Akneleriniz guzelliğinizi lekeliyorsa, sorununuzun cozumu oldukca kolay..
Aknelerden kurtulmak icin İhtiyacınız olan temizleyiciler, ıslak pamuk ve su.. İşte adım adım aknelere veda etme yolları..
İlk adım: Hayatınızda hic sivilcelerinizi sıkmamış olabilir, sabun, diyet ve deterjan gibi etkenler akne oluşumunu tetikliyor olabilir. Bu nedenle bunları değiştirin ya da kullanım sonrası akne oluşup oluşmadığını takip edin.
İkinci adım: Bir ay boyunca aknelerin oluşumunu, beslenmenizi not edin. Ne zaman artıyor, hangi donemlerde kayboluyor bunu izleyin.
Ucuncu adım: Duzenli olarak yuzunuzu sadece suyla yıkayın. Gunde bir kez de, cildinizi yuz temizleyici pamuklarla temizleyin. Pamuklu bir bezle cildinizdeki olu hucreleri hafifce surterek temizleyin. Pul pul dokulen olu hucreler gozenekleri tıkar, bunları temizlediğinizde cildiniz nefes alacak. Tıkanmış gozenekler, kıl kokleri tarafından uretilen doğal yağ 'sebum'un dışarı cıkamamasına neden olur. Gozenekleriniz acık olduğunda 'sebum' rahatlıkla gozeneklerden dışarı cıkabilir. Aşırı sıcak su cildi kurutur ancak gozenekleri de acar. Sıcak suyla yuzunuzu yıkadıktan sonra soğuk suyla da yıkayarak gozeneklerin kapanmasını sağlamalısınız.
Dorduncu adım: Yaz doneminde sivilceler ya da akneler artar. Bu donemlerde bunları sıkmak yerine okaliptus yağı gibi doğal alkol iceren temizleyicileri kullanın. Akne oluşumunu hemen gecirmese de, zamanla gozeneklerin temizlenmesini ve kapanmasını sağlar.
Beşinci adım: Tahriş edici sabunlar cildinizi kurutmaktan başka işe yaramaz. Cildinizdeki problemleri daha da artırır. Bu nedenle akne sorununuzla tek başınıza mucadele edemiyorsanız bir dermatoloğa başvurun ve cildinizi daha fazla yıpratmadan uygun tedavileri tercih edin.
Aknelerden Nasıl Kurtulursunuz
Vücut Bakımı0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Vücut Bakımı
- Aknelerden Nasıl Kurtulursunuz