CHP Genel Baþka Yardýmcýsý Öztunç, partisinin Kahramanmaraþ il binasýnda basýn toplantýsý düzenledi. Hem kendilerinin hem de AK Parti'nin yaptýrdýðý ankete göre AK Parti'nin seçimlerde büyük oy kaybedeceðini söyleyen Öztunç, iktidarýn Kahramanmaraþ'taki oy oranýnýn yüzde 28-39 arasýnda olduðunu belirterek, þunlarý söyledi:

"Kahramanmaraþ'ta yüzde 38-39 olan AK Parti, Türkiye'de yüzde 20'inin altýna düþecektir göreceksiniz. Çok þükür milletimizin teveccühü bize var, þahsýma da var, partime de var. Ve inþallah göreceksiniz en geç 10 ay sonra seçim olacak, sandýklar açýldýðýnda göreceksiniz gerçekleri. Öyle çalmayla kalkamayacaklar bu sefer, yok öyle yaðma, bitti o iþ. Yerel seçimlerde gereðini yaptýk çaldýrmadýk oylarý. 10 ay sonra Türkiye'ye bir kez daha güneþ doðacak. Adaletten yana, haktan, hukuktan yana, hýrsýzlýk yapmayan, yolsuzluk yapmayan, yolsuzlukla mücadele eden, kendi hayatýyla vatandaþýn arasýnda fark olmayan, sarayda yaþamayacak olan, Çankaya Köþkü'nde oturacak olan, devletin malýný evinde kullanmayacak olan, namuslu, düzgün bir cumhurbaþkanýmýz olacak. Yandaþý zengin etmeye çalýþmayan, israf yapmayan bir cumhurbaþkanýmýz olacak. Hem de farkla. Milletin masasýnda çalýþmalar devam ediyor. Milletin masasý, cumhurbaþkaný adayýmýzý zamaný geldiðinde açýklayacak. AK Parti merak ediyor, merak etsinler. Ama, Ali Öztunç olarak benim cumhurbaþkaný adayým, genel baþkaným Kemal Kýlýçdaroðlu'dur. CHP Genel Baþkan Yardýmcýsý ve milletvekili olarak, 27,5 yýl devlete hizmet etmiþ olan, kiþiliðiyle, kimliðiyle, hareketleriyle bilindik olan Kemal Kýlýçdaroðlu'nun cumhurbaþkaný olmasýný istiyorum. Ama kararý ben vermiyorum, kararý milletin masasý, 6'lý masa, 6 lider verecek. 6 lider kimi derse, 'Hay hay, baþüstüne' der çalýþýrýz ve inþallah Kahramanmaraþ'ta da oy patlamasý yapacaðýz. Milletvekilliði seçiminde göreceksiniz, atom karýncanýn, CHP'nin alacaðý oyu göreceksiniz."

'DOÐU PERÝNÇEK PEYGAMBER EFENDÝMÝZE HAKARET EDÝYOR SES ÇIKARMIYORLAR'

Vatan Partisi Genel Baþkaný Doðu Perinçek'in Ýslam Peygamberi Hz. Muhammed için söylediði sözlere tepki göstererek, Perinçek'in söylediði sözlerin çok aðýr olduðunu ifade etti.

Öztunç, bu durumu þarkýcý Gülþen'in tutuklanmasý ile de kýyaslama yaparak, þunlarý söyledi:

"Doðu Perinçek'in söylediði yanlýþ, benim zoruma gidiyor. Böyle bir þey olur mu? Açarsýn Doðu Perinçek ile ilgili dava, gereði neyse hukuk çerçevesinde yapýlýr Gülþen söyleyince mahpushane, Doðu Perinçek söyleyince týk yok. Gülþen diye bir sanatçý var, ben isim olarak bilirdim ama dinlemedim halen de dinlemedim, ne söylüyor bilmiyorum, yani bu benim eksikliðimdir. Çok yanlýþ bir cümle kullandý hemen gözaltý, cezaevi, hapse girdi deðil mi? Doðu Perinçek'in kullandýðý cümlenin ondan farký var mý? Peygamber efendimize hakaret ediyor Doðu Perinçek, ses çýkarmýyorlar. Niye? Çünkü Cumhur Ýttifaký'nýn içinde diye, Tayyip Erdoðan'a destek veriyor diye hakareti Tayyip Erdoðan görmezden geliyor, hakimler savcýlar görmezden geliyorlar. Doðu Perinçek'in söylediði yanlýþ, benim zoruma gidiyor. Böyle bir þey olur mu? Açarsýn Doðu Perinçek ile ilgili dava, gereði neyse hukuk çerçevesinde. Tabii ki hemen öyle cezaevleri falan ona ben de karþýyým ama Gülþen söyleyince mahpushane, Doðu Perinçek söyleyince týk yok. Niye? Ortak çünkü."