımı tutuyor diye birşey diyemezsin.
değerli arkadaşlar anlatacaklarım şimdilik bu kadar aklıma geldikce ekleme yapmaya calışacağım.
k.i.b Allah'a emanet olun. umarım herkes icin faydalı bir konu olmuştur.
Youtube Kalıcı Populerlik Nasıl Yakalanır?
YouTube0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- YouTube
- Youtube Kalıcı Populerlik Nasıl Yakalanır?
-
02-09-2022, 07:47:33