İki gundur Ayben'i araştırıyor, parcalarını, demolarını dinliyorum.
Oncelikle on yargılı yaklaşıyordum Ayben'e ve tum kız MC'lere...
Oysa Aybende (ve dinlediğim bazı bayan MC'ler) guzel şarkı yapıyolar ve vazgectim, artık Ayben de dinleyeceğim

Aybenin sitesinden aldığım bir yazıyı paylaşmak istedim sizinle,
Ozellikle kendi ağzından yazması harika bir tat vermiş yazıya ve gercekten heyecanlanmış konserde.

Almanya Turnesinde Yaşananlar...
Herkese Selam

Bildiğiniz gibi ekim ayının 13 u ile 17 si arasındaki konserler icin ekip olarak
(dj funkyc,sahtiyan,roka,ceza ve ben) Almanya'ya gittik ve orda olanları sizlerle paylaşmak istedim

13 ekim perşembe sabahı saat 05:15 ucagıyla Almanya'ya hareket ettik,yaklaşık 3,5- 4 saatlik bir yolculuk sonunda Almanyada Hamburg havaalanına indik ve ordaki konseri organize eden arkadaşlar bizi karşılayarak otelimize yerleştirdiler.
Otele giderken yolda konser afişlerini gorduğumde aslında nekadar heyecanlı oldugumu farkettim cunku ilk kez yurtdışına cıkmıştım ve bu benim ilk yutdışı konserim olacaktı.
Konsere 1 gun vardı ve ben rapimle orda olmanın gururuyla konserin heyecanını bir arada yaşadım.ve konser gunu geldi.,
Konserin yapıldıgı yer olan Fabrik'e gittik,orda gozume ilk carpan şey konser afişindeki adım dı

Tamamiyle bir hiphop ortamı hakimdi.ve butun sanatcıların performansları cok iyiydi.saat 00:10 ve sıra bende funkyc adımı anons ettiğinde duydugum sesler heyecanımı katladıysa da sahneye adım attığımda derhal işime adapte olarak performansıma başladım ve hic ama hic beklemediğim kadar guzel tepkiler aldım.
Organizasyonda bulunan tek kız rapci olmakta benim icin ayrı bir gururdu..00:45 kulise donduğumde benden once cıkan ve benden sonra cıkacak olan butun sanatcılar ozellikle gelip tebrik etmeleri beni cok cok cok fazla gururlandırdı ve ingilizcem yetersiz oldugu icin cok uzuldum,ancak bukadar guzel tepkiye ragmen gozlerim abimi aradı,onun soyleyeceği her kelime yapacagı her yorum bnm icin altın degerindeydi ve bana 'oldu' dediği anda duyduğum mutluluğu tarif edemem..
Benden sonra sahneye das bo sonra afrob cıktı ve her ikiside superdi..sıra ceza ya gelmişti,1000 kişi ceza diye bagırmaya başladı ve bir anda herkes kulisi boşaltıp cezayı izlemek uzere cıktılar ve herzamanki gibi ona birkez daha hayran kaldığım bir performans sergiledi ve sahnede oldugu surece seyirciler onu hayranlıkla alkışladılar ve sahneden indiğinde bile hala ceza die bağırıyorlardı.imza almak ve tebrik etmek isteyenler...
15 ekim gunu massive tone nin tanıtım konserine katılmak uzere Stuttgard a dogru yola cıktık,konser saati geldi ve ceza sahnede 2500 kişiyi adeta kendine hayran bıraktı ve feat yaptıkları parca bittikten sonra ceza sahnede kalarak holocoust parcasını seslendirdi ve deyim yerindeyse orası yıkıldı

Konser sonrasında Essen e dogru yola koyulduk,16 ekim Essen de bir konser daha vardı ve ben yine heyecanlıydım,ilk gunku sıralamayla yine performanslar başladı ancak afrob,nil+metin ve alberto orada yoktu.
Yine benim sıram,ancak bu konserde tanıtım fazla yapılmadığı icin cok kalabalık değildi ama seyircinin inanılmaz bi elektriği vardı,rapimi yaparken insanların yuzundedi o inanamama ifadesi cok gurur vericiydi. ve yine ceza sahnede..konseri bittiğinde bile seyirci susmadı ve bis yapmak zorunda kaldı..19 ekim pazartesi donuş saati yaklaşmıştı kısacası almanya konserleri super gecti umarım tekrar gitmek nasip olur ve ben bu sınavdan alnımın akıyla cıkmış olmanın sevincini yaşıyorum.
Bu organizasyonlarda emegi gecen herkese burdan tekrar tekrar cok teşekkur ediyorum.
Herkese Saygılar
RAPLE KALIN