Yuksekova ilcesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Suustu koyunde eski muhtar olan 82 yaşındaki Seyit Tahir Oztepe, tum zorluklara karşı hicbir zaman vazgecmeden, bıkmadan 35 yıldır evinin yanında bulunan ve 'Zirve tepe' olarak adlandırılan yere tum koyun cevresinden gorulecek şekilde buyuk Turk bayrağını dalgalandırıyor.
35 yıldır her sabah kalktığında bayrağın yerinde olup olmadığına baktığını soyleyen Oztepe, tum zorluklara rağmen gece gunduz nobet tutarak omru boyunca bayrağının hicbir şekilde inmeyeceğini soyledi. Ailesinin Seyit kokenli olduğunu ifade eden Oztepe, "Alpaslan Rojhat tarafından 1071'de Malazgirt'e getirilmiş ve oradan da Ahlat'a yerleştirildiler. Ondan sonra atalarımın hepsi, ilim ve irfan okudukları icin buralara halkı eğitmek, ilim vermek icin bu bolgeye yerleştirilmişler. O tarihten bu tarihe kadar biz vatanımıza bağlıyız. Bayrak da bizim olduğu icin bağlıyız. Bu butun kulubelerde yeni korucu cıkmıştı ve kulubelerde bayrak dikiyorlardı. Ben kendim korucu değilim ama gonullu koruculuk yaptım. Ve bu bayrak vatanın bayrağı, bizim bayrağımızdır. Bizim kanımızdan oluştuğu icin bunu korumak mecburiyetindeyim. Herkes soz verdi korusun ama ben ebediyen soz verdim. Allah'ın izniyle biz bu bolgede ailem sağ kaldığı muddetce bu bayrağı kimse elleyemez. Bu bayrak hic kimsenin babasının malı değil. Turkiye Cumhuriyetinin vatanının malıdır, milletin malıdır. Bu Laz da olur, Kurt de olur, Cerkez de olur, Alevi de olur, Abaza da olur, Boşnak da olur ve Turkun kendisi de olur. Bu vatanda bolunme diye bir şey yoktur. Hepimiz kardeşiz. Hepimiz bu ay yıldız bayrağın altında toplamışız ve ay yıldız bayrağı korumak zorundayız. Bu bayrak 1984 tarihinden bugune kadar tam 35 senedir burada dikilidir. Allah'ın izniyle bu ebediyen devam edip gidecektir” ifadelerini kullandı.

Metin Tek