Guncelleme Tarihi: Eylul 01, 2022 14:11
Turkiye Jokey Kulubu tarafından; Turk Atcılık ve Yetiştiriciliğini, Atcılık Tarih ve Kulturunu, At Yarışcılığını ve Turkiye Jokey Kulubu calışmalarını tanıtmak ve bu doğrultuda medyada yer alan haberlerin değerlendirilip odullendirilmesi yoluyla ilgili basın, yayın organlarını teşvik etmek amacıyla duzenlenen Nimet Uyken Basın Odulleri Yarışmasında kazananların odulleri, 31 Ağustos akşamı Veliefendi Hipodromu Byerley Turk Salonu ’nda gercekleştirilen torenle verildi.
TJK Başkanı Serdal Adalı'nın acılış konuşmasını yaptığı bu ozel gecede, Turkiye Jokey Kulubu, Turkiye Gazeteciler Cemiyeti, Turkiye Spor Yazarları Derneği ve At Yarışı Yazarları Derneği temsilcilerinden oluşan secici kurul, 13 kategoride aşağıdaki eserleri odule layık gordu.
Ayrıca, Turkiye Gazeteciler Cemiyeti, Turkiye Spor Yazarları Derneği ve At Yarışı Yazarları Derneği'ne de katkılarından dolayı Turkiye Jokey Kulubu Başkanı Serdal Adalı tarafından birer odul takdim edildi.
Torende acıklamalarda bulunan TJK Başkanı Serdal Adalı, "2019 yılında aramızdan ayrılan duayen gazeteci Nimet Uyken adına duzenlediğimiz yarışmamızda kıymetli eserleriyle odule layık gorulen basın mensuplarımıza odullerini vermek icin bir aradayız. Tum eserleri titizlikle değerlendirdik. TJK olarak misyonumuz Turk atcılığını geliştirmektir. Odul almaya hak kazanan basın mensuplarını kutluyorum. Bu toreni onumuzdeki yıllarda da surdurmek istiyoruz" dedi.

HURRİYET'E 4 ODUL BİRDEN
Gazetesi'nden Adil Demircubuk, "Guclu Kadın, Cesur Anne" ve "Foto Finish'le Hayata Dondurdu" eserleriyle odule hak kazandı. Odulu; TJK Başkanı Serdal Adalı, takdim etti. Koşusu Tarihine Gecen Jokey Ahmet Celik, 7'de 7'nin Hikayesini Spor Arena'ya Anlattı" eseriyle Uğur Yapıcı Dijital Medya Haber / Roportaj kategorisinde odule layık goruldu.Yapıcı, odulu TJK Yonetim Kurulu Uyesi Can N. Guven'in elinden aldı.
"Doru Jokey'in İmparator Oğlu" haberiyle ise Zeynep Bilgehan odullendirildi. Odulu Turkiye Jokey Kulubu Genel Saymanı Adil Mert Kaya takdim etti.
Gecede odule layık gorulen tum eserler şu şekilde:
YAZILI MEDYA (Gazeteler - Dergiler - Ajanslar) / Haber
Adil DEMİRCUBUK
Foto Finish ’le hayata dondurdu
Hurriyet Gazetesi
* * *
YAZILI MEDYA (Gazeteler - Dergiler - Ajanslar) / Roportaj, Araştırma, İnceleme
İnceleme kategorisinde
Zeynep BİLGEHAN
Doru Jokey ’in İmparator Oğlu
Hurriyet Gazetesi
* * *
Roportaj kategorisinde
Adil DEMİRCUBUK
Guclu Kadın, Cesur Anne
Hurriyet Gazetesi
* * *
YAZILI MEDYA (Gazeteler - Dergiler - Ajanslar) / Koşe yazısı, Yorum, Makale
Mehmet Yusuf MARANGOZ
Turk Lokumu: LIGHT OF DARKNESS
Bosphorse Dergisi
* * *
YAZILI MEDYA (Gazeteler - Dergiler - Ajanslar) / Sayfa duzeni
Salih ERKAN
Bu Celik bukulmez
Milliyet Gazetesi
* * *
YAZILI MEDYA (Gazeteler - Dergiler - Ajanslar) / Fotoğraf ve Karikatur
Huseyin YAVUZ
Bu Celik bukulmez (Fotoğrafıyla)
Milliyet Gazetesi
* * *
GORSEL MEDYA (Televizyonlar - Ajanslar) / Haber, Program, Roportaj
Roportaj kategorisinde
Mustafa AKIN
Hipodromlardaki Anneler
Demiroren Haber Ajansı
* * *
Haber kategorisinde
Erman GONULŞEN
95. Gazi Koşusu
TRT Spor
* * *
DİJİTAL MEDYA (İnternet Siteleri - e-dergiler) / Haber, Roportaj
Uğur YAPICI
Gazi Koşusu tarihine gecen jokey Ahmet Celik, 7 ’de 7 ’nin hikayesini Spor Arena ’ya anlattı
www.hurriyet.com.tr
* * *
İŞİTSEL MEDYA (Radyolar) / Haber, Program, Roportaj
Kerem Vatan
95. Gazi Koşusu Ozel Yayını
Lig Radyo
* * *
NİMET UYKEN OZEL ODULUNE LAYIK GORULEN ESERLER
Kaan BOZDOĞAN
Turk Atcılığı Derbi icin gun sayıyor
Anadolu Ajansı
* * *