Apartmanın yonetimi, kullanım şekli, apartman gorevlilerinin alacakları ucret ve yonetime duşen gorevler gibi apartmanla ilgili meseleleri toparlayan, apartmandaki butun hak sahiplerini bağlayan bir sozleşme hukmunde olan belgeye apartman yonetim planı denir.

Kat malikleri kurulundaki her 5 kişiden 4 ’unun onay vermesi ile gecerli olur. Kat Mulkiyeti Kanunu ’nun 28. maddesinde iceriği ile ilgili yasal duzenlemelere yer verilmiştir. Apartman icin kat mulkiyeti veya kat irtifakı kurulurken tapu mudurluğune verilmesi gereken belgeler arasında yer alır.

Yonetim planında değişikliğe gitmek icin tıpkı belgeyi oluşturmada olduğu gibi kat sahipleri arasındaki her 5 kişiden 4 ’unun onay verilmesi gerekir. Kat sahipleri arasında birden fazla bağımsız bolum uzerinde oy hakkı olanlar varsa her bağımsız nokta icin ayrıca oy hakkına sahip olur. Butun kat maliklerini bağlayan bu sozleşmede o kişinin soz hakkı ise en fazla ⅓ oranındadır.

Apartman yonetim planı, apartmanın yonetim bicimini icerir. Yonetim biciminin hukuksal anlamda kanunu aykırı olması, apartmanın yonetim kurulu hukumlerini gecersiz kılar. Plan, ayrıca apartmanın kullanım amacı ile bicimini, yonetici ve denetcilere verilecek ucreti ve apartmanla ilgili diğer kararları icerir.